Ακόμα κι αν βρισκόμαστε στα μέσα Μαρτίου και το τέλος της τηλεοπτικής σεζόν, οι μεταγραφές στα κανάλια δίνουν και παίρνουν. Η προεκλογική περίοδος δε φαίνεται να επηρεάζει κανάλια και παρουσιαστές που ετοιμάζουν καυτές τηλεοπτικές αλλαγές.

Για αρχή, ο ΣΚΑΪ ετοιμάζεται να κάνει ολική επαναφορά, δίνοντας βάση πρώτα στην ενημέρωση και στην ψυχαγωγία. Για αρχή ανακοίνωσε την απόκτηση του Μάρκου Σεφερλή στο δυναμικό του, αφού το συμβόλαιο του δεύτερου με τον ΑΝΤ1 έληξε. Έτσι, αν και ακουγόταν πως ο κωμικός θα μεταφερθεί στον ALPHA, το κανάλι του Φαλήρου έκανε την έκπληξη.

Το κανάλι του ΣΚΑΪ δεν σταμάτησε εκεί καθώς όπως συζητιέται έχει κλείσει συμφωνία και με τον Χρήστο Φερεντίνο. Ο παρουσιαστής του Deal δεν πήγε τελικά στο MEGA παρά την επίμονη κρούση από το μεγάλο κανάλι αλλά επέλεξε τον ΣΚΑΪ.

Ο ΣΚΑΪ πρέπει να καλύψει το κενό που αφήνει στη μεσημεριανή του ζώνη ο Νίκος Μουτσινάς, με τον οποίο το «διαζύγιο» είναι δεδομένο. Πολλοί υπέθεσαν πως ήταν εξαιτίας της θέσης που πήρε ο παρουσιαστής με τα Τέμπη όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει γιατί του έκαναν άλλες δυο προτάσεις με διαφορετικά project από το Καλό Μεσημεράκι και αρνήθηκε.

Κρούσεις στον παρουσιαστή έχουν γίνει από Star και ΑLPHA κι όπως ο ίδιος είπε πολύ προσεκτικά «δεν θα κάνω δική μου εκπομπή του χρόνου», όχι ότι θα είναι εκτός τηλεόρασης. Μπορεί να κάνει την έκπληξη και να γίνει συμπαρουσιαστής με την κολλητή του Ζέτα Μακρυπούλια που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στον ΑΝΤ1.

Στον ΣΚΑΪ πάντως οι αλλαγές ξεκίνησαν νωρίς από την απογευματινή ζώνη αφού κόπηκε η Αδίστακτη Ερωμένη και ουσιαστικά αντικαταστάθηκε την επανάληψη της σειράς Γειτονιές στο Πιάτο με τον Δημήτρη Σκαρμούτσο. Το My Style Rocks λογικά θα πάρει και του χρόνου πράσινο φως με την ίδια κριτική επιτροπή (Παπαγεωργίου, Σκουλός, Κουδουνάρης) αλλά μπορεί χωρίς την Κατερίνα Καραβάτου στην παρουσίαση.

Παρά τη φημολογία, δεδομένη θεωρείται η παρουσία των Αταίριαστων στο κανάλι του Φαλήρου αλλά και της Φαίης Σκορδά ενώ πιθανό είναι του χρόνου να μην βλέπουμε τη Μαρία Μπακοδήμου στους τηλεοπτικούς μας δέκτες.

Το Star φλερτάρει έντονα με Μπακοδήμου για καθημερινό. Κι αυτό γιατί όλα δείχνουν ότι στο τέλος της σεζόν θα πέσει η αυλαία της συνεργασίας του καναλιού της Κάτω Κηφισιάς με την Ελένη Χατζίδου και τον Ετεοκλή Παύλου. Η Μπακοδήμου είναι μία λύση, αλλά πρώτος στόχος του σταθμού είναι να πειστεί να κάνει πρωινό καθημερινό η Βίκυ Καγιά. Θεωρείται πολύ δύσκολο ειδικά αν υπάρχει το GNTM. Για το Star ιδανική επιλογή θα μπορούσε να είναι οι Νάνσυ Ζαμπέτογλου και Θανάσης Αναγνωστόπουλος, αν και δεν θα άφηναν την ΕΡΤ και το Στούντιο 4.

Στον ΑΝΤ1 προς το παρόν πάνε από αναβολή σε αναβολή, όπως για το Dοctor Oz με τη Σοφία Αλιμπέρτη ενώ άρον άρον με βάρκα την ελπίδα βγαίνει η εκπομπή Είμαστε μαζί της Ελίνας Παπίλα (που παίρνει τη θέση της Βίκυς Χατζηβασιλείου η οποία δεν τα βρήκε τελικά με το κανάλι του Αμαρουσίου). Πάντως, στο Μαρούσι έκαναν κρούση στην Ελένη Τσολάκη (για Σαββατοκύριακο;), αφού το συμβόλαιό της τελειώνει με το Open.

Στο Mega κοιτούν πολύ προς την ενίσχυση της ζώνης του Σαββατοκύριακου, αφού η συμφωνία της Γερμανού με τον Alpha τους χάλασε τα σχέδια… αρπαγής της. Η Δανάη Μπάρκα δεν αποκλείεται να είναι το project για εκεί, αλλά οι κεραίες είναι ανοικτές για μεταγραφή.