«Ο Στασινόπουλος χαίρεται που έχει αυτή τη θέση, είναι φιλόδοξος, είναι ένας άνθρωπος που προέρχεται από οικογένεια φτωχών εργατών και ήθελε να πετύχει στην περιοχή του. Αλλά αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, αφού οικογένειες πολύ φιλικές σε αυτόν, είναι αντιμέτωπες και κάποιοι έχουν κάνει έγκλημα και αυτός πρέπει να το διαχειριστεί.

Αυτά είναι από τα σημαντικά πράγματα που μου άρεσαν στον χαρακτήρα. Ένας ηθικός άνθρωπος του νόμου να βρίσκεται σε τέτοιου είδους διλήμματα», λέει για το ρόλο του ο Δημήτρης Αλεξανδρής.

Ο Στασινόπουλος ήταν κρυφά ερωτευμένος με τη Στάσα κάτι που δεν της είχε ομολογήσει ποτέ καθώς «η Στάσα ήταν κόρη ενός πλούσιου γαιοκτήμονα, ενώ εκείνος ήταν παιδί ενός εργάτη που δεν τον πρόσεχε κανένας».

Θα εξομολογηθεί ποτέ τον έρωτά του στη Στάσα; «Δεν έχω διαβάσει κάτι, αλλά πιστεύω ότι τα πράγματα πηγαίνουν προς τα εκεί. Αυτό θα μπερδέψει κι άλλο τα πράγματα και αυτό είναι ενδιαφέρον για τους χαρακτήρες».

Θεωρεί ότι από τα πολύ θετικά στοιχεία της σειράς είναι ότι «οι περισσότεροι χαρακτήρες είναι πολύπλοκοι, δεν είναι “καλός – κακός”», και όπως είπε ο Δημήτρης Αλεξανδρής, η πρόταση για τη συμμετοχή του στη σειρά ήρθε από τον Νίκο Απειρανθίτη που είχαν ξανασυνεργαστεί πριν από πολλά χρόνια.

Αποκάλυψε ότι το όνειρό του ήταν να γίνει πιλότος αλλά απέτυχε δυο φορές στις εξετάσεις επειδή δεν ήταν αρκετά καλά προετοιμασμένος.

Δεν είχε σκεφθεί ποτέ να γίνει ηθοποιός, συμμετείχε, όμως, στη θεατρική ομάδα του σχολείου «και με την εφηβική αφέλεια σκέφθηκα ότι είναι κάτι που σε κρατά σε εγρήγορση και δεν ήθελα να κάνω κάτι που να έχει ένα τέλμα.

Και είπα θα προσπαθήσω να κάνω αυτό παρότι δεν ήξερα τίποτα, δεν ήξερα σε ποια δραματική σχολή θα δώσω εξετάσεις». Τελικά έδωσε εξετάσεις στο θέατρο Τέχνης και παρά το μεγάλο του άγχος, τα κατάφερε.

Για το επάγγελμα του ηθοποιού είπε ότι «έχει μεγάλη ανασφάλεια όχι μόνο όσον αφορά το επαγγελματικό κομμάτι, αν θα έχεις δουλειά, αλλά και το κομμάτι το καλλιτεχνικό, αν προχωράς, αν αυτό που κάνεις αρέσει ουσιαστικά».