Πόσες φορές σου έχει τύχει να περιπλανιέσαι στο κέντρο της πόλης και να σε πιάσει μια λιγούρα; Αυτή που θες απεγνωσμένα ένα γλυκό και θα σε βάλουν στον πειρασμό να αγοράσεις κάτι γευστικό και ποιοτικό που θα ικανοποιήσει τις ανάγκες σου -και τον ουρανίσκο σου-. Πού μπορείς να πας λοιπόν για ένα γλυκό «στο χέρι»;

Υπάρχουν πολλές γωνιές στην Αθήνα όπου μπορείς να απολαύσεις ένα γλυκάκι με αγνά υλικά και σοκολάτα, φράουλα, με αφράτη κρέμα κτλ. Πάμε να δούμε λοιπόν τα γλυκοπωλεία που θα λατρέψουν όλοι οι γλυκατζήδες. Σε κάποια μπορείς να καθίσεις, σε άλλα όχι, όπως και να έχει το προϊόν μετράει!

Τα γλυκοπωλεία που προτείνουμε

Το Σερμπετόσπιτο της Νάνσυς

Κλασικό αγαπημένο μαγαζί στο Ψυρρή που αποτελεί ένα γλυκό στέκι και η ένοχη απόλαυση πολλών. Θες προφιτερόλ; Θες μιλφέιγ ή κάτι πιο κλασικό – παραδοσιακό; Όλα μπορείς να τα βρεις στην καλύτερη και -μεγαλύτερη- εκδοχή τους. Το σήμα κατατεθέν είναι βέβαια η σοκολατόπιιτα, όπου μπορείς να προσθέσεις έξτρα παγωτό για ακόμα περισσότερη απόλαυση. Το λιγουρεύεστε;

Info:  Πλ. Ηρώων 1, Αθήνα, 21 0321 1323

Μελίζυμο

Ένα οικογενειακό αρτοποιείο με έναν από τους καλύτερους νέους pastry chef, με ποιοτικά και ευφάνταστα γλυκά. Μπορείς να βρεις πολλές γλυκές απολαύσεις κι κυρίως ένα εκμέκ καταΐφι που θα σε συνεπάρει σε ένα γευστικό ταξίδι. Θα βρεις και άλλες πολλές χειροποίητες δημιουργίες και πολλές τούρτες.

Info: Λεωφ. Γεωρ. Καφαντάρη 14, Αθήνα 116 31, 21 0901 3770

Signora Athens

Έχετε ξανασυναντήσει ποτέ ένα κινητό γλυκοπωλείο; Το Signora εκτός από μια καινοτόμα ιδέα, σου προσφέρει αυθεντικά ιταλικά γλυκά σε διαφορετικά σημεία της Αθήνας. Οπότε αν αναρωτιέσαι που μπορείς να βρεις τιραμισού, κανόλι και πανετόνε τώρα που είναι της εποχής…ιδού. Το μόνο που έχεις να κάνεις να τους ακολουθήσεις στα social για να βλέπεις σε πιο σημείο θα πάνε!

Ζαχαροπλαστείο «Η Χαρά»

Ένα vintage, ρετρό μαγαζάκι που γνωρίζουν οι παλιοί και μαθαίνουν οι νέοι. Στέκει αγέρωχο από το 1969 με τραπεζάκια πάνω στο πεζοδρόμιο στα Πατήσια, δημιουργώντας την οικεία αίσθηση της παλιάς Αθήνας. Φημίζεται για τα σιροπιαστά, το εκμέκ, τις πάστες και σαφέστατα το το Εκμέκ Σικάγο με παγωτό καϊμάκι βουβαλίσιο. Η ποσότητά του είναι γενναία, αλλά δεν θα θέλεις να το αφήσεις στη μέση. Δεν είναι τυχαίο που ονομάζεται ο «Θρύλος της Πατησίων».

Info:  Πατησίων 339, Αθήνα,  210 228 7266

Η Στάνη

Με εμπειρία 90 χρονών αποτελεί ένα γαλακτοζαχαροπλαστείο στην Ομόνοια με προϊόντα που μπορούν να καλύψουν την ανάγκη σου για σιροπιαστά – και όχι μόνο-, ενώ σε ταξιδεύουν σε μια άλλη εποχή με τις γεύσεις και τα αρώματά του. Μπορείς να βρεις το ξακουστό ρυζόγαλο που το σερβίρουν σε ρηχό πιάτο με κανέλα – αν θέλεις- και βέβαια ένα άκρως λιγουρευτικό γαλακτομπούρεκο. Aυτά είναι μερικά από τα ολόφρεσκα γλυκά που προσφέρει.

Info: Μ. Κοτοπούλη 10, Ομόνοια, Τηλέφωνο : 210-52.33.637