Περιεχόμενα

  1. Motiv
  2. A tot
  3. Cupaki
  4. ANÄNA Coffee & Food

Υπάρχει σοβαρός λόγος που αρέσει στην πλειοψηφία των ανθρώπων εκεί έξω να εργάζεται στο κέντρο της Αθήνας ή έστω να επιλέγει αρκετά συχνά τις βόλτες του σε αυτό. Κι αυτός λόγος είναι τα café του. Ξεφυτρώνουν συνεχώς φρέσκα μαγαζιά, με ωραία αισθητική, έτοιμα να προσφέρουν τον καλύτερο καφέ στο χέρι (ε, και όχι μόνο). Και επειδή ο πειραματισμός είναι ένα ωραίο παιχνίδι στα μαγαζιά της πρωτεύουσας, προφανώς δοκιμάζονται.

Είναι κι εκείνα βέβαια που παραμένουν σταθερή αξία σε αυτή την urban πόλη, γιατί at the end of the day, το κεφάλαιο «καλός καφές» δεν είναι μια απλή υπόθεση. Όλοι το ξέρουν αυτό.

Γι’αυτό, θα περιοριστούμε σε εκείνα που μετρούν χρόνια στο κουρμπέτι και προσφέρουν πραγματικά καλό καφέ, κάνοντας ένα ζόρικο πρωινό καθημερινής, πιο υποφερτό. 

Που θα βρεις λοιπόν καλό καφέ στο χέρι στο κέντρο της Αθήνας:

Motiv

Στην Φειδίου και Εμμανουήλ Μπενάκη γωνία, υπάρχει ένα cozy café, ιδιαίτερο τόσο για την αισθητική του όσο και για τον καφέ του. Εδώ μπορείς να απολαύσεις χαρμάνι από Κολομβία και Αιθιοπία, ενώ το πρωί θα βρεις απολαυστικά cinnamon rolls και αφράτα chocolate bakba knots, να βρίσκονται σε περίοπτη θέση. Το ζήτημα βέβαια είναι να προλάβεις βέβαια γιατί γίνονται καπνός.

Για την ιστορία, την οποία θα δεις και γραμμένη στον τοίχο, το Motiv προέρχεται από την λατινική λέξη «motivus», που σημαίνει το κίνητρο, αυτό που σου δίνει ώθηση να προχωρήσεις μπροστά. Και το σίγουρο είναι πως το Motiv δίνει αυτή την ώθηση που χρειάζεσαι για το ξεκίνημα της ημέρας. Μαζί και τα χαμόγελα των ανθρώπων που δουλεύουν εκεί.

Motiv / Εμμανουήλ Μπενάκη 20, Αθήνα

A tot

Είναι το μικρότερο café του κέντρου; Είναι. Το «A tot» στην οδό Λέκκα 28 έχει έκταση μόλις 13 τ.μ.. Αλλά στην πραγματικότητα δεν χρειάζονται παραπάνω για να χαρίσει καλό καφέ στον κόσμο του. Στα γαλλικά το «A tot» σημαίνει  «πιτσιρίκι» και προφανώς δεν θα μπορούσαν να βρουν καλύτερη ονομασία οι ιδιοκτήτες του.

καφές

Όταν φτάνεις στην πόρτα του «A tot», το μυαλό σου μάλλον θα ταξιδέψει σε κάποια σκανδιναβική χώρα, εξαιτίας του design του. Εδώ θα βρεις μονοποικιλιακούς καφέδες από τη Samba Coffee Roasters, ωστόσο μπορείς να τσεκάρεις και το house blend από 4 προελεύσεις της Κεντρικής και Λατινικής Αμερικής, ενώ θα βρεις συνολικά 6 single origins από Κολομβία, Αιθιοπία, Ελ Σαλβαδόρ, Βραζιλία. Όχι και άσχημα, σωστά;

Επιπλέον, μπορείς να συνοδεύσεις τον καφέ με σνακς, μπάρες και energy balls granola, καθώς και με vegan επιλογές.

A tot / Λέκκα 28
Instagram: atot.athens

Cupaki

Το Cupaki στην Εμμανουήλ Μπενάκη 9 μετράει ήδη αρκετά χρόνια σε αυτόν τον δρόμο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που τις πρωινές ώρες δημιουργείται ουρά από κόσμο για να πάρει τον καφέ του, ενώ και τα τραπέζια του είναι γεμάτα. Έχει γίνει πλέον στέκι.

Έχοντας δική του ποικιλία στον καφέ, τον οποίο πίνεις αμέσως μετά τη συγκομιδή του, το Cupaki έχει δημιουργήσει ένα ωραίο vibe στην Μπενάκη, που σου φτιάχνει τη διάθεση. 

Αξίζει να σημειωθεί πως το Cupaki έχει και δική του σειρά απο οικολογικά επαναχρησιμοποιούμενα ποτήρια, φτιαγμένα από γυαλί και πλαστικά. Φυσικά, ο καφές του συνοδεύεται από εξαιρετικά σνακς που σε περιμένουν, για να ξεκινήσει η μέρα ακόμα πιο γλυκά.

Cupaki / Εμμανουήλ Μπενάκη 9

ANÄNA Coffee & Food

Mόλις λίγα λεπτά περπάτημα από το μετρό στο Σύνταγμα και συγκεκριμένα στην οδό Πραξιτέλους 33 δεσπόζει το ANÄNA, το οποίο μπορεί να κοιτάζεις κάθε φορά που περνάς από μπροστά του, αλλά αν δεν έχεις μπει μέσα να δοκιμάσεις τον καφέ του δεν ξέρεις τι χάνεις.

Εκλεκτά blends και single origins, ανάλογα με την εποχή, σε περιμένουν να τα δοκιμάσεις σε αυτό το café με το minimal design του.

καφές

Πολύ σημαντικό, είναι και το γεγονός πως το ANÄNA χρησιμοποιεί βιοδιασπώμενες ή επαναχρησιμοποιούμενες συσκευασίες και αναλώσιμα, σεβόμενο το περιβάλλον. Μαζί με τον καφέ μπορείς να απολαύσεις και vegan γλυκά, όπως cheesecake και cinnamon rolls, αλλά και οργανικές σολοκάτες. 

ANÄNA coffee & food / Πραξιτέλους 33

Instagram: ananacoffeefood