Κάθε γειτονιά της Αθήνας ξεχωρίζει για τους δικούς της λόγους και τα διαμαντάκια που κρύβει. Το Περιστέρι, το παρεξηγημένο Περιστέρι θα έλεγα, είναι μία εξ αυτών. Τα τελευταία χρόνια, η περιοχή των δυτικών προαστίων έχει εξελιχθεί και έχει αποκτήσει μπυραρίες, wine bars, καφετέριες, πιτσαρίες, burgeράδικα και μπαράκια που αξίζουν να μάθεις, αν δεν τα ξέρεις ήδη δηλαδή.

Εμείς που έχουμε ζήσει το Περιστέρι από τα μικράτα μας, μπορούμε να καταλάβουμε τη διαφορά. Το γεγονός, δε, ότι μόλις πρόσφατα ανακάλυψα ένα απόκτημα της περιοχής που διαθέτει μια σειρά από ταμπέλες κρασιών, ήταν και η μεγαλύτερη μου ευχαρίστηση. Ξέρω ότι το Περιστέρι θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο και κάποια μαγαζιά θα φέρουν επιπλέον αέρα ανανέωσης.

Μέχρι τότε, σου προτείνω να βγεις στα ακόλουθα. Εμπιστέψου με με κλειστά μάτια και δεν θα χάσεις:

Viñedo Wine Bar

Θα ξεκινήσω με την ανακάλυψη που μόλις ανέφερα, η οποία ακούει στο όνομα Viñedo. Ένα καθαρόαιμο wine bar με funky και soul μελωδίες να βγαίνουν από τα ηχεία και μια neon ταμπέλα ‘good vibes only’, που προσωπικά λατρεύω να βλέπω σε μαγαζιά. Γενικά είναι ένας μικρός και ζεστός χώρος, που σε ταξιδεύει και λίγο στη Γαλλία.

Πάμε στα ακόμα πιο σημαντικό, κι αυτό δεν είναι άλλο από τη λίστα κρασιών που έχουν φέρει ο Ριχάρδος και ο Γιώργος, οι ιδιοκτήτες, οι οποίοι αν δεν έχεις ιδέα τι να διαλέξεις είναι εκεί για να σε βοηθήσουν και να σου προτείνουν. Αν βρεθείς εκεί, μη ξεχάσεις να πάρεις την ποικιλία τους, η οποία περιλαμβάνει αλλαντικά, ντοματίνια και μαρμελάδες να αλείψεις σε ψωμάκια.

Viñedo Wine Bar: Μεσολογγίου 91

Arch Beer House

Για τους λάτρεις της μπίρας, η Arch είναι η πιο φημισμένη. Η Arch στο Περιστέρι έχει γράψει τη δική της ιστορία, αφού από το 1997 προσφέρει μια μοναδική εμπειρία με τις μπίρες της, αλλά και με τις ποικιλίες της. Στον κατάλογο υπάρχουν ετικέτες από μπίρες που έρχονται από όλο τον κόσμο και καλύπτουν όλα τα γούστα.

Εξαιρετική ατμόσφαιρα, με τους ανθρώπους της Arch να είναι δίπλα σου για να αποφασίσει και να επιλέξεις αυτό που ταιριάζει περισσότερο στα γούστα σου. Τόσο για τις μπίρες όσο και για το μενού. Διότι στο μενού, έχεις δύσκολες αποφάσεις να πάρεις. Από σούπες, μέχρι κότσι και Irish Pie με μοσχάρι. Άχαστα όλα.

Arch Beer House: Εθ. Αντιστάσεως 91

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Arch Beer House (@archbeerhouse)

Tarantella

Το Tarantella κερδίζει από την αρχή, πριν καλά καλά δοκιμάσεις την αυθεντική ιταλική κουζίνα. Κι αυτό γιατί στην είσοδό του βρίσκεται ένα μικρό συντριβάνι, που υπήρχε πριν γίνει σήμερα εστιατόριο, ενώ με το που μπαίνεις στο εσωτερικό του είναι σαν να πατάς κάποιο κουμπί χρονομηχανής. Θεατρική διακόσμηση ολούθε, με το κόκκινο χρώμα να επικρατεί και με ένα εντυπωσιακό μπαρ στο βάθος.

Πάμε όμως και στο μενού του, που φέρνει αέρα Ιταλίας. Κάθε πιάτο ξεχωριστά, είναι φτιαγμένο με σεβασμό στην πρωταρχική συνταγή, όπως το olio e peperoncino ή τα ριζότι. Το δυνατό πιάτο του Tarantella είναι το paccheri γεμιστά με λουκάνικο salsiccia και κρέμα πεκορίνο. Όλα όμως είναι μια σκέτη απόλαυση. Γενικά το ιταλικό εστιατόριο γοητεύει στο Περιστέρι, φέρνοντας μια υψηλού επιπέδου διακόσμηση στους δρόμους του.

Tarantella:  Αιμιλίου Βεάκη 9, Ρούσβελτ Φραγκλίνου 8

Burger’s Hood

Σε μια γειτονιά όπως το Περιστέρι, δεν θα μπορούσε να λείπει ένα burgerάδικο. Το Burger’s Hood είναι πρώτα απ’όλα ένας υπέροχος χώρος, με μεγάλους ξύλινους μπάγκους, industrial ύφος και τοιχογραφίες για να τις χαζεύεις όσο περιμένεις να νιώσεις τι θα πει απόλαυση.

Το μενού είναι δια χειρός του σεφ Στέργιου Πατσάκα, ο οποίος δημιούργησε και το Burger’s Hood. Αν σε βγάλει ο δρόμος εκεί, μετά τον καφέ στη Βεάκη ή μετά από ένα κρασί, τότε πρέπει να δοκιμάσεις το Jalapeno Βurger με μπιφτέκι, jalapenos, iceberg, ντομάτα, τσένταρ, μπέικον, tartar sauce και BBQ sauce. Επισκέψου το κι εδώ κι αν δεν με θυμηθείς. Γενικά να ξέρεις πως όλα περιέχουν μπιφτέκι από μοσχαρίσιο κιμά που πλάθεται καθημερινά και φεύγοντας από εκεί, καταλαβαίνεις γιατί είναι talk of the town.

Burger’s Hood: Παπαδιαμάντη 2

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Burger’s Hood (@burgers_hood)

Omsôm Coffee Roasters

Θέλεις να κυλήσει μέσα σου ένας πραγματικά καλός καφές; Τότε πρέπει να πας στο Omsôm, ένα specialty coffee shop που παίζει με τις εντάσεις του καφέ για μια μοναδική εμπειρία. Φωτεινό περιβάλλον, ευγενικό team και πολύ παρείστικο, με την ονομασία του να προέρχεται από το Βιετνάμ, που χρησιμοποιούν αυτή την λέξη όταν θέλουν να πουν ότι κάτι έχει έντονη γεύση ή άρωμα.

Το Omsôm φιλοξενεί στη γκάμα του ποικιλίες με διαφορετικές γευστικές διαβαθμίσεις και χαρακτηριστικά για κάθε γούστο. Εδώ θα βρεις κόκκους από τη Βραζιλία, που διακρίνονται από ισορροπία και μια πλούσια σοκολατένια γεύση, από Κολομβία, με πιο έντονα στοιχεία και μια περισσότερη οξύτητα στην γεύση, από Αιθιοπία, με τα ανθικά της αρώματα και φρουτένια παλέτ και από Κένυα, με σοκολατένια επίγευση και οξύτητα από lime.

Omsôm Coffee Roasters:  Κύπρου 14

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Athens Eats (@ath_eats_)

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr

«Καλώς ήλθατε στη Νάπολη»: Το πρώτο Franco Manca άνοιξε στη Νέα Φιλαδέλφεια

Line: Η αναρχία έχει γεύση

Τα top picks των «πολύ» νοτίων προαστίων για καφέ, ποτό και dining