Να ξεκινήσουμε με μια παραδοχή. Κανένα από τα παρακάτω, δεν είναι το εστιατόριο που θα πάρεις έτσι απλά ένα τηλέφωνο και θα κλείσεις. Αρχικά, δεν είναι εδώ δίπλα. Κι ύστερα, απευθύνονται σε υψηλά βαλάντια. Σαν πολύ ψηλά να βάλαμε το συντελεστή δυσκολίας, ε;

Μην απογοητευόμαστε, μην το βάζουμε κάτω. Δεν κάνει κακό να ονειρευόμαστε. Να βάζουμε στόχους, να κάνουμε όνειρα μεγάλα.  

Είπαμε λοιπόν να δούμε μερικά εστιατόρια εκεί (πολύ) έξω, που θα ήταν υπέροχο αν η μοίρα μας έφερνε μια μέρα εκεί. Πριν καν κάτσεις να φας, νιώθεις χορτάτος από τις εικόνες που βλέπεις γύρω σου, την αρχιτεκτονική και τη διακόσμηση.

Από υπερπολυτελείς «ναούς του φαγητού» στο Παρίσι μέχρι μινιμαλιστικά «διαμαντάκια» στη Βαρκελώνη, ακολουθούν μερικές πολύ, μα πολύ αξιόλογες προτάσεις!

Le Meurice (Παρίσι/Γαλλία)

Οι Βερσαλλίες συναντούν το σήμερα σε αυτό το «γκουρμεδιάρικο» και «μισελενάτο» εστιατόριο, που κάνει κουμάντο ο σεφ Αλέν Ντικάς και φτιάχνει γλυκάρες ο πολλαπλά βραβευμένος Σεντρίκ Γκρολέ. Θα μπορούσε δυνητικά να σκάσει μύτη δίπλα σου ο Λουδοβίκος (ένας από τους 16, δεν θα τα χαλάσουμε εκεί…) ή ο Εμανουέλ Μακρόν, τόσο range διαχρονικότητας καλλιεργεί ως αίσθηση αυτό το πολυτελέστατο ρεστοράν στο Παρίσι.

https://www.alainducasse-meurice.com/en

εστιατόρια

The Gallery at Sketch (Λονδίνο/Αγγλία)

Ινστραγκραμικό, περισσότερο δεν γίνεται. Ανανεώθηκε πριν από ένα χρόνο, διατηρώντας και ενισχύοντας τον πάντα ιδιαίτερο χαρακτήρα του. «Φοριέται» πλέον σε κίτρινο φόντο, το ροζ ανήκει πια στο παρελθόν, ενώ προστέθηκαν έργα Αφρικανών καλλιτεχνών και χειροποίητα φώτα τοίχου. Οι καρέκλες είναι δημιούργημα του καλλιτέχνη Ντέιβιντ Σρίγκλεϊ.

https://sketch.london/the-gallery/

εστιατόρια

Disfrutar (Βαρκελώνη/Ισπανία)

Δεν βρίσκεται τυχαία σταθερά στη λίστα με τα 50 κορυφαία εστιατόρια στον κόσμο τα τελευταία χρόνια. Το όνομά του σημαίνει «απόλαυση» κι αυτό ακριβώς είναι. Σε όλα τα επίπεδα. Μια πλήρης εμπειρία σε όλους τους τομείς. Γευστικά, εικαστικά. Η γεωμετρία του χώρου, η ανεμπόδιστη θέα προς την κουζίνα και η κομψή τραπεζαρία, εμπνευσμένη από τα μικρά ψαροχώρια της Ισπανίας, φτιάχνουν ένα ζηλευτό σύνολο.

https://www.disfrutarbarcelona.com/

εστιατόρια

Le Jardin de Russie (Ρώμη/Ιταλία)

Γαλλικό όνομα, ιταλική φινέτσα. Με την υπογραφή του διάσημου σεφ Φούλβιο Πιεραντζελίνι, αυτό το εστιατόριο, που βρίσκεται στο Hotel de Russie στη Ρώμη, είναι απλώς καταπληκτικό. Περισσότερο φημίζεται για τον κήπο του, αλλά και κάπου εκεί παραδίπλα στο χώρο αν σας φέρει ποτέ η τύχη, ευλογία θα ‘ναι. Έχεις την εντύπωση πως τρως μέσα σε ένα πίνακα ζωγραφικής…

https://www.roccofortehotels.com/hotels-and-resorts/hotel-de-russie/dining/le-jardin-de-russie/

εστιατόρια

La Sponda (Ποζιτάνο/Ιταλία)

Elegant εσωτερική διακόσμηση και αμφιθεατρική θέα που κόβει την ανάσα, βλέπεις τα πιο ωραία spots του διάσημου αυτού χωριού της νότιας Ιταλίας, γεμάτο με πολύχρωμα κουκλίστικα κτίρια. Βρίσκεται εντός του ξενοδοχείου Le Sirenuse και το μόνο «πρόβλημα» είναι πώς στο καλό παίρνεις την απόφαση να αφήσεις το χώρο μπας και πας καμία βόλτα! Τίποτα δεν σου λείπει, από το πρωί ως το βράδυ, ρομαντισμός και ποιότητα, συνδυασμός που δεν χάνει ποτέ.

https://sirenuse.it/en/la-sponda-restaurant/

εστιατόρια