Αν ένας λόγος που δηλώνουμε λάτρεις του κέντρου της Αθήνας, αυτό δεν είναι άλλο από την πολυτέλεια να ανακαλύπτουμε συνεχώς καταστήματα διαφόρων ταυτοτήτων. Κι αυτή είναι μια αγάπη που θα μείνει αναλλοίωτη στο χρόνο, ειδικά όταν πρωτότυπα μαγαζιά όπως το Chocolate Shots Athens, θα κάνουν την εμφάνισή τους.

Κοντά στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, συγκεκριμένα στην οδό Ρόμβης 26, σερβίρονται μετά τις 7 το βράδυ, σφηνάκια με σοκολατένιες -και όχι μόν0- δόσεις. Αν ετοιμάζεσαι, δηλαδή, για ένα ξέφρενο βράδυ, είναι ωραίο να ξεκινάς με ένα γλυκόπιοτο σφηνάκι προσθέτοντας το ποτό της επιλογής σου γαρνιρισμένο με καρύδα, μπισκότο ή τσίλι ή με μαστίχα Χίου, κρέμα Λιμοντσέλο Κέρκυρας ή λιαστό κρασί Vinsanto Σαντορίνης, τα λεγόμενα Greek Shots.

Η ιδέα του Chocolate Shots ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2019, από την Απολλωνία της Σίφνου, με την Αθήνα να παίρνει σειρά και να καλώς ορίζει το δεύτερο κατάστημα. Οι υπεύθυνοι του καταστήματος έχουν επιλέξει τη βέλγικη εταιρεία Callebaut ώστε το κακάο των chocolate cups να προέρχεται από 100% αειφόρες καλλιέργειες.

Γιατί να το δοκιμάσει κανείς; Πέρα από το γεγονός ότι εξάπτει την περιέργεια, το πιο σημαντικό είναι πως ο συνδυασμός αλκοόλ και σοκολάτας, παράγει στιγμιαία μεγάλη ποσότητας ενδορφίνης, δηλαδή η ορμόνη της ευτυχίας. Και στο κάτω-κάτω αυτό είναι που χρειαζόμαστε για να συνεχίσουμε ωραία τη βραδιά μας.

https://www.youtube.com/watch?v=2bx3oi7BO_U

Όσον αφορά τον κατάλογο, περιλαμβάνει 16 ετικέτες από αλκοόλ, ενώ για όσους δεν είναι φαν και θέλουν απλά τη γλύκα και όχι το ποτό, τότε έχουν να διαλέξουν ανάμεσα σε τρεις επιλογές, δηλαδή με πουρέδες φρούτων, φράουλα, passion fruit και καρύδα.

Τέλος, ο τρόπος ο σωστός για να το δοκιμάσεις, είναι καθοδηγούμενος από τους υπεύθυνους, οπότε μια επίσκεψη από τη Ρόμβης 26, θα σου λύσει κάθε περιέργεια.

https://www.intronews.gr/i-galiantra-einai-to-talk-of-the-town-tis-athinaikis-estiasis