Μετά τον εγκλεισμό που βιώσαμε τον περασμένο χρόνο, το να ανακαλύπτουμε νέα στέκια στην καρδιά της Αθήνας, είναι ίσως το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα για την εστίαση, αλλά και για εμάς τους ίδιους, που θέλουμε το κάτι διαφορετικό. Φρέσκα και σπαρταριστά μαγαζιά, που προσφέρουν μια ωραία ατμόσφαιρα στον χώρο, εξαιρετικά ποτά και φαγητό υψηλής ποιότητας. Τι άλλο χρειαζόμαστε για τις φθινοπωρινές μας εξορμήσεις;

Ήδη τα ακόλουθα έχουν γίνει talk of the town και υποψιαζόμαστε πως μέχρι τέλος του χρόνου, όλο και κάτι καινούριο θα «προσγειωθεί» στην αθηναϊκή πόλη. Θα κάνουμε, λοιπόν, ιδιαίτερη μνεία σε αυτά που μας εντυπωσίασαν, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης και προτείνοντας για τις εξόδους του σαββατοκύριακου (και όχι μόνο φυσικά). Πάρε χαρτί και μολύβι και σημείωνε:

Iguazu Athens

Στη Λαοδικίας 16 και Νυμφαίου 1, βρίσκεται το Iguazu. Το όνομά του προέκυψε από τους εντυπωσιακούς καταρράκτες στο σημείο που ενώνεται η Βραζιλία με την Αργεντινή, πράγμα που σημαίνει δύο πράγματα: ότι ο χώρος παραπέμπει σε «ζούγκλα», αλλά και πως τα cocktails έχουν την τιμητική τους. Δεν θα μπορούσε και διαφορετικά άλλωστε, αφού τη λίστα την έχουν επιμεληθεί ο Αλέξανδρος Γκικόπουλος και ο Στέλιος Παπαδόπουλος. Το φαγητό δε, είναι δια χειρός Γιάννη Παρίκου που αξίζει να δοκιμάσεις. Αυτό που αξίζει να αναφερθεί, είναι πως το νέο μπαρ βρίσκεται στην πλατεία Βραζιλίας, εκεί που χτυπάνε δυνατά και το Lot51 αλλά και το Τρομερό Παιδί, πράγμα που σημαίνει πως ήρθε μια καλή αναβάθμιση.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη IGUAZU (@iguazu.athens)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη IGUAZU (@iguazu.athens)

Brutus Tavern

Στο Κολωνάκι και συγκεκριμένα στην οδό  Λεβέντη 3, η κρεατοφαγία κάνει πάρτι στο Brutus Tavern. Είναι τόσο φρέσκο που οι πόρτες του άνοιξαν μόλις προχθές και είναι κάτι παραπάνω από πολλά υποσχόμενο. Κυρίως γιατί το έχουν επιμεληθεί ο Γιάννης Μωράκης, ο Γιώργος Μελισσάρης και ο Γιώργος Κανελλόπουλος, οι οποίοι θέλουν να δώσουν στους Αθηναίους μια πιο premium εκδοχή του κρέατος. Και πώς να αντισταθούμε, είναι το ερώτημα.

Το Brutus Tavern βασίζεται σε διεθνή πρότυπα, με διακόσμηση εμπνευσμένη από Παρίσι και Λονδίνο. Τα πιάτα είναι δια χειρός του Μιχάλη Νουρλόγλου, με μία λίστα που εντυπωσιάζει, αφού μέσα θα βρεις κρέατα από επιλεγμένες φάρμες, όπως αυστραλέζικο dry aged black angus tomahawk, danish holstein t-bone steak και πάει λέγοντας. Για να μην σου πω για το royal chicken γεμιστό με μανιτάρια και τρούφα και σου τρέξουν τα σάλια.

Ortigia

Στην Εχίνου 1 και Ελαιών, θα μπορούσαμε να πούμε ότι κάποιος θα ανακαλύψει τη Σικελία. Μόνο που θα βρίσκεται στην Κηφισιά. Οι ιταλικές γεύσεις στα πιάτα από τον Pino Saccheri, πράγμα που σημαίνει ότι τρώει κανείς «ντόπιο» πράγμα, δίνουν πολύ ωραία αρώματα που σε ταξιδεύουν. Προφανώς το ιταλικό ταμπεραμέντο είναι όλο διάχυτο στον χώρο, μια έναν ξυλόφουρνο να δημιουργεί τις πιο νόστιμες πίτσες, χωρίς φυσικά να αφήνουμε στην άκρη τα κλασικά antipasti ή τις αφράτες insalate. Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν από τη λίστα τα ιταλικά επιδόρπια, με τα σιτσιλιάνικα canolli να σου μιλούν από το κατάλογο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @ortigiaresto

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @ortigiaresto

Tyler’s

Στην οδό Αρχελάου 14, στο Παγκράτι, δεσπόζει το Tyler’s, το συνώνυμο του street food. Ένα πολύχρωμο μαγαζί με σήμα του μια μαϊμού που κεντρίζει το βλέμμα, θες δεν θες. Αυτό που κάνει ξεχωριστή τη νέα αφίξει στο κέντρο της Αθήνας, είναι το γεγονός ότι έχει αφοσιωθεί ολοκληρωτικά σε ένα προϊόν, το bao, το ψωμάκι ατμού που μας ήρθε από την Κίνα. Στο Tyler’s θα ανακαλύψεις διάφορες εναλλακτικές ιδέες, από τον Στράτο Βλασόπουλο και τον Γιώργο Ζαζείλα. Για την ακρίβεια, θέλησαν να κάνουν ένα combo την Αμερική, λόγω του street food, με την Κίνα. Το ακόμα καλύτερο, είναι ότι μπορείς να κάνεις συνδυασμό της επιλογής και να απολαύσεις αυτό που θέλεις, όπως το θέλεις.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tyler’s (@tylers.bao)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tyler’s (@tylers.bao)