Η Κηφισιά είναι μια περιοχή που μπορεί να σε ταξιδέψει καθώς περπατάς στα στενά της. Σε κάθε ένα θα βρεις από ένα μικρό γουστόζικο μαγαζάκι, πολλές φορές κρυμμένο μέσα σε στοές, που συμβάλλει στην γραφικότητα της.

Είναι ένας μέρος που σε αποσυνδέει από την πραγματικότητα και μπορεί να σε πάει σε μια άλλη εποχή με άμαξες να κυκλοφορούν στο πλακόστρωτο δρόμο πίσω από τα αμάξια ενώ το πράσινο κυριαρχεί. Γενικά είναι μια περιοχή που τα έχει όλα. Τα μαγαζιά μάλιστα εκτός από την καλαισθησία τους, μπορούν να καλύψουν όλες σου τις ανάγκες. Αξίζει να περάσεις μια βόλτα από την Κηφισιά αν σε βγάλει ο δρόμος προς Βου Που μεριά.

Τα καλύτερα μαγαζιά για καφέ, φαγητό και ποτό στην Κηφισιά

Different Beast

Κλασική αξία για του θαμώνες της περιοχής. Είναι ένα όμορφο brunch-αδικο που σου προσφέρει μια πληθώρα επιλογών. Τόσο η τοποθεσία του, όσο και τα ξύλινα τραπέζια που μοιάζουν αυτά του πικ-νικ έξω και η τζαμαρία που αφήνει το φως να μπαίνει μέσα, μπορούν να σου προσφέρουν την ηρεμία που αποζητάς.

Θα βρεις ethnic γεύσεις, vegan υγιεινές επιλογές και εξεζητημένα cocktails. Οι περισσότεροι μιλούν πάντως για τα pancakes με μπέικον σε σιρόπι σφενδάμου και chilli chutney και το τηγανητό αυγό με αβοκάντο, φέτα και sriracha μπέικον σε ξινό προζύμι, τα γνωστά «Dutch Baby».

Info: Κασσαβέτη 19, τηλέφωνο 2167004556

Μέντα

Ένα ακόμα «χωμένο» καφέ – μπαρ που κάποτε ήταν το εξοχικό σπίτι του Άγγελου Σικελιανού. Είναι μια ήρεμη γωνιά, διακοσμημένη με τέτοιο τρόπο που θυμίζει αρχοντικό σπίτι. Μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου στην καταπράσινη αυλή του ή μια ζεστή σοκολάτα τον χειμώνα στον εσωτερικό cozy χώρο. Στον κατάλογο θα δεις και πολλές γλυκές ή αλμυρές επιλογές για να συνοδεύσεις το ποτό σου! Να πούμε ότι το βράδυ η ατμόσφαιρα είναι ακόμα πιο μαγική χάρη στα λαμπάκια που βρίσκονται εκεί όλο τον χρόνο.

Info: Αγ. Θεοδώρων 5, τηλέφωνο: 210808 0193

B&E Goulandris Café-Restaurant

Ένας ανοιχτός αστικός κήπος του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή που πλέον αποτελεί ένα από τα πιο ιδιαίτερα spot της Κηφισιάς. Χάρη στο πράσινο, στο σύγχρονο design, αλλά και στο μενού που βασίζεται στα ελληνικά προϊόντα, είναι το κατάλληλο μέρος για καφέ, πρωινό, μεσημεριανό ή απογευματινό γεύμα…ακόμα και για επαγγελματικά γεύματα.

Info: Τετάρτη – Κυριακή: 10.00 – 18.00
Παρασκευή: 10.00 – 20.00
Δευτέρα & Τρίτη: Κλειστά  / Τηλέφωνο: 210 756 2895

Zambri

Το πιο «in» all day bar της περιοχής στεγάζεται σε ένα αρχοντικό που χάρη στην εξωτική διακόσμησή του, μοιάζει τελείως εκτός «πόλης». Πού αλλού μπορείς να βρεις τόσα τροπικά φυτά μαζεμένα; Μέσα επίσης είναι διακοσμημένο με vintage πλακάκια και ταπετσαρίες, δίνοντας του μια ιδιαίτερη αισθητική. Το μενού είναι γεμάτο από μεσογειακές-ελληνικές και περουβιανές γεύσεις, και ανάλογα την ώρα που θα πας μπορείς να βρεις εκλεκτά χαρμάνια καφέ, brunch – pancakes, αυγά σε διάφορες παραλλαγές , sandwiches κ.α – και βέβαια ξεχωριστά cocktails.

Info: Αγίου Δημητρίου 9, 21 0623 0063

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ZAMBRI (@zambri_all_day)

Petite Fleur

Ένα μικρό κουκλίστικο και ατμοσφαιρικό μαγαζάκι για καφέ και ζεστή σοκολάτα, η οποία αχνίζεται παραδοσιακά σε μπρίκι. Θα βρεις επίσης φρέσκα γλυκά, από αφράτα κέικ μέχρι και τα αγαπημένα cinnamon rolls. Χουχουλιάρικο και με παριζιάνικο αέρα είναι σίγουρα το καλύτερο spot για τον χειμώνα.

Info: Αγ. Θεοδώρων 4, τηλέφωνο: 21 0808 3949

Dalliance House

Ένα bar restaurant στην Κηφισιά με ιδιαίτερη ρετρό αισθητική, σε περιμένει όλες τις ώρες της ημέρας. Διακοσμημένο με πολύχρωμους τοίχους, πίνακες και τα ιδιαίτερα vintage έπιπλα, θυμίζει αρχοντικό βγαλμένο από άλλη εποχή. Εκτός από καφέ, στον κατάλογο θα δεις εξωτικές ποικιλίες τσαγιού και δροσιστικά κοκτέιλ για το πρωί, αλλά και πιάτα σε μεσογειακές συνταγές με ένα twist από δύση και ανατολή για το μεσημέρι ή το βράδυ.

Info: Κυριαζή 19, τηλέφωνο: 21 0623 0775