Υπάρχει μια φιλοσοφία στο ντεκόρ που λέει ότι αν είναι να πάρεις το μονοπάτι του κιτς, μην το κάνεις με ημίμετρα, μη δείχνεις αμφιβολία για την αισθητική σου. Κάνε το σε full mode κι έτσι θα πείσεις ότι έχεις μια άποψη, ένα στυλ. Το Gush Cafe στα Ιλίσια είναι ένα μέρος που σε τραβάει με τα εξωτερικά του χρώματα και μόλις μπεις μέσα συνειδητοποιείς ότι έχει αγκαλιάσει το κιτς σε τέτοιο βαθμό, ώστε γίνεται στυλάτο και ιδανικό για να πας με την παρέα σου να τα πιείτε.

Τα Ιλίσια είναι γενικά μια περιοχή ελάχιστα προβεβλημένη, γιατί την καταπίνουν από τη μία το Κολωνάκι κι από την άλλη το Παγκράτι. Έχει όμως μαγαζιά που δημιουργούν ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο έχεις πολλές επιλογές. Το CV Distiller παίρνει προφανώς όλη τη δόξα, αλλά υπάρχουν κι άλλα που αξίζουν προσοχής. Ένα τέτοιο είναι το Gush, μαγαζί με τεράστια ιστορία αφού βρίσκεται εκεί σχεδόν 6 δεκαετίες και έχει υποστεί πολλές διαφοροποιήσεις στο πέρασμα των ετών.

Έχει μια πολύ μεγάλη αυλή, κάπως δαιδαλώδη, που νιώθεις λες κι είσαι σε κάποιον λαβύρινθο. Σε προσελκύει το κόκκινο χρώμα που έχει έξω, αλλά και οι πολύχρωμες ομπρέλες που κρέμονται πάνω από την είσοδο.

Το Gush αποτελείται από τρία επίπεδα, το κάθε ένα και διαφορετικός κόσμος

Διαθέτει τρεις ορόφους, ο κάθε ένας είναι και μια διαφορετική ιστορία. Συνδυάζει το κλασικό με το γραφικό, αφού με το που μπεις, θα δεις έντονο κόκκινο χρώμα, θα δεις μια τοιχογραφία με τρεις μεσήλικες, αλλά θα δεις και φιγούρες του καραγκιόζη. Ο πάγκος του μπαρ μέσα είναι σαν πάγκος ταβέρνας. Ξύλινα τραπεζάκια υπάρχουν σε κάθε σημείο και σου αποπνέει μια ζεστασιά, ένα cosiness. Ειδικά σε χριστουγεννιάτικη περίοδο, στην οποία μπαίνουμε σιγά σιγά, είναι το place to be. Το ισόγειο έχει αυτή την ησυχία, σε προδιαθέτει να μιλήσεις σιγά με την παρέα σου για να μη χαλάσεις αυτή την αίσθηση.

Μετά ανεβαίνεις στον πρώτο όροφο, όπου υπάρχει ένας μεγάλος πάγκος και εκεί έχει κυρίως ψηλά σκαμπό και stands για πιο βραδινές καταστάσεις, για να έχεις την αίσθηση πως βρίσκεσαι σε μπαρ. Και μετά, έρχεται ο 2ος όροφος. Εκεί το Gush δεν δείλιασε. Πήγε ως το τέρμα. Θυμίζει αναγεννησιακό τοπίο, θυμίζει ίσως κάτι από Ρώμη, με αγάλματα να βρίσκονται ολόγυρα και να συνδυάζονται με το πράσινο χρώμα και τις ιδιαίτερες design επιλογές, όπως τις φωλιές φυτών.

Ο χώρος του είναι ο βασιλιάς και όχι αυτά που θα πιεις ή θα φας. Καλά κι αυτά, κλασικές επιλογές, όχι κάτι το μοναδικό που δεν θα το βρεις αλλού, αλλά τίμιες καταστάσεις.

Διεύθυνση: Ίωνος Δραγούμη 58, 2107221054