Μετά την ατελείωτη καραντίνα που βιώσαμε, ο κλάδος της εστίασης έχει πάρει τα πάνω του. Είναι λογικό και αναμενόμενο, να θέλουμε όλοι να κυκλοφορήσουμε έξω, να βρεθούμε σε όμορφα cafe και να απολαύσουμε γεύσεις και σε ατμοσφαιρικά εστιατόρια.

Παρ΄όλο που το 2021 δεν ήταν πολλά υποσχόμενο, αρκετά εστιατόρια άνοιξαν τις πόρτες τους με gourmet φαγητό, υπέροχη θέα και φοβερό χώρο. Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του αμερικανικού Forbes, αυτό που κάνουν τα περισσότερα να ξεχωρίζουν, είναι τα δημιουργικά πιάτα που φέρνουν την καινοτομία στην παγκόσμια γαστρονομία αξίζοντας, και με το παραπάνω, ένα αστέρι Michelin.

https://www.intronews.gr/9469-2-kalytera-street-food-exoterikou

Σε σχέση με παλιά, το κριτήριο που κάνει ένα εστιατόριο μοναδικό, είναι η στάση του απέναντι στην κοινωνία στην αδιαμφισβήτητη ανάγκη για βιωσιμότητα, η οποία έχει επικρατήσει στους περισσότερους τομείς της διεθνούς επιχειρηματικότητας.

Στη λίστα του Forbes με τα 11 καλύτερα εστιατόρια, όπου τρεις απεσταλμένοι ανέλαβαν το «δύσκολο» έργο να ανακαλύψουν τα πιο ξεχωριστά νέα εστιατόρια παγκοσμίως και εκείνα που αξίζει να επισκεφθούμε το 2022, υπάρχει και ένα ελληνικό.

Ο λόγος για πολυτελές Delta, το οποίο βρίσκεται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Πρόκειται για μια νέα άφιξη στην Αθήνα, όπου έχει καταφέρει μάλιστα να κερδίσει τις εντυπώσεις αλλά και τις καρδιες των απανταχού γευσιγνώστων. Όπως αναφέρει το Forbes, το Delta, ξεχωρίζει για τη θέα του στη θάλασσα, αλλά και το γεγονός ότι βρίσκεται λίγα μέτρα απο την Ακρόπολη.

«Η καινοτόμα, νεαρή ομάδα του Delta εστιάζει σε τοπικά, φρέσκα προϊόντα από μικρούς παραγωγούς. Στην κουζίνα χρησιμοποιούνται μαγειρικές μέθοδοι από την αρχαία Ελλάδα, οι οποίες έχουν μεταφερθεί στη νέα εποχή και στη λογική του fine dining που εδώ έχει εξελιχθεί σε τέχνη.Η βιωσιμότητα των πιάτων, η εποχικότητα των προϊόντων, μία γεύση και η μινιμαλιστική τελειότητα είναι τα κύρια συστατικά που κάνουν τη γαστρονομία αυτού του εστιατορίου μοναδική. Η μετριοφροσύνη εδώ έχει μεταμορφωθεί σε μεγαλοπρέπεια», αναφέρεται στο περιοδικό.

Όλη η λίστα με τα καλύτερα εστιατόρια παγκοσμίως για το 2022:

AM par Alexandre Mazzia, Μασσαλία

Cocina Hermanos Torres, Bαρκελώνη

Delta, Aθήνα

El Chato, Μπογκοτά

Frangente, Μιλάνο

Jaan, Σιγκαπούρη

Jônt, Ουάσιγκτον D.C.

レヴォ L’Evo, Ιαπωνία

Oz, Fürstenau, Ελβετία

The Samuel, Κοπεγχάγη

Trésind Studio, Ντουμπάι