Ο καιρός μας καλεί να βγούμε και να το ρίξουμε έξω και οι προτάσεις για έξοδο είναι πολλές και ενδιαφέρουσες…

Μπαρ

Tiki Bar Athens

Όλοι έχουμε βρεθεί στην εξωτική γωνιά στο Κουκάκι. Το tiki bar θα σε κάνει να αγαπήσεις τα κοκτέιλ με ρούμι.
Το σκηνικό είναι μοναδικό και σε ταξιδεύει στη Χαβάη, με ψάθες, μπαμπού, λουλούδια, και ωραία μουσική. Από κοκτέιλ προτείνουμε τα Mai Tai, Zombie ή Painkiller.

Φαλήρου 15, Αθήνα (Κουκάκι) 
210 9236908

Εστιατόριο

Cachou

Μία γωνιά στο Μεταξουργείο με ομορφιά και γούστο. Κουζίνα με αναφορές στην κρητική κουζίνα, γλυκόπιοτο κρασί και ζωντανή μουσική, συνθέτουν την ιδανικό μέρος για να επισκεφθείς.
Η σάλα στο εσωτερικό του καταστήματος διακοσμημένη με γούστο. Η αυλή όμως τώρα που ανοίγει ο καιρός σε καλεί να περάσεις ένα υπέροχο βράδυ με θέα στα αστέρια.

Σφακτηρίας 20, Αθήνα
21 6900 7025

Ατζέντα Πού θα φας, πού θα πιεις, πού θα βγεις cachou

Θέατρο

«Pavlov ή δύο δευτερόλεπτα πριν το έγκλημα» στο θέατρο Σταθμός

Η παράξενη, τρομακτική κωμωδία «Pavlov ή δύο δευτερόλεπτα πριν το έγκλημα» του Gustavo Ott (Γκουστάβο Οτ) έρχεται στο θέατρο Σταθμός, με πρωταγωνιστές τους Διονυσία Μπαλαμώτη, Βασίλη Μπούτσικο, Ιοκάστη Παπανικολάου, Διονύση Πιφέα, και Στρατή Χατζησταματίου, σε σκηνοθεσία Δήμητρη Αποστολόπουλου, από τις 15 Απριλίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

Πέντε ηθοποιοί, εφτά ρόλοι, μια τράπουλα, ένα φίδι και ο Μαραντόνα ενώνουν τις δυνάμεις τους ώστε να αφηγηθούν ιστορίες για την αδυσώπητη χειραγώγησή μας από τα ΜΜΕ, αλλά και τον εθισμό μας στο σύνδρομο της κλειδαρότρυπας.

Λίγα λόγια για το έργο

Η Αμάντα είναι η παρουσιάστρια της βραδινής ραδιοφωνικής εκπομπής «Amanda de las notches». Μαζί με τον Εντουάρντο, τον βοηθό της, προσφέρουν σε δυστυχισμένους ανθρώπους, που αδυνατούν να κοιμηθούν το βράδυ, λίγη συντροφιά.

Οι υπηρεσίες τους περιλαμβάνουν συμβουλές στα ερωτικά, κάρτες ταρό, ερμηνεία των ονείρων, ψυχολογική υποστήριξη και ο,τιδήποτε άλλο μπορεί να ζητήσει ο κάθε ακροατής.

Όταν η Αμάντα βρεθεί δολοφονημένη μέσα στον ραδιοφωνικό σταθμό με ένα μαχαίρι καρφωμένο στην πλάτη, τότε «οι ακροατές» γίνονται οι βασικοί ύποπτοι της δολοφονίας της. Πώς μπορούν να δολοφονήσουν έναν άνθρωπο αν, δεν έχουν επίγνωση της πράξης τους;

Το έργο ‘’Pavlov ή δύο δευτερόλεπτα πριν το έγκλημα’’ του Gustavo Ott, γραμμένο το 1986 στη Βενεζουέλα ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Ουγκώ 55, Μεταξουργείο
210 5230267 

Ατζέντα Πού θα φας, πού θα πιεις, πού θα βγεις Pavlov

Εικαστικά

Κώστας Τσόκλης – Τέχνη και Ενημέρωση: Έκθεση στη Βιβλιοθήκη της ΕΣΗΕΑ «Δημήτρης Ι. Πουρνάρας»

Το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ παρουσιάζει την έκθεση «Τέχνη και Ενημέρωση», μια εικαστική επέμβαση του Κώστα Τσόκλη προς τιμήν των Νέων της Τέχνης, στη Βιβλιοθήκη της ΕΣΗΕΑ «Δημήτρης Ι. Πουρνάρας».

«Τα Νέα της Τέχνης» μας προσέφεραν πολλά. «Άλλα δεν έχουν να μας δώσουν πια». Τώρα έχουμε όλοι την ίδια πληροφόρηση και χωρίς τη δική τους βοήθεια. Δηλαδή δεν ξέρουμε τίποτα, μια που ξέρουμε όλοι τα ίδια.

Θεωρώ την εκδήλωση αυτή σαν «μνημόσυνο» της έντυπης πληροφορίας και τους επισκέπτες μας σαν τεθλιμμένους συγγενείς.

Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων ο διεθνώς αναγνωρισμένος εικαστικός, δημιουργός της γενιάς του ’60, Κώστας Τσόκλης, στο κείμενό του, που συνοδεύει την Έκθεση «Τέχνη και Ενημέρωση», η οποία οργανώνεται και παρουσιάζεται από το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ στις 22 Απριλίου στην Αθήνα.
Η Έκθεση, η οποία αποτελεί μια καλλιτεχνική προσέγγιση στο θέμα της σύγχρονης ενημέρωσης, θα πραγματοποιηθεί στον εμβληματικό χώρο της Βιβλιοθήκης της ΕΣΗΕΑ «Δημήτρης Ι. Πουρνάρας» από τις 22 Απριλίου έως τις 31 Μαΐου 2024.

Περιλαμβάνει 24 έργα (κολάζ) συν Ένα, που αποτελεί και το κεντρικό σημείο αναφοράς της Έκθεσης.

Πρόκειται για το έργο «Πληροφορίες», του 1972, που έχει παρουσιασθεί στο παρελθόν, σε πολλά μέρη του κόσμου: Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία κ.ά. Τα υπόλοιπα 24 αποτελούν νέα έργα, δημιουργημένα ειδικά για την Έκθεση, στα όποια έχει χρησιμοποιήσει τόσο ως θέμα, όσο και ως υλικό, την ίδια την καλλιτεχνική εφημερίδα της περιόδου 1991–2016.

Βιβλιοθήκη της ΕΣΗΕΑ «Δημήτρης Ι. Πουρνάρας» – 2ος όροφος, Ακαδημίας 20, Αθήνα
210 3675560

Ατζέντα  Πού θα φας, πού θα πιεις, πού θα βγεις Κώστας Τσόκλης

Μουσική

Ο μοναδικός Allan Harris στο Half Note Jazz Club

Ο συναρπαστικός Allan Harris (Άλαν Χάρρις), μία από τις σημαντικότερες ανδρικές φωνές της τζαζ παγκοσμίως, έρχεται με το κουαρτέτο του στο Half Note Jazz Club!

Τον εκπληκτικό Allan Harris τον γνωρίσαμε πριν από 7 χρόνια όταν πρωτοεπισκέφθηκε τη χώρα μας και γέμισε ασφυκτικά το Half Note Jazz Club!

O  «Nat King Cole του 21ου αιώνα» (όπως τον αποκάλεσαν), μοναδικός crooner, κιθαρίστας, ηθοποιός και jazzman, έρχεται στο απόγειο της μεγάλης καριέρας του με την έξοχη μπάντα του για πέντε εμφανίσεις, από Παρασκευή 26 έως και Μ. Τρίτη 30 Απριλίου για να γιορτάσει μαζί μας στο Half Note Jazz Club την ολοκλήρωση μιας εξαιρετικής σεζόν για τον ίδιο και για το club, αλλά και την International Jazz Day στις 30 Απριλίου.

Θα παρουσιάσει παλιά μουσικά κομμάτια του originals, αλλά και μουσικά κομμάτια από τις τελευταίες δισκογραφικές του δουλειές «Live at the Blue LLama», «Kate’s Soulfood» και φυσικά από το «Long Live the King» με κομμάτια του Nat King Cole.

Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς
210 9213310

Από: 26/04/2024 Έως: 30/04/2024
Παρασκευή & Σάββατο 22:30 | Κυριακή, Δευτέρα & Τρίτη 21:30

Ατζέντα Πού θα φας, πού θα πιεις, πού θα βγεις Half note jazz club

Σινεμά

Οι Αντίπαλοι (Challengers, Δραματική)
Διάρκεια:
131′

Δύο νεαροί τενίστες, αδελφικοί φίλοι μεταξύ τους, ερωτεύονται με πάθος μια συναθλήτριά τους. Έπειτα από 13 χρόνια, η ζωή θα τους φέρει όλους αντιμέτωπους στο ίδιο γήπεδο.

Σκηνοθεσία: Λούκα Γκουαντανίνο
Με τους: Ζεντάγια, Τζος Ο’Κόνορ, Μάικ Φάιστ
Πού παίζεται: Cinobo Όπερα (Ακαδημίας 57, 2103638909), Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά Οδός 48 & Μεγ. Αλεξάνδρου 134-136, 2103609695), Μικρόκοσμος (Λεωφ. Συγγρού 106, Κουκάκι, 2109230081), Αθήναιον (Λεωφ. Β. Σοφίας 124, 2107782122)

Βιβλίο

Γιώργος Λάνθιμος: Dear God, the Parthenon is still broken
Εκδόσεις Void

To «Dear God, the Parthenon is still broken», το πρώτο φωτογραφικό εγχείρημα του διεθνώς αναγνωρισμένου σκηνοθέτη, κυκλοφορεί σύντομα από τον εκδοτικό οίκο Void με την προπώληση να ξεκινά σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.
Με τις λήψεις να έχουν τραβηχτεί στα γυρίσματα της τελευταίας του ταινίας «Poor Things» στη Βουδαπέστη, οι φωτογραφίες του βιβλίου συνθέτουν έναν παράλληλο κόσμο, αποκομμένο από τον τόπο και τον χρόνο.

Οι εικόνες, αιωρούμενες ανάμεσα στο άσπρο, το μαύρο και το χρώμα, υφαίνουν μια ονειρική ατμόσφαιρα που ακροβατεί ανάμεσα στο παρόν και το παρελθόν, ενώ πολλαπλά επίπεδα πραγματικότητας και φαντασίας ξεδιπλώνονται σταδιακά στα μάτια του θεατή.

Η ταινία, τοποθετημένη στα τέλη του 19ου αιώνα, εκτυλίσσεται εν πλω αλλά και σε διάφορες πόλεις -συμπεριλαμβανομένου του Λονδίνου, της Λισαβόνας και της Μασσαλίας-, με όλες τις τις τοποθεσίες να έχουν αναδημιουργηθεί σε στούντιο στη Βουδαπέστη.

Οι χαρακτήρες που κατοικούν τους φανταστικούς αυτούς κόσμους πλαισιώνονται από οθόνες, σκαλωσιές, εξέδρες, φώτα και τα μέλη του συνεργείου.

Ο Λάνθιμος ανοίγει συνειδητά το κάδρο, ώστε να αποκαλύψει την πολυδιάστατη γοητεία της δημιουργίας και να αναδείξει μια νέα ιστορία μέσα στην ιστορία.

Με έμπνευση από αυτή την προσέγγιση του δημιουργού, η έκδοση ακολουθεί τη λογική των αναδιπλώσεων (foldouts), όπου το περιφερειακό φόντο αποκαλύπτεται μέσα από τους χαρακτήρες και δημιουργώντας ένα νέο βιβλίο μέσα στο βιβλίο.
Μπορείτε να κάνετε προπαραγγελία: https://void.photo/dear-god-the-parthenon-is-still-broken

Ατζέντα Πού θα φας, πού θα πιεις, πού θα βγεις Γιώργος Λάνθιμος