Θες ένα μέρος όπου βγαίνουν τα «φρικιά»; Θες ένα μέρος που να συνδυάζει το dance με το nostalgic στη μουσική; Θες έναν χώρο που να θυμίζει κάτι από ποτοαπαγόρευση, από λιμάνια της Καραϊβικής όπου στα μπαρ μαζεύονταν όψιμοι πειρατές – ίσως κάτι από Πειρατές της Καραϊβικής; Ε, αν τα θες όλα αυτά, τότε το Backdoor στου Ψυρρή είναι το μέρος όπου υπάρχουν, συνδυάζονται και γεννούν αξέχαστες νύχτες.

Οι γενιές των 50αρηδων και 60αρηδων έχουν να μιλάνε για μαγαζιά όπως το Au Revoir. Κάτι μου λέει πως το Backdoor θα είναι ο δικός μας αθηναϊκός μύθος της διασκέδασης σε 20-25 χρόνια που οι 30άρηδες που το γεμίζουν, θα έχουν πιάσει τα πρώτα -ήντα. Μέχρι τότε βέβαια, υπάρχει δρόμος και αυτός είναι στρωμένος από μουσικάρες των djs του (πέρσι ήταν ο Quentin η ατραξιόν στα decks, φέτος αναμένουμε με ενδιαφέρον ποιοι θα κρατάνε τα κλειδιά των μουσικών επιλογών στο Backdoor), από signature cocktails κι από ένα blend ανθρώπων που θέλουν να έχουν λίγό από αυτό το freak weird που έχει ως χαρακτηριστικό το μαγαζί.

Σε αυτό το νέο ξεκίνημα του Backdoor, που το καλοκαίρι έμεινε κλειστό και υπήρξαν αλλαγές στη σύνθεση της ομάδας του, τον παλμό τον δίνει ο dj Sugar, ενώ αύριο Παρασκευή παίρνει τη σκυάλη το drag show της Doukissa με dj τον Kriss Jun.

Η επιστροφή στο Backdoor για τους τακτικούς του θαμώνες πέρσι είναι κάτι σαν την επιστροφή στα σχολεία, με έντονη ανυπομονησία για να αποκτήσουν το χειμερινό τους στέκι και να λένε στον μπάρμαν ότι θέλουν το κλασικό, για να τους φτιάξει κάποιο από τα cocktails.

Backdoor, Σαρρή 39, Ψυρρή