Μπορεί και να μας στραβοκοιτάξεις λίγο. Σε φάση «τι lunch break ρε παιδιά, εδώ με το ζόρι κάνουμε απλό break από τη δουλειά!». Θα το καταλάβουμε, θα σε νιώσουμε επίσης. Αλλά δεν είναι πολυτέλεια να κάνεις ένα διάλειμμα για να καθαρίσει το μυαλό σου, να πάρεις ενέργεια. Δεν θα έπρεπε, έστω. Αν εργάζεσαι στο κέντρο, έχουμε 5 εστιατόρια στην Αθήνα να σου προτείνουμε για να το απολαύσεις ως πρέπει…

Μακριά από τα «δεν προλαβαίνω», «πνίγομαι στα deadline» και τα συναφή. Ή έστω παράλληλα. Αυτό το γευστικό pit stop είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι. Πρότεινε το και στο αφεντικό σου. Παίζει ως και να σου δώσει αύξηση αν τον στείλεις σε κάποιο από τα 5 εστιατόρια στην Αθήνα που θα σου παρουσιάσουμε ευθύς αμέσως…

5 εστιατόρια στην Αθήνα για lunch break

5 εστιατόρια στην Αθήνα για lunch break

Agora

Ορεκτικά – από σπαράγγια με σάλτσα Μπεαρνέζ ως κροκέτες μουσακά σε βάση από σάλτσα φρέσκιας τομάτας με γιαούρτι. Μαγειρευτά – όπως λαχαντολμάδες, γεμιστά, φιλετάκια σολομού. Δημιουργικές σαλάτες που σε χορταίνουν υγιεινά. Ζυμαρικά, ριζότι, κρεατικά, ψαρικά.

Τίποτα δεν λείπει τίποτα δεν περισσεύει. Σε ένα από τα εστιατόρια στην Αθήνα που στέκει σε υψηλότατο level σε πολλαπλά πεδία. Αυτό το κατορθώνουν μόνο λίγοι και εκλεκτοί.

Χρ. Βουρνάζου 31, Αμπελόκηποι

Prosopa

Οι κρεατοφάγοι θα νιώσουν πως βρήκαν τον παράδεισό τους. Οι ψαροφάγοι το ίδιο. Μα ποιο είναι το μυστικό που κάνει το Prosopa ένα από τα πιο αγαπημένα εστιατόρια στην Αθήνα;

Η πρώτη ύλη, δίνουμε το πρώτο στοιχείο. Έρχεται και δένει με μια υψηλή τεχνογνωσία για τη μεσογειακή κουζίνα και το όλο story γίνεται successful!

Ποτέ το fine dining δεν ήταν τόσο προσιτό στο ευρύ κοινό. Από το 1998 μαζί μας, μας προσέχει, το αγαπάμε!

Μεγάλου Βασιλείου 52, Ρουφ

Παλαιά Ιθάκη

Οι τουρίστες το λατρεύουν, οι Έλληνες το απολαμβάνουμε. Ένα από τα εστιατόρια στην Αθήνα που έχει γράψει χρυσές σελίδες δόξας. Από το 1988 μας ταΐζει αυθεντικό, παραδοσιακό φαγητό. Με μεράκι, με γνώση.

Στη… σκιά της Μητρόπολης, ένας ευλογημένος χώρος που τα πάει περίφημα σε διάφορους τομείς (μαγειρευτά, κρεατικά, μεζέδες) αλλά καμαρώνει ένα «τικ» περισσότερο, δικαίως, για την ειδίκευσή του στο ψάρι.

Αγίας Φιλοθέης 2, Αθήνα

Λόντζα της Γειτονιάς

Γεύσεις πατροπαράδοτες, σερβιρισμένες με σύγχρονη λογική, άποψη και φαντασία. Το street food σε λογική «σαν το σπίτι σου». Νιώθεις οικεία, νιώθεις όμορφα, το keep it simple εδώ βρίσκει τον ορισμό του και είναι τόσο όμορφο αυτό. Μόνο τυχαία δεν είναι η επιτυχία του μαγαζιού στα social media.

Τα φαγητά που προσφέρονται δεν είναι πολλά. Πέντε βασικά και 2-3 ανάλογα, ημέρας. Είναι όμως, σε τελική ανάλυση, ακριβώς όσα πρέπει.  Σε τιμές μάλιστα πραγματικά εντυπωσιακές για την εποχή (με την καλή την έννοια). Σε ένα χώρο που εκπέμπει καλαισθησία και σου μιλάει στη ψυχή, θα φας νόστιμα, θα χορτάσεις… πολλαπλώς!

Χαριλάου Τρικούπη 76, Εξάρχεια

Chez Michel

Θες ένα lunch break σε ένα από τα εστιατόρια στην Αθήνα που συνδυάζουν στιλ, χαρακτήρα και high level γεύσεις; Αυτό είναι το μαγαζί σου.

Μια μια από τις πιο ωραίες επιλογές της πόλης για κάτι «γρήγορο ναι, πρόχειρο όχι», για κάτι δημιουργικό και υπέροχο. Ένα υπέροχο μπιστρό, σε όλα του.

Ηροδότου 15, Κολωνάκι