Με αφορμή την ημέρα της Μητέρας, η Alpha Editions στο πλαίσιο του “Athens City Festival” του Δήμου Αθηναίων, έστησε ένα fun πεδίο δράσης για τους μικρούς φίλους στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης. Από το πρωί της Κυριακής 14 Μαΐου μέχρι το απόγευμα μικροί και μεγάλοι διασκέδασαν με αθλητικές και καλλιτεχνικές δράσεις και πολλή μουσική.

Παιδικές φωνές, παιχνίδια, χρώματα, ζωγραφικές ήταν στη διάθεση όλων. Μία πίστα Survivor Games και ένα τραμπολίνο ήταν στημένα και απασχόλησαν όλη την ημέρα τα παιδιά. Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να ζωγραφίσουν, αλλά και να «ζωγραφιστούν» στο corner με το face painting.

Ενδιάμεσα στο παιχνίδι και τη δημιουργία, το greekbooks.gr και το nomilktoday διάβασαν στα παιδιά τα βιβλία “Η καλύτερη μαμά του κόσμου” και “Μια θάλασσα πλαστικά”. Ακολούθησαν κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά, βασισμένες στα βιβλία. Την δράση αγκάλιασε η VKC, η οποία ήταν εκεί με κάδους ανακύκλωσης, ώστε να μυηθούν μικροί και μεγάλη σε έναν πιο «πράσινο» τρόπο ζωής.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του event, οι γονείς είχαν την ευκαιρία να κατεβάσουν το δωρεάν app “Bright Sky” για την πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας του Ιδρύματος Vodafone. Μέσα από την εφαρμογή αλλά και την ιστοσελίδα “Bright Sky”, μπορείς να ευαισθητοποιηθείς, να ενημερωθείς και να λάβεις συμβουλευτική υποστήριξη και καθοδήγηση για την αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών.


Κοντά στις δράσεις ήταν και o Όμιλος διαγνωστικών κέντρων Affidea, ως σύμμαχος Υγείας μικρών και μεγάλων. Οι γονείς μπορούσαν να ενημερωθούν για την αξία της πρόληψης και των check up, ενώ οι μικροί φίλοι μπορούσαν να ζωγραφίσουν τους αγαπημένους τους ήρωες Peanuts σε ένα υπέροχο sketchbook. Στο πλαίσιο της ενημέρωσης και της πρόληψης, ο Όμιλος Affidea και το faysbook.gr δίνουν την ευκαιρία σε 3 τυχερές μαμάδες με τα παιδιά τους να κερδίσουν ένα check up, μέσα από έναν διαγωνισμός στο Instagram.

H Γιορτή της Μητέρας, μετατράπηκε σε οικογενειακή υπόθεση σε ένα ιστορικό κτίριο του κέντρου της Αθήνας με μικρούς και μεγάλους να απολαμβάνουν τα παιχνίδια και τις δράσεις και να αποφορτίζονται από την απαιτητική καθημερινότητα.