Όλοι το ξέρουν πως πλέον επιλέγουμε το μαγαζί που θα πάμε ανάλογα με το πόσες φορές το είδαμε στα stories στο Instagram. Αν ανήκεις στους μοναχικούς, τότε δεν θα πας σε αυτά που είδες γιατί βλέπεις ότι είναι γεμάτα. Αν σου αρέσει το νταβαντούρι και είσαι λίγο χιπστεράς, τότε θα πηγαίνεις σε αυτά. Κάθε εβδομάδα, σε αυτή τη στήλη, τρεις συντάκτες του Intronews θα γράφουν για τα δικά τους Insta Popular, τα μαγαζιά που είδαν δηλαδή περισσότερο στα stories τους.

Οι σουσουράδες είναι επιδημητικά πουλιά που έχουν αδυναμία στους αμπελώνες. Μια τέτοια αδυναμία υπάρχει και για τη Σουσουράδα στα Εξάρχεια, αν κρίνω από τα αρκετά insta stories που είδα από την αρχή της εβδομάδας. Είναι ένα wine bar από αυτά που θέλεις να το κάνεις στέκι, μιας και διαθέτει μια εξαιρετική γκάμα από κρασιά ελληνικής και διεθνούς προέλευσης. Πέρα από αυτό όμως έχει και έναν πολύ ιδιαίτερο και φιλόξενο χώρο. Κι ενώ η Σουσουράδα δεν είναι new entry στην Αθήνα, παρατήρησα πως όλο και περισσότερο την επισκέπτονται οι insta friends μου.

Insta

Και μιας και την έχω επισκεφθεί κι εγώ -γνωστή λάτρης του κρασιού- σκέφτηκα πως όποιος δεν την ξέρει, είναι αναγκαίο να την μάθει.

Βρίσκεται στη Μαυρομιχάλη 44 και η Σουσουράδα ξεκινάει τη λειτουργία της από το πρωί, σερβίροντας κολασμένο brunch και καφέ, και μόλις πέσει ο ήλιος και τα εξάρχεια γεμίζουν από κόσμο, καταλήγει παρέες που απολαμβάνουν κρασιά, ποτά και cocktails, πόσω μάλλον τώρα που σιγά-σιγά κάπως το επιτρέπει ο καιρός. Αλλά όπως ανέφερα και παραπάνω, η Σουσουράδα ξεχωρίζει για τα εξαιρετικά κρασιά του.

Insta

Ο χώρος έχει κάτι από την αίγλη ενός παραδοσιακού καφενείου, σαν εκείνα που υπήρχαν παλιά στα Εξάρχεια, αλλά συνδυάζεται εξαιρετικά με το μοντέρνο και το industrial στοιχείο. Αν δεν έχεις πάει στη Σουσουράδα, τότε μην χάνεις άλλο χρόνο.

Insta

Την Τρίτη ήμουν κουρέλι, την Τετάρτη πήγα στον κολλητό μου για να δούμε τα περίφημα Play Offs της Super League, οπότε το μόνο που έκανα ήταν να σκρολάρω στο ημίχρονο.

Και τις δύο ημέρες, το @forgetaboutit_athens παρέλασε πάνω από πέντε φορές στο timeline μου. Με δυσκολία συγκρατούσα τα σάλια μου, καθώς παρατηρούσα τις πίτσες του. Στη συνέχεια ασχολήθηκα με το brunch, όχι γιατί είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, αλλά γιατί είναι εκείνο που οι γεύσεις του μου αρέσουν πιο πολύ από τις άλλες.

Insta

Και μετά ξεπρόβαλλαν τα Νεγκρόνι, όποτε έμεινα στο Instagram account του μαγαζιού περισσότερο από ό, τι μου επέτρεπε η έναρξη του δεύτερου ημίχρονου. Από ό, τι κατάλαβα, το Forget About It ανοίγει καθημερινά στις 18.00, ενώ το Σάββατο ανοίγει στις 15.00 και την Κυριακή στις 13.00.

Insta

Με το τέλος των ματς και αφού είχα πάρει την κρυάδα μου, είπα να ξεχαστώ. Ρώτησα λοιπόν για το νέο σποτ των Βριλησσίων μια τύπισσα που ακολουθώ καιρό, αλλά δεν την έχω γνωρίσει ποτέ από κοντά: «Πάω κάθε Σάββατο μεσημέρι για brunch. Μην πας πριν τις 15.00» μου απάντησε.

«Να η ευκαιρία!» σκέφτηκα.

Σχωράτε μου τα λογοπαίγνια στον υπότιτλο, ήταν κάτι που δε μπορούσα να το αποφύγω. Όπως δε μπορώ τα βράδια να αποφύγω το ανούσιο σκρολάρισμα. Κάποιες φορές το ανούσιο γίνεται ουσιώδες και σκάνε απανωτά στο feed μου χρήσιμες πληροφορίες. Όπως συνέβη την περασμένη εβδομάδα με το Feelin’ Good.

Για την ακρίβεια, το συγκεκριμένο μαγαζί το έχω δει περισσότερο κι από το Bar in Front of the Bar ή το άλλο με την επιγραφή SEXΕΧΑΣΑ, στο feed μου. Είχε ένα εντυπωσιακό opening και έχει κερδίσει τις εντυπώσεις για δύο λόγους.

Ο πρώτος είναι αυτή η εξωτερική σαν μαρκίζα, ένας φωτεινός πίνακας που έχει διαφορετική ατάκα ανά διαστήματα και θυμίζει εκείνους τους πίνακες στα σινεμά του Λος Άντζελες. Μου θυμίζει για παράδειγμα το Ριάλτο στο La La Land όπου πήγαν ο Γκόσλινγκ με την Στόουν να δουν το Rebel Without a Cause.

Κάπως έτσι νιώθουν και όσοι γνωστοί μου έχουν πάει στο Feelin’ Good. Δεν έχω καταφέρει ακόμα να το τιμήσω, αλλά μαθαίνοντας για τα cocktails του, είναι στα άμεσα πλάνα μου. Όπως και για τα dj sets που έχει.