Κρυμμένο σε μια τοποθεσία που ποτέ δεν θα σκεφτόσουν να ψάξεις, βρίσκεται στη Κηφισιά το εστιατόριο Natu, με υπογραφή από τον αγαπημένο μας, Δημήτρη Σκαρμούτσο. Επισκεφτήκαμε το Natu για δείπνο και αποκομίσαμε μία από τις πιο απόλυτες γαστρονομικές εμπειρίες και σκοπό έχουμε να προσπαθήσουμε να σας τις περιγράψουμε με λόγια. Αλλά τα λόγια δεν είναι ποτέ αρκετά, οπότε…

Με το που θα διαβείς τη πόρτα της εισόδου, θα βρεθείς σε ένα μαγευτικό κήπο, ο οποίος ακόμα και τον χειμώνα υποδέχεται κόσμο που επιλέγει να κάθεται έξω, παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες. Το σκηνικό σε χαλαρώνει και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το σκηνικό της πόλης, η οποία βρίσκεται μόλις κάποια μέτρα μακριά. Στο εσωτερικό, ο χώρος είναι επίσημος και μίνιμαλ αλλά η επιτυχία του βασίζεται στο ότι ταυτόχρονα δίνει την εντύπωση ότι βρίσκεσαι σε κάποιο οικείο σπίτι. Η μουσική είναι χαλαρή lounge και έρχεται σε πλήρη αρμονία τόσο με τον χώρο όσο και με το μενού.

Natu: Ο γαστρονομικός προορισμός που δεν πρέπει να χάσεις και αξίζει να επισκεφτείς τώρα!

Για να μην μακρηγορούμε και να μπούμε στα ενδότερα, ξεκινήσαμε με το να επιλέξουμε ένα λευκό μπουκάλι κρασί της ποικιλίας Sauvignon Blanc με ελληνική ετικέτα. Μία ακόμα επιτυχία του Natu συνίσταται στο γεγονός ότι η λίστα με τα κρασιά του περιέχει κυρίως ελληνικές ετικέτες κρασιών σε πολύ προσιτές τιμές. Αυτό το κάνει αυτομάτως να ξεχωρίζει από πολλά άλλα εστιατόρια της κατηγορίας του. Ο κατάλογος με τα κρασιά είναι αρκετά μεγάλος και προσφέρει και ξένες ετικέτες κρασιών επίσης σε τρομερά ελκυστικές τιμές.

Natu: Ο γαστρονομικός προορισμός που δεν πρέπει να χάσεις και αξίζει να επισκεφτείς τώρα!

Το μενού από την πλευρά του είναι συγκεκριμένο, χωρίς περιττά πιάτα και στοχεύει να προσφέρει στον πελάτη μία ποιοτική εμπειρία που συνδυάζει ευρωπαϊκές κουζίνες με την ελληνική. Ξεκινήσαμε το γευστικό μας ταξίδι παραγγέλνοντας καρπάτσιο σολομού. Η σος του πράσινου μήλου έδινε μία τέλεια φρεσκάδα και οξύτητα στη γλυκιά γεύση της κρέμας αβοκάντο και εν μέρει του σολομού. Συνεχίσαμε με ένα ριζότο, το οποίο βρίσκεται στην κατηγορία των Ζυμαρικών αλλά εμείς το επιλέξαμε για ορεκτικό. Το ριζότο ήταν μία αποκάλυψη με mascarpone και πράσο. Καλό είναι να έχετε υπόψιν ότι η μερίδα είναι μεγάλη και θέλει γενναίους για να την καταφέρουν.

Για κυρίως επιλέξαμε μοσχαρίσιο φιλέτο και ανρίσια πικάνια (picanha). Το μοσχαρίσιο φιλέτο ενώ προτείνεται ως medium/rear, εμείς το επιλέξαμε blue και μπορούμε να πούμε ότι μας αποζημίωσε στο έπακρον. Το πιάτο συνοδεύται από βουτυράτο πουρέ πατάτας , μπροκολίνι, λαχανάκια Βρυξελών και πράσο. Όλο το πιάτο δένει η σάλτσα espresso. Η πραγματική απόλαυση όμως είναι η αρνίσια πικάνια. Το κρέας ήταν πραγματικά ζουμερό και τρυφερό. Το πιάτο σερβίρεται μαζί με ψητό αντίβ και baby καρότα με πέστο λιαστής ντομάτας. Η έκπληξη του πιάτου είναι η εκπληκτική τερίνα πατάτας, η οποία μας ξετρέλανε.

Μετά το πέρας του δείπνου, επιλέξαμε ένα μόνο επιδόρπιο, καθώς πραγματικά αισθανθήκαμε ότι τρέχαμε σε έναν γευστικό μαραθώνιο. Το Rocher ήταν τελικά το τυχερό και αφού το δοκιμάσαμε, αισθανθήκαμε ακόμα πιο τυχεροί που το επιλέξαμε. Σε τέλεια θερμοκρασία και με έναν τέλειο συνδιασμό υφών, ήταν το τέλειο κλείσιμο μίας καταπληκτικής βραδιάς.

Να σημειώσουμε ότι κατά τη διάρκεια των γευμάτων, μας σέρβιραν άτομα με πλατύ χαμόγελο και ευγενική καλοσύνη να μας βοηθήσουν σε ό,τι θα χρειαζόμασταν.

Συνεπώς επειδή θα θέλαμε και εσείς να ζήσετε τη δική σας, εξατομικευμένη εμπειρία, σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα και χωρίς καθόλου πάθη, το Natu και ξέρουμε ότι σίγουρα θα σας αποζημιώσει.

*Photo Credits: Natu.gr

Επισκεφτείτε το Natu εδώ