Η θάλασσα του Πειραιά από όλες είναι πιο γλυκιά – γνωστό είναι αυτό! Επίσης στα όμορφα και γουστόζικα μέρη γύρω από το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, θα βρούμε μερικά από τα πιο ωραία μαγαζιά εκεί έξω.

Έχουν όλα όσα χρειαζόμαστε για τη διασκέδασή μας, για να απολαύσουμε την έξοδό μας. Φαγητό, ποτό, χορός, ο Πειραιάς έχει επιλογές που είναι πραγματικά «must». Φύγαμε για βόλτα;

Πειραιάς: 5 υπέροχα μαγαζιά που μας αρέσουν πολύ  

Che

Εδώ και 6 χρόνια σημείο αναφοράς στο «πάμε να βγούμε να περάσουμε καλά». Με διακόσμηση που παραπέμπει απευθείας σε Λατινική Αμερική, θα αισθανθείς πως είσαι καλεσμένος σε πάρτι – αυτή είναι η διάθεση καθημερινά.

Ο καταπράσινος τροπικός κήπος του «Che Cocina y Barra Sudamericana» (όπως είναι το πλήρες όνομα του μαγαζιού) είναι από τους καλύτερους στην Αττική, γεμάτος χρώμα και ωραίες εικόνα.

Καλοφτιαγμένα κοκτέιλ και πεντανόστιμα πρωτότυπα μεξικάνικα πιάτα κάνουν τη συνολική εμπειρία δυνατή στο μέγιστο βαθμό. Ένα all day restaurant-bar που πραγματικά δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από κανένα άλλο.

Καραΐσκου 151, Πειραιάς, 210 4296660

Uncle Tans

Vibes από Ασία και συγκεκριμένα τη Σιγκαπούρη σε ένα μαγαζί που με το που το βλέπεις σε κερδίζει, με την πρωτοτυπία και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του. Η λίστα με τα ποτά είναι φουλ προσεγμένη και μελετημένη, θα θες να τα δοκιμάσεις όλα – κανένα πρόβλημα αφού θα ‘ρθεις και θα… ξαναρθείς!

Ένα cocktail bar που δίνει το κάτι παραπάνω στη διασκέδασή μας. Με ντεκόρ νέον πολύχρωμα φώτα και στα ηχεία να παίζουν funk και hip hop ήχοι, δεν μπορεί παρά να γίνεις «πιστός».

Μαρίνα Ζέας

Nazare

Πειραιάς; Αλήθεια; Θα μπορούσε άνετα να είναι μια καντίνα σε νησί. Δίπλα σε μια θάλασσα με μεγάλα κύματα, παράδεισο των σέρφερ. Κατά κάποιο τρόπο έτσι είναι και στην πραγματικότητα. Από εκεί αντλήθηκε η έμπνευση για τη δημιουργία αυτού του εξαιρετικού cocktail bar.

Μικρό στο μέγεθος, αλλά μεγάλο σε όλα τα άλλα, προσφέρει στον πελάτη μια συνολικά άρτια εμπειρία. Νιώθεις πως κάνεις διακοπές μες στην πόλη – πόσο πιο cool να γίνει;

Μαρίνα Ζέας

Ιστιοπλοϊκός

Για καφέ, ποτό ή φαγητό, να μια επιλογή σαν δώρο στον εαυτό σου και στην παρέα σου. Η θέα  δεν «παίζεται» και έρχεται να «κουμπώσει» ιδανικά με το περιβάλλον και να σε γεμίσει ακόμα περισσότερο. Βρίσκεσαι στο σωστό μέρος…

Η ατμόσφαιρα είναι «όπως πρέπει» ενώ πολυτέλεια και ομορφιά κάνουν ένα ωραιότατο «πάντρεμα». H κουζίνα δε, υψηλότατου επιπέδου.

Ακτή Μικρολίμανου

Βαρούλκο

Ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου είναι από τους κορυφαίους στην Ελλάδα και το «Βαρούλκο» είναι ένα από τα πιο φημισμένα εστιατόρια της χώρας, μόνιμα «Μισελενάτο» και «αστεράτο».

Το fine dining στα καλύτερά του και αναλογικά, στο πιο προσιτό του. Επαγγελματισμός και γεύσεις που προκαλούν κύματα χαράς στον ουρανίσκο είναι το σήμα-κατατεθέν ενός ρεστοράν που σφράγισε την ελληνική θαλασσινή γαστρονομία δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις παρά μόνο ίσως μια κουβέντα: Μπράβο, από καρδιάς…

Ακτή Κουμουνδούρου 54