Όλοι μας θέλουμε κάποια στιγμή να απολαύσουμε ένα ωραίο και γευστικό κέικ. Για αυτό και εμείς βρήκαμε αυτή την εξαιρετική και εύκολη συνταγή για κείκ και σας στην παρουσιάζουμε. Ξέρουμε ότι θα την λατρέψουν ακόμα και τα παιδιά σας.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΟΥΣΤΑ
- 2 φλιτζάνια/270 γραμμάρια ψίχουλα Oreo (από περίπου 24 Oreo κανονικού μεγέθους)
- 4 κουταλιές της σούπας/ 57 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο (½ ξυλάκι), λιωμένο
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
- ½ φλιτζάνι/100 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
- 3 κουταλιές της σούπας άμυλο καλαμποκιού
- 2 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
- ¾ κουταλάκια του γλυκού αλάτι kosher
- 3 φλιτζάνια πλήρες γάλα
- 6 μεγάλοι κρόκοι αυγών
- 225 γραμμάρια ημίγλυκη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
- 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε μικρούς κύβους
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
ΓΙΑ ΤΟ TOOPING
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη ζαχαροπλαστικής
- Θρυμματισμένα Oreos, για γαρνιτούρα (προαιρετικά)
Παρασκευή του κέικ
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 350 βαθμούς. Προσθέτουμε τα Oreo στο μπολ του επεξεργαστή τροφίμων και επεξεργαζόμαστε μέχρι να σχηματιστούν λεπτά ψίχουλα. Προσθέτουμε λιωμένο βούτυρο και αλάτι και επεξεργαζόμαστε μέχρι να υγρανθούν ομοιόμορφα τα ψίχουλα. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα πιάτο πίτας 9 ιντσών και πιέστε τα ψίχουλα ομοιόμορφα στον πάτο και τις πλευρές του ταψιού. Ψήνουμε μέχρι να μυρίσει η κρούστα και να δέσει, περίπου 12 λεπτά. Μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσει.
Βήμα 2
Τοποθετούμε ένα λεπτό διχτυωτό κόσκινο πάνω από ένα μεσαίο μπολ. Σε μια μέτρια κατσαρόλα, χτυπάμε μαζί την κρυσταλλική ζάχαρη, το καλαμποκάλευρο, τη σκόνη κακάο και το αλάτι. Ρίχνουμε λίγο στην αρχή, χτυπάμε το γάλα με το μείγμα της ζάχαρης μέχρι να έχουμε μια λεία πάστα. Προσθέτουμε σταδιακά το υπόλοιπο γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς. Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών. Μαγειρεύουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει και να φτάσει σε χαμηλή βράση, περίπου 8 με 9 λεπτά. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας συνεχώς, για 1 λεπτό.
Βήμα 3
Ρίχνουμε την κρέμα από το κόσκινο, σπρώχνοντάς την με μια λαστιχένια σπάτουλα. Προσθέτουμε τη σοκολάτα, το βούτυρο και τη βανίλια και το αφήνουμε να σταθεί για 1 λεπτό. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλο το μείγμα. Ρίχνουμε το μείγμα στην έτοιμη κρούστα. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς, στη συνέχεια καλύπτουμε χαλαρά με πλαστική μεμβράνη και το αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να σφίξει για τουλάχιστον 6 ώρες.
Βήμα 4
Για να σερβίρουμε, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη ζαχαροπλαστικής μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές. Περιχύνουμε με σαντιγί και πασπαλίζουμε με θρυμματισμένα Oreos, αν χρησιμοποιήσουμε.
*Photo Credits: Shutterstock