Γιατί απλά να φάτε ένα μπισκότο με κομματάκια σοκολάτας όταν θα μπορούσατε να το παντρέψετε με ένα μυρωδάτο brownie και να φτιάξετε brookies; Πρέπει να κάνετε δύο διαφορετικά κουρκούτι, αλλά το καθένα χτυπιέται στην ίδια κατσαρόλα χωρίς κάποιον ιδιαίτερο εξοπλισμό.

Τα cookies τα ξέρεις, το brownies επίσης. Και τα δύο είναι νόστιμα και πολύ εύκολα στο να τα φτιάξεις όταν θέλεις να φας κάτι σε γλυκό και δεν έχεις χρόνο για κάτι πιο εξεζητημένο. Τα brookies όμως τα ξέρεις;

Μάθε λοιπόν πως να φτιάχνεις τα πιο απολαυστικά και εύκολα brookies τα οποία δε θα θες να μοιραστείς με κανέναν.

brookies γλυκό σνακ

Συστατικά για Brookies

Για 24 μπάρες

ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΡΑΟΥΝΙ

– 8 κουταλιές της σούπας/113 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο + για το άλειμμα του ταψιού
-1 φλιτζάνι/201 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
-2 μεγάλα αυγά
-1 ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
-½ φλιτζάνι/64 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-¾ φλιτζάνι/71 γραμμάρια κακάο σε σκόνη, ολλανδικής επεξεργασίας ή φυσικό
-¼ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
-¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι Κόσερ

ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ

-6 κουταλιές της σούπας/85 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο
-1 φλιτζάνι/220 γραμμάρια συσκευασμένη καστανή ζάχαρη, ανοιχτή ή σκούρα
-2 μεγάλα αυγά
-2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
-1¼ φλιτζάνι/160 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
-¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι Κόσερ
-1¼ φλιτζάνι / 215 γραμμάρια κομματάκια σοκολάτας ή ψιλοκομμένη σοκολάτα

Παρασκευή για Brookies

brookies γλυκό σνακ

Βήμα 1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνουμε και στρώνουμε ένα ταψί 13 επί 9 ιντσών με λαδόκολλα, αφήνοντας μια προεξοχή 2 ιντσών στις δύο πλευρές.

Βήμα 2
Ετοιμάζουμε τη στρώση μπράουνι: Σε μια μέτρια κατσαρόλα ανακατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και ζεσταίνουμε σε μέτρια ποσότητα μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και χτυπάμε δυνατά μέχρι να ενωθούν καλά.

Βήμα 3
Μόλις κρυώσει λίγο το μείγμα, χτυπάμε ένα ένα τα αυγά. Χτυπάμε με σύρμα τη βανίλια.

Βήμα 4
Προσθέστε το αλεύρι, τη σκόνη κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατέψτε να ενωθούν. Μεταφέρετε σε ένα μεσαίο μπολ.

Βήμα 5
Προετοιμάστε το κουρκούτι για μπισκότα: Πλένουμε και στεγνώνουμε την κατσαρόλα. Ανακατεύουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και χτυπάμε δυνατά μέχρι να ενωθούν καλά.

Βήμα 6
Μόλις κρυώσει λίγο το μείγμα, χτυπάμε ένα ένα τα αυγά. Χτυπάμε με σύρμα τη βανίλια. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατεύουμε. Ανακατεύουμε μέσα ¾ φλιτζάνι από τη σοκολάτα.

Βήμα 7
Χρησιμοποιώντας δύο μεζούρες μπισκότων, ρίξτε κάθε ένα από τα κουρκούτι στο έτοιμο ταψί. Το σχέδιο μπορεί να είναι τυχαίο και η μία ζύμη μπορεί να είναι πάνω στην άλλη. Απλώς βεβαιωθείτε ότι μόλις προστεθεί όλη η ζύμη στο τηγάνι, έχετε ένα ομοιόμορφο πάχος απλωμένο σε όλο το τηγάνι. Πασπαλίστε από πάνω το υπόλοιπο ½ φλιτζάνι σοκολάτα.

Βήμα 8
Ψήστε μέχρι το επάνω μέρος να φαίνεται στεγνό και να σφίξει και να βγει μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο με υγρά ψίχουλα, 20 έως 22 λεπτά.

Βήμα 9
Μεταφέρετε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς, περίπου 45 λεπτά. Σηκώστε τη ράβδο χρησιμοποιώντας το χαρτί και μεταφέρετε σε μια σανίδα κοπής. Κόβουμε σε μπάρες για να σερβίρουμε τα brookies.

Πηγή: NYT