Ένα ελληνικό επιδόρπιο κατάφερε να μπει στην πρώτη 10άδα με τα καλύτερα επιδόρπια του κόσμου της λίστας Taste Atlas και συγκεκριμένα στην 8η θέση, αφήνοντας πίσω του πολύ γνωστότερα γλυκά. Δεν ξέρουμε πώς η απλότητα της μελόπιτας κατάφερε να κερδίσει τους ουρανίσκους διεθνώς, αλλά της αναγνωρίζουμε την επιτυχία.

Ούτε γαλακτομπούρεκο, ούτε όσα θα περίμενες: Το ελληνικό επιδόρπιο που είναι 8ο καλύτερο στον κόσμο και το καλύτερο της χώρας για το Taste Atlas - Απίθανο να το ‘χεις φάει

Αυτό το ελαφρύ ελληνικό επιδόρπιο, που το όνομά του είναι μελόπιτα, συνδέεται παραδοσιακά με το νησί της Σίφνου, αλλά οι ποικιλίες του συναντώνται και σε άλλες ελληνικές περιοχές.

Η πίτα συνδυάζει φρέσκο τυρί, κατά προτίμηση μυζήθρα με βάση το πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα, αυγά και μέλι, και συνήθως ψήνεται ως στρογγυλό κέικ χωρίς κόρα. Συνιστάται να γαρνίρετε τη μελόπιτα με λίγη κανέλα και επιπλέον λίγο μέλι.

Ούτε γαλακτομπούρεκο, ούτε όσα θα περίμενες: Το ελληνικό επιδόρπιο που είναι 8ο καλύτερο στον κόσμο και το καλύτερο της χώρας για το Taste Atlas - Απίθανο να το ‘χεις φάει

Τα επιδόρπια της πρώτης 10άδας

Σίγουρα κάποιο επιδόρπιο από αυτά της πρώτης δεκάδας θα έχετε δοκιμάσει μιας και είναι όχι απλώς γνωστά, αλλά και χαρακτηριστικά των προορισμών όπου παράγονται. Ας δούμε ποια είναι:

Ούτε γαλακτομπούρεκο, ούτε όσα θα περίμενες: Το ελληνικό επιδόρπιο που είναι 8ο καλύτερο στον κόσμο και το καλύτερο της χώρας για το Taste Atlas - Απίθανο να το ‘χεις φάει

Pastel de nata, Πορτογαλία

Pastel de Belém, Πορτογαλία

Tembleque, Πουέρτο Ρίκο

Tamina, Αλγερία

Dondurma, Τουρκία

Antakya künefesi, Τουρκία

Παγωτό Clotted cream, Αγγλία

Tiramisù, Ιταλία

Κρέπες, Γαλλία