Ραντεβού στον Steve’s.

Όταν το ρολόι δείχνει 18:00, τότε είναι που η μεγάλη σιδερένια πόρτα του «ΣΤΗΒΣ ΑΕ: Κατασκευαί & Συναρμολογήσεις Χάμπουργκερ και Πιτσών» (πόσο έξυπνη ονομασία), που φέρνει κάτι από το παρελθόν, ανοίγει για τους λάτρεις του μπέργκερ και της πίτσας.

Η αλήθεια είναι πως η αναζήτηση για το πιο ζουμερό μπέργκερ ή την πιο απολαυστική πίτσα στην Αθήνα, δεν σταματά ποτέ. 

Εκεί που νομίζουμε πως έχουμε την απάντηση, εκεί είναι που έρχεται μια νέα ανακαλύψη να μας κάνει να αναθεωρήσουμε. Και το Steve’s στον Κεραμεικό, και συγκεκριμένα στον πεζόδρομο της Σαλαμίνος, με τον αριθμό 42, μας έκανε να πούμε το -πάντα επίκαιρο- «μεγάλη μπουκιά φάει μεγάλη κουβέντα μην πεις».

Γι’αυτό και εμείς επιλέξαμε σοφά να φάμε αυτή τη μεγάλη μπουκιά στον πιο ιδιαίτερο -και πραγματικά ψαγμένο- χώρο του Steve’s. Κι αυτό γιατί επρόκειτο για ένα πρώην συνεργείο αυτοκινήτων, που έχει πάρει μια νέα μορφή, χωρίς να έχει χάσει το industrial στοιχείο του. 

Το Steve’s έχει πρώτα απ’όλα ωραίο κόνσεπτ. Φωτάκια έξω, ζεστό χώρο μέσα και μια ευχάριστη ατμόσφαιρα. Οι σερβιτόροι απόλυτα εναρμονισμένοι με αυτό το κόνσεπτ και την ονομασία, φορώντας μπλουζάκια σαν να είναι μηχανικοί αυτοκινήτων. Όλα σωστά μελετημένα.

Στο Steve’s θα φας τα πιο ζουμερά μπέργκερ και την deep dish πίτσα

Πάμε στο πιο σημαντικό part του Steve’s. Το φαγητό τους κυρίες και κύριοι. Ο Στηβ Στεφανίδης, ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από αυτό το διαμαντάκι του Κεραμεικού, παίρνει επάξια τον τίτλο του καλύτερου σεφ για τα πιο ζουμερά μπέργκερ.

Steve's

Ανοίγω μια παρένθεση. Ο Στηβ έχει καταφέρει να κάνει πράξη τις δύο μεγάλες του αγάπες. Τη μουσική και την μαγειρική. Εκτός από την επιτυχία του Steve’s, παίζει με επιτυχία και drums στο συγκρότημα Puta Volcano. Κλείνω την παρένθεση.

Όσον αφορά τα μπέργκερ, θα βρεις αρκετές επιλογές στον κατάλογο του Steve’s, όπως το 65 Napkins, The chubby kid και πολλές ακόμη που σε περιμένουν να τις ανακαλύψεις. 

Και προχωρώ με αυτό που μου έμαθε το Steve’s. Την deep dish πίτσα που μας έρχεται από το Σικάγο σαν ιδέα. Τι είναι; Είναι τάρτα από ζύμη πίτσας και γεμισμένη με λιωμένα τυριά (oh my..) που σε κάνουν να σου τρέχουν τα σάλια πριν καν δοκιμάσεις.

Steve's

Οι πίτσες του Steve’s γενικά είναι η μία καλύτερη από την άλλη. Όλες ψημένες αργά για 45 λεπτά. Δίνεται ο σωστός χρόνος, δηλαδή, για να προσγειωθούν στο τραπέζι σου αφράτες και τραγανές. 

Steve's

Αν με τα παραπάνω δεν σε έπεισα, τότε μια επίσκεψη σου στο Steve’s θα σου επιβεβαιώσει πως το καλύτερο μπέργκερ δεν το έχεις φάει… ακόμα!

Info:

Steve’s – Σαλαμίνος 42, Αθήνα 

Instagram