Γλυκό είναι η μυρωδιά της ζάχαρης στις παιδικές μας αναμνήσεις, η καρυδόπιτα της γιαγιάς την Κυριακή, το παγωτό των χωρισμών που ήταν πάντα σε οικογενειακή συσκευασία και που ποτέ δεν ήταν αρκετό. Γλυκό είναι η μεγαλύτερη απόλαυση και η πιο δικαιολογημένη «αμαρτία», πασπαλισμένη με τρούφα, ζαχαρωτά και πλούσιο σιρόπι που κατακλύζει τον ουρανίσκο μας και μαζί και τα όνειρα μας.

Στην Αθήνα, θα βρείτε ποιοτικά γλυκά, με παραδοσιακές, καλές συνταγές από εκείνες που για χρόνια ήταν δυσεύρετες. Η τάση στα μαγαζιά με γλυκά έχει αλλάξει και οι περισσότεροι επιστρέφουν σε κλασσικά γλυκά όπως το γαλακτομπούρεκο, η πορτοκαλόπιτα, τα σιροπιαστά, οι τάρτες με φρούτα αφήνοντας σταδιακά τα πολύ λιπαρά γλυκά που περιέχουν τόνους ζάχαρης και συνήθως μέτριας ποιότητας υλικά.

Συγκεντρώσαμε τα καλύτερα μαγαζιά με τα ωραιότερα γλυκά στην Αθήνα.

Ρεσιτάλ

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ρεσιτάλ (@recital_mets)

Στην οδό Αναπαύσεως, στο Μετς άνοιξε ένα μαγαζί για γλυκό και καφέ που κατάφερε να μας γυρίσει πίσω στον χρόνο και να μας αφήσει για λίγο εκεί να τρώμε γνήσιο, παραδοσιακό γαλακτομπούρεκο που σερβίρεται σε παλιακά, μεταλλικά πιάτα. Το ρεσιτάλ συνδυάζει την δημιουργική ζαχαροπλαστική μένοντας παράλληλα πιστό σε παραδοσιακές συνταγές.

Όπως δήλωσε στον Γαστρονόμο ο Λεωνίδας Δεληγιάννης, ένας από τους εμπνευστές του Ρεσιτάλ, θα δοκιμάσετε «δημιουργική ζαχαροπλαστική χωρίς γραμμές». «Ως καταναλωτής παρατηρούσα πως στην Αθήνα μπορεί κανείς να βρει είτε γαλλική ζαχαροπλαστική είτε ελληνικές συνταγές δοσμένες με τον τρόπο που έχουμε συνηθίσει εδώ και χρόνια. Σκεφτόμουν πως θα ήθελα να μπορώ να πάω σε ένα μαγαζί και να φάω κάτι πιο εστιατορικό, κάτι με περισσότερη φαντασία. Κάνουμε και παραδοσιακές συνταγές αλλά η ιδέα ήταν ένα κατάστημα με διαφορετική ζαχαροπλαστική ταυτότητα απ’ τα υπόλοιπα»

Αναπαύσεως 15, Μετς, Αθήνα

Πορτατίφ

Το ανακάλυψα ως φοιτήτρια αλλά το αγαπώ ακόμα. Είναι ένα μικρό, cozy μαγαζί με γαλλική εσάνς και vintage πινελιές. Οι παστέλ αποχρώσεις σε συνδυασμό με τις τάρτες Bueno σε κάνουν να νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε ένα υπέροχο κουκλόσπιτο και πίνεις τσάι και ζεστή σοκολάτα με τις φίλες σου. Εμφανισιακά είναι πιο κοριτσίστικο από τα υπόλοιπα της λίστας όμως δεν έχει υπάρξει άντρας που να το έχει απαρνηθεί. Το αντίθετο, τα αφράτα, φρεσκοψημένα κρουασάν, τους κατακτούν όλους, ακόμα και τους πιο απαιτητικούς.

Σίνα 21, Κολωνάκι

Το Σερμπετόσπιτο της Νάνσυ

Αυτό το γωνιακό μαγαζί είναι ο ορισμός του γλυκοπωλείου. Μπαίνεις μέσα και δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις. Πολίτικα σιροπιαστά, ανυπέρβλητη σοκολατόπιτα με βανίλια Μαδαγασκάρης, παραδοσιακό ραβανί με διπλή στρώση κρέμας βανίλιας,  προφιτερόλ και πολλά ακόμα για να διαλέξεις. Ίσως βέβαια, δεν χρειαστεί να μπεις σε δίλλημα μιας και μπορείς να διαλέξεις μία ποικιλία από αυτά και να τα δοκιμάσεις σε ένα μεγάλο πιάτο μαζί με πλούσιο παγωτό.

Πλατεία Ηρώων 1 & Καραϊσκάκη, Ψυρρή

Koukouvaya

Ήρθε από την Κρήτη και κατέκτησε με ευκολία το κέντρο της Αθήνας. Πρόκειται για ένα κομψό, ευρύχωρο μαγαζί στην πλατεία Αγίας Ειρήνης όπου θα βρεις λεμονόπιτες και μηλόπιτες, εκμέκ κανταϊφι, μπανόφι, καρυδόπιτα, μιλφέιγ, μωσαϊκό, vegan μπακλαβά και φοβερό cheesecake, όλα σερβιρισμένα σε τεράστιες ποσότητες που μόνο ένας πραγματικός λάτρης του γλυκού θα μπορέσει να εκτιμήσει. Επίσης, όλα τα γλυκά είναι ολόφρεσκα και ανανεώνονται διαρκώς. Μάλιστα, αρκετά από αυτά φτιάχνονται εκείνη την ώρα.

Διαβάστε ακόμα στο intronews.gr

Στο Sugar Killer θα φας guilty free παγωτό και γλυκό του ξελιγωμού

Πράγματα που θα κάνουν την εβδομάδα σου μια ψευδαίσθηση εμπειριών: Σε ένα stand up αγκαλιά με πανετόνε

Η ιστορία του canolli: Όταν τα σεξουαλικά σύμβολα κάνουν διάσημα ιταλικά γλυκά