Η λέξη «Ναΐφ» προέρχεται από την Γαλλική «naive» που σημαίνει αφελής. Στον χώρο της τέχνης, ο όρος «Ναΐφ» είναι μία κατηγορία τέχνης που χαρακτηρίζεται από μια παιδικού τύπου απλοϊκότητα, τόσο στην ύλη και το περιεχόμενο, όσο και στην τεχνική. Αυτός ο όρος έδωσε την έμπνευσή του στο αθηναϊκό bar «Naif», που εδώ και τρία χρόνια έχει φέρει έναν άλλο αέρα στον Νέο Κόσμο. Μια συνοικιακή περιοχή που έγινε hot στέκι εξαιτίας του. 

Το «Naif» βρίσκεται πίσω από την Στέγη Ιδρύματος Ωνάση και συγκεκριμένα στην οδό Λεοντίου. Ένας δρόμος ήσυχος, χωρίς βαβούρα, που σου επιτρέπει να απολαύσεις την επικοινωνία με την παρέα σου (και με τους διπλανούς σου ενίοτε) και αργότερα τις μουσικές επιλογές του μπαρ. Τα εξωτερικά τραπεζάκια που καταλαμβάνουν το πεζοδρόμιο, έχουν θέα τα κόκκινα neon γράμματα του Ιδρύματος, «All we have is words, All we have is worlds» για να γίνει έτσι το Naif, σε συνδυασμό με τις πίτσες που μοσχοβολούν και τα κοκτέιλς που προσφέρει, the place to be.

Naif
Naif

«Naif»: Οι πίτσες του θα σε συγκλονίσουν

Εκ πρώτης όψεως το Naif μπορεί να μη σε κερδίσει με το design του. Δεν είναι κραυγαλέο και δεν έχει υπερβολές. Πολλές φορές, άλλωστε, ένα μπαρ σε κερδίζει με τον κόσμο του και με αυτά που προσφέρει, και στην περίπτωση μας ισχύει ακριβώς αυτό. Βγάζει τόσο ωραία vibes, που σε μαγνητίζει μόνο και μόνο αν απλά περάσεις. Όπως το ίδιο σε μαγνητίζουν και οι πίτσες του. Θα ξεκινήσω από εκεί, μιας και όσες φορές παραγγέλνουν διπλανά τραπέζια, από τη μυρωδιά τους και μόνο με παρασέρνουν κι εμένα σε αυτή την ακολασία. Εντάξει, όχι ότι δυσκολεύομαι κιόλας.

Αλλά το υπέροχο με το Naif ξέρετε ποιο είναι; Πως ενώ δεν είναι πιτσαρία, φτιάχνει καταπληκτική πίτσα. Με ναπολιτάνικο στυλ, δίνει έμφαση σε πίτσες χωρίς πολλά υλικά και μια σάλτσα να γλιστράει νόστιμα. Στο μενού έχει πέντε συνολικά, όλες για να γλείφεις τα δάχτυλά σου. Και μιας και έπιασα το τσιμπολόγημα, πρέπει να αναφερθεί πως στον κατάλογο θα βρεις και μπέργκερ – όπως το υπέρτατο  naif burger με βιολογικό μοσχαρίσιο κιμά, μπέικον, τυρί προβολόνε, σάλτσα ρεμουλάντ, iceberg, ψητή ντομάτα & βραχάκια πατάτας- αλλά και σαλάτες, όπως το bowl με ρύζι, σολομό, ραπανάκια, τσάιβς, αγγουράκι, αβοκάντο, μαύρο σουσάμι, φύτρες, φύλλα nori και soya dressing.

«Naif»: Κρασιά και κοκτέιλ (που θα θέλεις και ένα ακόμη, κι άλλο ένα…) 

Το Naif ξεκινάει από το πρωί υποδέχοντας σε με καφέ και brunch. Ο καφές του είναι Mr. Bean Coffee Roasters, με blend από Βραζιλία και Κόστα Ρίκα. Και αφού έχουμε μάθει στη φιλοσοφία του να συνδυάζουμε τον πρωινό μας καφέ και με ένα καλό brunch, οι επιλογές εδώ είναι εξίσου νόστιμες. Η βάση του είναι τα αυγά, με σπέσιαλ πιάτο να είναι οι αφράτες αυγοφετες τσουρεκιού με σάλτσα βανίλιας και φρούτα του δάσους. Τα φρούτα προφανώς αλλάζουν ανάλογα με τηνη εποχή.

Naif

Όσο περνάει η ώρα και διανύοντας πια τις καλοκαιρινές ημέρες, επιτρέπεται ένα κοκτέιλ από νωρίς το απόγευμα. Χωρίς πολλά-πολλά για να σπάσεις το κεφάλι σου στο ποιο να διαλέξεις, το Naif προσφέρει λίγα και ποιοτικά. Ταυτόχρονα, δίνει βαρύτητα και στα κρασιά του, προσφέροντας βιοδυναμικά και ήπιας οινοποίησης, που είναι γλυκόπιοτα. 

Το Naif είναι ένα μέρος που αν πας μια φορά, θα θέλεις να ξαναπάς. Είναι ένα μπαρ που το φλερτ καλά κρατεί, που τώρα που η διάθεση τις καλοκαιρινές νύχτες είναι υψηλή, είναι ωραίο να συμβαίνει. Είναι ένα μπαρ που δεν σε απογοητεύει σε τίποτα. Το Naif θέλει να κρατήσει τον χαρακτήρα του, άλλωστε, γι’αυτό και παραμένει ανοιχτό μέχρι τη 1 το βράδυ, για να είναι έτοιμο να ανοίξει την επομένη για να πει χαμογελαστή καλημέρα.

Info:

Instagram: Naif Athens

Λεοντίου 10, Αθήνα