Το brunch είναι πλέον συνυφασμένο στο μυαλό μας ως μία συνήθεια που δεν έχουμε σκοπό να την σταματήσουμε, εκτός αν έρθει η καταστροφή του κόσμου. Κάποτε τις Κυριακές μάς πλάκωνε το πάπλωμα. Αρνούμασταν να ξυπνήσουμε νωρίς, θα ήταν ιεροσυλία. Πλέον, αρκετές από αυτές τις επενδύουμε σε ένα καλό μαγαζί για brunch και καφέ. Και μετά, για να ολοκληρωθεί ωραία αυτή η μέρα, πηγαίνουμε και για περπάτημα στο κέντρο της Αθήνας. Sunday well spent λέγεται αυτό.

Τα τελευταία χρόνια, ο ανταγωνισμός στο κέντρο για το που θα κάτσουμε είναι μεγάλος. Συνήθως, βέβαια, δίνουμε και μάχη για να βρούμε μια άδεια θέση, αλλά τουλάχιστον έχουμε επιλογές. Και σε αυτές, έχει προστεθεί ένα μέρος, που θυμίζει λίγο από Γαλλία. Έχει ανοίξει κάμποσους μήνες και πλέον έχει κερδίσει επάξια μια θέση στη λίστα με τα καλύτερα brunch. Άλλωστε, το «The Brunchers» αυτό πρεσβεύει. Το καλό, το τίμιο το brunch.

The Brunchers

Το «The Brunchers» βρίσκεται στην πιο συζητημένη γωνιά της Αθήνας, στου Ψυρρή και συγκεκριμένα στον πεζόδρομο της Αγίας Θέκλας. Στη θέση του βρισκόταν κάποτε το Cosa Nostra, το οποίο εξίσου είχε αφήσει το δικό του στίγμα στην περιοχή. Ήταν από εκείνα τα αυθεντικά μαφιόζικα ιταλικά εστιατόρια που με το που έμπαινες στο εσωτερικό του αμέσως ταξίδευες σε άλλη εποχή.

Πλέον εκεί δεν απολαμβάνουμε ιταλικές συνταγές στα πιάτα μας, αλλά pancakes, αυγά, μπολ με φρούτα και πολλά ακόμη που κάνουν το πρωινό της Κυριακής (της οποιαδήποτε μέρας βασικά) υπέροχο και χορταστικό. Η διακόσμηση έχει αλλάξει πλήρως, με χρώματα που προσδίδουν φωτεινότητα, και έχει αντικατασταθεί από vintage αντικείμενα, ασπρόμαυρα πλακάκια στο πάτωμα, ένα μαρμάρινο μπαρ και τη χαρακτηριστική τέντα με τη ρίγα, που δίνει την αίσθηση του μπιστρό.

Δεν είναι όμως μόνο ο ζεστός χώρος του «The Brunchers» που το κάνει μοναδικό, αλλά το μενού του, το οποίο έχει επιμεληθεί ο σεφ Ιωσήφ Συκιανάκης. Είναι ο ορισμός του «δεν ξέρω τι να πρωτοδιαλέξω». Στον κατάλογο βρίσκουμε benedict με μπέικον, παστράμι ή καπνιστό σολομό, κουλούρι Θεσσαλονίκης γεμιστό με χοιρινό λουκάνικο Μυκόνου συνοδευόμενο από κρέμα παλαιωμένης γραβιέρας και δύο αυγά ποσέ (κόλαση), καθώς και γεμιστά αβοκάντο με αυγό στη μέση, tacos, burger, πίτσες και σαλάτες.

The Brunchers

The Brunchers

Όσον αφορά το γλυκό (γιατί μετά το αλμυρό το θες και το γλυκό) έχει αφράτες τηγανίτες με κρέμα μπισκότου, άρωμα βανίλιας, μπανάνα, καρύδια, κανέλα και σιρόπι καραμέλας, pancakes με την σοκολάτα από πάνω τους να στάζει υπέροχη, καθώς και τιραμισού, muffin, τάρτα και cheesecake.

The Brunchers

The Brunchers

Το «The Brunchers» λειτουργεί καθημερινά μέχρι τις 4 το σημέρι και το Σαββατοκύριακο μέχρι τις 5 το απόγευμα.

Info:

Αγ. Θέκλας 5

Instagram: The Brunchers

www.thebrunchers.gr