Το θρυλικό Hilton, έχοντας ολοκληρώσει έναν ιστορικό κύκλο 58 ετών, έκλεισε τις πύλες του στις 31 Ιανουαρίου του 2022 προκειμένου να μεταμορφωθεί και να εισέλθει στη νέα εποχή του.

Μετά από μια γενναία επένδυση, το κτήριο-τοπόσημο επί της Βασιλίσσης Σοφίας θα κινητοποιήσει αλλαγές ανάλογες του μεγέθους του.

Σε αυτό το μεσοδιάστημα, όπου «το παλιό δεν έχει πεθάνει και το νέο δεν έχει γεννηθεί», το ακίνητο βρίσκεται σε διαδικασία πλήρους ανακατασκευής η οποία θα διαρκέσει έως τα τέλη του 2024, ώστε στις αρχές του 2025 να υποδεχτεί και πάλι επισκέπτες, αλλά και μόνιμους κατοίκους.

Το ιστορικό κτίριο θα μετατραπεί σε πολυδιάστατο προορισμό με νέες χρήσεις από την Ιονική Ξενοδοχεία και Επιχειρήσεις Α.Ε. της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου μετά τη συμφωνία με τον όμιλο Hilton.

Μάλιστα από το 2024 θα φέρει το όνομα Conrad από το όνομα του ιδρυτή της αλυσίδας Conrad Hilton. Πρόκειται για μια επένδυση, ύψους 130 εκατ. ευρώ, που φιλοδοξεί να συμβάλει στην ανάδειξη της Αθήνας ως κορυφαίας επιλογής στην Ευρώπη, για επίσκεψη και για μόνιμη διαμονή.

Ένα υβριδικό τουριστικό μοντέλο

Οι εργασίες στο Hilton Athens ξεκίνησαν στα τέλη του 2020 σε τμήματα του ξενοδοχείου, τα οποία σταμάτησαν να λειτουργούν για τους πελάτες. Οι εργασίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί στα τέλη του 2024.

Κατά τη διάρκεια τους αναμένεται να εργαστούν μέχρι και 800 άτομα, ενώ κατά τη λειτουργία των νέων χώρων θα απασχοληθούν περισσότεροι από 600 εργαζόμενοι.

Το νέο μοντέλο που θα εφαρμοστεί έχει υβριδικό χαρακτήρα σε επίπεδο χρήσεων, αποδίδοντας ένα μοναδικό στο είδος του συγκρότημα. Εξωτερικά, τα δύο κτίρια –το επιβλητικό κυρτό κτίριο των Ε. Βουρέκα, Πρ. Βασιλειάδη, Σπ. Στάικο & Α. Γεωργιάδη και το επιπλέον χαμηλό κτίριο το οποίο προστέθηκε πίσω του το 2004, για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων– θα διατηρήσουν αναλλοίωτο τον χαρακτήρα τους, ενώ τα στοιχεία τους πρόκειται να αναδειχθούν ακόμη περισσότερο.

Οι αισθητικές και λειτουργικές αλλαγές αφορούν στο εσωτερικό των κτιρίων, όπως και συγκεκριμένα μέρη του κτιριακού συμπλέγματος, ενώ παράλληλα θα αναπτυχθούν πρόσθετα οικοδομήματα, εφόσον μεγάλο μέρος του ακινήτου παρέμενε ανεκμετάλλευτο.

Η συνολική επένδυση ύψους 130 εκατ. ευρώ, από την Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις Α.Ε., δημιουργεί ένα σύνθετο αναπτυξιακό μοντέλο, το οποίο θα περιλαμβάνει τη δημιουργία του νέου πολυτελούς ξενοδοχείου Conrad που θα διαθέτει 280 δωμάτια και σουίτες, τη δημιουργία 50 πολυτελών κατοικιών, οι οποίες θα λειτουργήσουν υπό τα brands Conrad Residences και Waldorf Astoria Residences της Hilton, τη συνολική ανάπλαση του τελευταίου ορόφου όπου θα φιλοξενηθούν εμπειρίες γαστρονομίας και ψυχαγωγίας, επέκταση δίπλα στο χώρο της πισίνας, η οποία είχε συμπεριληφθεί και στον αρχικό σχεδιασμό της δεκαετίας του 1960 καθώς και τη δημιουργία θεματικών εμπορικών χώρων, εγκαταστάσεων ψυχαγωγίας και ευεξίας, καθώς και σύγχρονης λέσχης μελών σε χώρους 5.500τ.μ.

Αναλυτικότερα, η επένδυση περιλαμβάνει:

  • Δημιουργία του νέου πολυτελούς ξενοδοχείου Conrad με 280 δωμάτια και σουίτες
  • Δημιουργία 50 πολυτελών ιδιωτικών κατοικιών, οι οποίες θα λειτουργήσουν υπό τα brands Conrad Residences και Waldorf Astoria Residences. Τα διαμερίσματα έχουν ήδη πωληθεί, σύμφωνα με ρεπορτάζ.
  • Συνολική ανάπλαση του τελευταίου ορόφου (όπου βρισκόταν το Galaxy Bar) για τη φιλοξενία νέων εμπειριών γαστρονομίας και ψυχαγωγίας, τόσο για τους ενοίκους του συγκροτήματος όσο και για τους επισκέπτες.
  • Επέκταση δίπλα στο χώρο της πισίνας (η οποία αναφερόταν και στον αρχικό σχεδιασμό της δεκαετίας του 1960 αλλά δεν υλοποιήθηκε)
  • Δημιουργία νέων θεματικών χώρων έκτασης 5.500τ.μ. για εγκαταστάσεις ψυχαγωγίας και ευεξίας, επώνυμα εστιατόρια, εμπορικά καταστήματα, αλλά και μια σύγχρονη λέσχη μελών.

Πρόκειται για ένα μεγάλης κλίμακας πρότζεκτ, το οποίο φιλοδοξεί να αναγεννήσει το ξενοδοχειακό τοπόσημο ως καθημερινό προορισμό πολυτελείας.

* Πηγή φωτογραφίας: ΙΟΝΙΚΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.