Το TripAdvisor μοιράζει τα Best of the Best βραβεία για το 2023 ανά ενότητες και η Ελλάδα συμμετέχει ξανά ενεργά, μια και οι διακρίσεις τέτοιου χαρακτήρα, συχνά αυξάνουν την δημοφιλία των καταστημάτων, δεδομένου του μεγάλου αριθμού χρηστών που συμβουλεύονται τις κριτικές του.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ιστοσελίδα του TripAdvisor, τα βραβεία απονέμονται σε εστιατόρια με μεγάλο αριθμό διθυραμβικών κριτικών και απόψεων από την κοινότητά σε διάστημα 12 μηνών. Κάθε νικητής πληροί τα αυστηρά πρότυπα εμπιστοσύνης και ασφάλειας του Μέσου, ενώ λιγότερο από το 1% των 8 εκατομμυρίων καταχωρίσεων στο Tripadvisor επιβραβεύονται με Best of the Best βραβείο.

Τα πιο ρομαντικά του κόσμου

Τα ελληνικά νησιά, συνιστούν, διαχρονικά τόπο για κάθε είδους ρομαντική απόδραση, συνεπώς η Ρόδος και η Σαντορίνη συμπεριλαμβάνονται δικαίως στη λίστα με τα πιο ρομαντικά εστιατόρια του κόσμου.

Στην θέση 3, απαντά το «Mylos A La Carte Restaurant» στην Ρόδο με πάνω από 1.120 κριτικές και το απόλυτο της βαθμολογίας. «Εξερευνώντας την ελληνική κουζίνα με μια σύγχρονη πινελιά, το Mylos προσφέρει μια τοπική πινελιά στη βραδινή σας γευστική εμπειρία. Με θέα τη Μεσόγειο Θάλασσα και φόντο το βουνό Τσαμπίκα, οι σεφ μας προσφέρουν τα πιο παραδοσιακά, τοπικά πιάτα, προσφέροντάς σας μια αληθινή ελληνική εμπειρία στην πιο ατμοσφαιρική ατμόσφαιρα», αναφέρει το εστιατόριο για τις υπηρεσίες του.

Στο νούμερο 7 της λίστας, το εστιατόριο «αλμύρα» στην Σαντορίνη με σχεδόν 3.000 κριτικές στην πλατφόρμα, όπου βρίσκεται στην ομώνυμη παραλία στο Ακρωτήρι. Ήσυχο μέρος, που προσφέρεται για χαλάρωση, αν και η συγκεκριμένη παραλία δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή.

Ολόκληρη η λίστα εδώ

Το κορυφαίο ελληνικό χορτοφαγικό εστιατόριο

Βραβείο από το TirpAdvisor έλαβε και ένα ελληνικό χορτοφαγικό εστιατόριο που τοποθετείται στην έκτη θέση της σχετικής λίστας, καθώς το Vegan Beat Athens, στην οδό Περικλέους, συγκεντρώνει περισσότερες από 1.000 κριτικές και βαθμολογία 5/5. Τα πιάτα που ξεχωρίζουν στο μικρό μαγαζί στο Μοναστηράκι είναι τα χορτοφαγικά «πιτόγυρα» με γύρο από μανιτάρι, οι ιδιαίτερες πατάτες, τα ξεχωριστά μπέργκερ και η vegan φέτα την οποία προσφέρει το μαγαζί. Το κατάστημα είναι διαθέσιμο και μέσω της πλατφόρμας e-food.

«Κρυμμένοι θησαυροί»

Βραβείο από το TripAdvisor έλαβε και ένα ακόμα μαζί στην Ελλάδα που ανήκει στην κατηγορία «κρυμμένοι θησαυροί». Είναι μαγαζιά, δηλαδή, που δεν μπορείς να τα βρεις εύκολα ή δεν… γεμίζουν το μάτι σε πολύ κόσμο.

Στη θέση 6 της συγκεκριμένης λίστας βρίσκεται το «Victory Cafe» στην Φιλελλήνων στην Αθήνα που συγκεντρώνει 1.414 κριτικές με το απόλυτο της βαθμολογίας.