Στη Θεσσαλονίκη δεν βαριέσαι ποτέ. Εκεί ξέρουν να ζούνε. Άρα ξέρουν και να τρώνε. Και τι καλύτερο για να απογειώσει τις γευστικές σου αισθήσεις από ένα καλό σουβλάκι ή πιτόγυρο για να το πούμε όπως το λένε σε αυτή τη γη, σε αυτά μέρη;

Όσα (νομίζουν πως) ξέρουν οι Αθηναίοι πάνε περίπατο όταν στη συζήτηση μπαίνει το φαγητό. Εδώ είναι αλλιώς. Εδώ είναι ωραία, μίστερ!

Πάμε λοιπόν να δούμε τα τοπ σουβλατζίδικα της πόλης. Με την εκ των προτέρων εξήγηση πως σίγουρα αδικήσαμε κάμποσα. Μην μας κρίνεις βαριά και καλή σου όρεξη…

Τα καλύτερα γυράδικα στη Θεσσαλονίκη

Γιώτης

Περιβόητο σουβλατζίδικο, φημισμένο και εκτός Σαλονίκης, από πολλούς το τοπ της πόλης. Το «στόμα με στόμα» είναι η καλύτερη διαφήμιση, βεβαίως. Έχει τον τέλειο γύρο, ξεροψημένο, λεπτοκομμένο και ζουμερό, ενώ σου προσφέρεται σε γενναία ποσότητα.

Με ένα (πιτόγυρο), είσαι κομπλέ. Χωρίς να σου κάτσει βαρύ στο στομάχι. Με το αίσθημα της πληρότητας που μόνο το πολύ καλό πράγμα σου προσφέρει. Εθιστικό…

Μάρκου Μπότσαρη 150, Θεσσαλονίκη

Snack Express Grill

Νομίζεις πως μπήκες σε χρονοκάψουλα. Και σε ‘βγαλε το ταξίδι στα 80s. Το εμβληματικό αυτό γυράδικο στην Τούμπα είναι θρύλος σε κείνα τα μέρη. Σταθερή και αναλλοίωτη αξία σε βάθος ετών.

Με ένα γύρο-ποίημα που ψήνεται στα κάρβουνα (παρακαλώ!) ταριχευμένος με μπαχαρικά που απογειώνουν τη γεύση, αλλά και ένα μπιφτέκι που όσοι έχουν γευτεί, φυλάκισαν για πάντα στην καρδιά τους.

Απαραίτητη σημείωση: Εδώ πρέπει να είσαι γρήγορος, δεν έχει «κάτσε να σκεφτώ» και τέτοια. Το μαγαζί ανοίγει 8-12 (ή νωρίτερα αν επέλθει το sold out, κάτι αρκετά σύνηθες) ενώ δεν κάνει delivery. Old school απόλαυση.

Μαλακοπής 7, Κάτω Τούμπα

Θεσσαλονίκη

Ο Κώστας

Ανοίγεις το στόμα για να φας μια μπουκιά κι αυτό είναι. Κόλλησες. Για πάντα θα είσαι δικός του, για πάντα θα θες να τρως αυτό το έπος. Ένα μάλλον κρυμμένο γευστικό διαμάντι της πόλης. Με χειροποίητο γύρο φτιαγμένο με μεράκι και μαστοριά. Κομμένο και καρυκευμένο όπως πρέπει.

Από το 1983 μαζί μας, είναι ένα μέρος που σε γυρίζει πίσω σε μια άλλη εποχή, πιο αυθεντική, πιο ρομαντική. Με μια ποιότητα που ουδόλως έχει επηρεαστεί από το πέρασμα των ετών.

Αισώπου 11, Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη

Gallery Souvlakeri

Ένα είναι το σίγουρο: Οι άνθρωποι του μαγαζιού αυτού ξέρουν πολύ καλά τη δουλειά τους. Πλούσιο σε γεύση και ποσότητα, αυτό το σουβλάκι σε μια τοποθεσία, στην Άνω Πόλη, που θυμίζει χωριό.

Οι πιστοί πελάτες του πάντα κάνουν χώρο και για το κοντοσούβλι του, ενώ η σκεπαστή του έχει επίσης ορκισμένους φαν. Η ποιοτική πρώτη ύλη κάνει τη διαφορά.

Αγίων Αναργύρων 4, Θεσσαλονίκη

Λόρδον

Σημείο αναφοράς στη Θέρμη, με καλούδια που δεν χορταίνεις να τρως. Ένα μαγαζί με πολύ καλό όνομα και σταθερή πελατεία.

Μας συστήνεται ως «πανσετοσουβλακερί» και πολύ μας αρέσει. Μια fun διάθεση που είναι μεταδοτική και πεντανόστιμη.

Πλατεία Παραμάνα 18, Θέρμη