Σίγουρα, μπορεί να είναι μόλις η δεύτερη μέρα του έτους, αλλά η πρόβλεψη ενός μακαρίτη αστρολόγου για το 2024 έχει ήδη επαληθευτεί. Εξάλλου, ο Νοστράδαμος έκανε ένα σωρό προβλέψεις για τη χρονιά και αν και οι υπόλοιπες καταλήξουν να είναι αληθινές, τότε θα ζήσουμε πολλά.

Ο Νοστράδαμος, γνωστός Γάλλος αστρολόγος του Μεσαίωνα, όντως τις σκέφτηκε πολύ πίσω στο μυαλό του 1555, στο διάσημο κείμενό του Les Prophéties (Οι Προφητείες). Γνωστός και ως «ο προφήτης της καταστροφής», είχε 942 μάλλον ασαφείς στίχους για να προβλέψει το μέλλον – παρόμοια με τον Baba Vanga.

Οι πιστοί του πιστεύουν ότι προέβλεψε με ακρίβεια τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, καθώς και την πανδημία Covid-19.

Ναι, καταστροφή.

Τι «προέβλεψε» ο Νοστράδαμος για το 2024

Μερικές από τις προβλέψεις του Νοστράδαμου για το 2024 περιλαμβάνουν την παραίτηση του βασιλιά Καρόλου Γ’ από το θρόνο, μια «ναυμαχία» και έναν νέο Πάπα.

Και μέσα σε όλα αυτά, ο φιλόσοφος, που προέβλεψε την «άνοδο του Χίτλερ», προέβλεψε ότι η κλιματική αλλαγή χειροτερεύει ιδιαίτερα φέτος.

Θέλω να πω, δεν είναι ακριβώς σαν να μην είχαμε ήδη προειδοποιηθεί ότι τα πράγματα χειροτερεύουν, αλλά ο Νοστράδαμος πίστευε ότι μας περιμένει μια πραγματική καταστροφή.

Έγραψε: «Η ξηρή γη θα γίνει πιο ξερή, και θα υπάρξουν μεγάλες πλημμύρες, όταν αυτό φανεί».

Οι οπαδοί του μέντιουμ εκτιμούν ότι ο Γάλλος αναφερόταν στον σεισμό που συγκλόνισε την Ιαπωνία την 1η Ιανουαρίου.

Η χώρα συγκλονίστηκε από τη δόνηση μεγέθους 7,6 βαθμών που έπληξε τη δυτική ακτή της χώρας το απόγευμα της Δευτέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 48 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ ακολούθησαν τσουνάμι ύψους 3 μέτρων.

Οι μεγάλες προειδοποιήσεις για τσουνάμι ήταν οι πρώτες που εκδόθηκαν στην Ιαπωνία μετά το καταστροφικό τσουνάμι του 2011.

Οι κάτοικοι προειδοποιήθηκαν για τον σεισμό από το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης σεισμών της χώρας. Ένας επείγων συναγερμός εστάλη στα τηλέφωνά τους, καθώς τρεις βουητοί ήχοι ακούγονται πριν από τη λέξη «σεισμός» που ακολουθεί διαδοχικά σε επανάληψη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν περίπου 1.000 διασώστες που ψάχνουν για ανθρώπους που πιστεύουν ότι μπορεί να έχουν παγιδευτεί κάτω από τα συντρίμμια, καθώς σπίτια και κτίρια κατέρρευσαν κατά τη διάρκεια του ισχυρού σεισμού.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Fumio Kishida δήλωσε ότι τα συνεργεία έκτακτης ανάγκης βρίσκονταν σε «αγώνα δρόμου ενάντια στον χρόνο».

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας αναφέρει ότι έχουν εντοπιστεί περίπου 200 δονήσεις από τον σεισμό που σημειώθηκε χθες γύρω στις 4 μ.μ. τοπική ώρα.

Λοιπόν, με την πρόβλεψη του Νοστράδαμου για την «πραγματοποίηση» αυτού του γεγονότος, ίσως θα μπορούσαμε να έχουμε έναν άλλο βασιλιά φέτος.

Σύμφωνα με τον Βρετανό συγγραφέα και σχολιαστή του Νοστράδαμου Mario Reading, ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ θα παραιτηθεί από τον θρόνο λόγω «επίμονων επιθέσεων τόσο στον ίδιο όσο και στη δεύτερη σύζυγό του».

Λοιπόν, ευτυχισμένο το 2024, παιδιά.

Πηγή: Lad Bible

Photo credits: Shutterstock