Για αποκτήνωση των χούλιγκανς έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιώργος Οικονόμου υπογραμμίζοντας ότι με αφορμή τα τελευταία γεγονότα στο κλειστό γήπεδο του Ρέντη, αύριο θα ζητήσει μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση αναβάθμιση της διερεύνησης της υπόθεσης σχετικά με την οπαδική βία από τον Άρειο Πάγο.

«Θα ζητήσουμε την αναβάθμιση της υπόθεσης παρακολούθησης εκ μέρους της Δικαιοσύνης», τόνισε ο Γιώργος Οικονόμου μιλώντας στον ΑΝΤ1. «Θα ζητήσουμε να εξεταστεί η υπόθεση ως δράση εγκληματικών οργανώσεων με διασύνδεση όχι μόνον με φαινόμενα οπαδικής βίας, αλλά με μια σειρά παραβατικών συμπεριφορών, που εμπλέκονται με εμπόριο ναρκωτικών, προστασία, διασυνδέσεις με ακραίες πολιτικές οργανώσεις, συμμετοχή σε περίεργες συμμορίες και μαφίες», υπογράμμισε.

«Η υπόθεση να έχει βαθύ ιστορικό που δεν θα καλύπτει τους τελευταίους τρεις, τέσσερις, πέντε, έξι μήνες, αλλά θα πηγαίνει πολύ πιο πίσω, για να εξιχνιαστούν δολοφονίες προσώπων και υποθέσεις που αφορούν όλο το ζήτημα της οπαδικής βίας», εξήγησε ο Γ. Οικονόμου.

«Θα ζητήσουμε τον επανέλεγχο μιας σειράς υποθέσεων που θα βοηθήσει συνολικά τις Αρχές για να αντιμετωπίσουν όλα όσα έχουν προκύψει από τις αγέλες των οπαδών», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Αναφορικά με την αστυνομική παρουσία στους αθλητικούς χώρους ο Γ. Οικονόμου είπε: «Σε ένα αθλητικό γεγονός που υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει αστυνομική παρουσία. Εκείνο που χρειάζεται είναι να σταθμίσουμε ξανά τον ρόλο και τον τρόπο που η αστυνομία θα κάνει τη δουλειά της στα γήπεδα».

Παράλληλα εξήγησε ότι η αστυνομία όταν βρίσκεται στα γήπεδα δεν μπορεί να συλλαμβάνει όποιον έχει ποινικό παρελθόν. «Η αστυνομία για να συλλάβει κάποιον πρέπει να έχει στοιχεία», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Μάλιστα σημείωσε ότι «οι ΠΑΕ πρέπει να εφαρμόσουν πράγματα που είναι ψηφισμένα».

«Υπάρχουν δύο βασικά προβλήματα στα γήπεδα. Μία αδυναμία ελέγχου το αν αυτός που έχει πληρώσει είναι αυτός που πάει και κάθεται στο γήπεδο και μία αδυναμία ελέγχου μέσω του συστήματος καμερών» επισήμανε ο Γ. Οικονόμου.

Σχετικά με το τελευταίο συμβάν οπαδικής βίας που σημειώθηκε στο Ρέντη, ο κ. Οικονόμου εξαιτίας της μαζικής προσαγωγής ατόμων, έχουν συλλεχθεί πλήθος στοιχειών τα οποία εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ. και τα οποία θα ξετυλίξουν το κουβάρι της υπόθεσης.