Ο σχεδιαστής μόδας, Πολ Σμιθ, θα αποχωριστεί έργο του Banksy, το οποίο θα πωλήσει σε δημοπρασία του οίκου Bonhams στο Λονδίνο.

Ο πίνακας ζωγραφικής «Congestion Charge» του 2004 είναι μια ποιμενική σκηνή με δέντρα και φυτά, απεικονίζει ένα κλασικό, αγγλικό τοπίο και μία πινακίδα για το εισιτήριο που πρέπει να πληρώσει κάθε οδηγός αυτοκινήτου για να εισέλθει στο κέντρο του Λονδίνου.

Πρόκειται για έργο που σατιρίζει το τέλος που επιβλήθηκε την ίδια χρονιά στα οχήματα στο κεντρικό Λονδίνο. Ο Πολ Σμιθ πούλησε, επίσης, έναν Banksy μέσω του οίκου Christie’s στη Νέα Υόρκη το 2021. Σε εκείνη την περίπτωση το έργο «Sunflowers from Petrol Station» πωλήθηκε 14,5 εκατ. δολάρια.

«Αυτό που με προσέλκυσε αρχικά στον Banksy ήταν η αυτοπεποίθηση και η σαφήνειά του να επικοινωνήσει κάτι ακριβώς όπως είναι. Εντυπωσιάστηκα τόσο πολύ από τις παρατηρήσεις του για το τι συνέβαινε στον κόσμο και αυτό παραμένει αληθινό στο έργο που δημιουργεί σήμερα.

Οι πολιτικές του δηλώσεις είναι απολύτως επίκαιρες, πραγματικά βαθιές, πραγματικά γενναίες και διατυπώνονται με συνέπεια με σύγχρονο τρόπο», ανέφερε ο Βρετανός σχεδιαστής μόδας.

Το έργο «Congestion Charge» πωλείται σε δημοπρασία στις 29 Ιουνίου και η εκτιμώμενη τιμή πώλησης είναι 2,3 εκατ. δολάρια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ