Με ανάρτησή του στο Instagram ο Banksy, o Βρετανός καλλιτέχνης -του οποίου η ταυτότητα παραμένει ακόμη άγνωστη-, κατηγόρησε την εταιρεία ρούχων Guess ότι εκμεταλλεύεται το έργο του εμπορικά χωρίς να τον ρωτήσει.

«Κλέψτε τους» παρέτρεψε τους ακόλουθούς του ο street artist, όταν διαπίστωσε ότι το κατάστημά της εταιρίας στο κέντρο του Λονδίνου έχει στη βιτρίνα του αντίγραφο ενός έργου του χωρίς την άδειά του.

Πρόκειται για το περίφημο «Love is in the Air», ένα από τα πιο χαρακτηριστικά έργα του Banksy που απεικονίζει διαδηλωτή να πετάει μπουκέτο λουλουδιών, αντί για βόμβα μολότοφ.

«Προσοχή σε όλους τους κλέφτες. Πηγαίνετε στην Guess στη Regent Street. Χρησιμοποίησαν το έργο τέχνης μου χωρίς να με ρωτήσουν, πώς είναι δυνατό να είναι λάθος να κάνετε το ίδιο στα ρούχα τους;» διερωτάται σαρκαστικά.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Banksy (@banksy)

Στις αρχές Νοεμβρίου, η Guess παρουσίασε μια συλλεκτική συλλογή για το φθινόπωρο/χειμώνα 2022 χρησιμοποιώντας εμβληματικά μοτίβα από τα γκράφιτι του Banksy.

Μετά την ανάρτηση του Banksy, η Guess προχώρησε στην κάλυψη της βιτρίνας της και στην συνέχεια στην αντικατάσταση του έργου του Βρετανού street artist.