Είναι ίσως η μεγαλύτερη ανησυχία εν όψει φεστιβαλικού καλοκαιριού. Θα καταφέρουν να κάνουν τις 2 συναυλίες τους οι Coldplay ή θα χαθεί μια, μάλλον, μοναδική ευκαιρία να τους δούμε στα μέρη μας; Μέχρι πριν μερικές εβδομάδες, το ενδεχόμενο οι συναυλίες να μη γίνουν συγκέντρωνε περισσότερες πιθανότητες, κρίνοντας από την ανακοίνωση που είχε βγει από τη διοργανώτρια αρχή (High Priority Promotion) και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Διοργανωτών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων.

Ήταν τον περασμένο Σεπτέμβριο όταν γινόταν γνωστό πως το ΟΑΚΑ αντιμετωπίζει πρόβλημα με το στέγαστρο Καλατράβα, καθώς δεν γινόταν επαρκής συντήρηση όλα αυτά τα χρόνια από την διοίκηση του σταδίου και το αρμόδιο Υπουργείο, με αποτέλεσμα να έχει καταστεί επικίνδυνο και από τύχη να μη θρηνήσαμε θύματα.

Μέσα στην εβδομάδα υπήρξαν ρεπορτάζ για έναρξη εργασιών αποκατάστασης στα δύο τόξα του στεγάστρου που αναπτερώνουν ελαφρώς τις ελπίδες, ενώ το mononews με ρεπορτάζ του αποτυπώνει μια μεγαλή σιγουριά και αισιοδοξία πως τον Μάιο θα είναι και πάλι έτοιμο το ΟΑΚΑ για να γίνουν οι προγραμματισμένες συναυλίες.

Το ΤΑΙΠΕΔ και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος έχουν επισπεύσει τις διαδικασίες και στις 15 Φεβρουαρίου αναμένεται να βγει το τελικό πόρισμα που θα προσδιορίσει κατά πόσο είναι ασφαλές να διατεθεί το ΟΑΚΑ στα προγραμματισμένα events που στην θερινή φεστιβαλική περίοδο είναι 40.

Φυσικά, οι συναυλίες των Coldplay στις 8 και 9 Ιουνίου είναι αυτές που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθότι μιλάμε για 122.000 εισιτήρια που έχουν αγοραστεί, αλλά δεν είναι, σαφώς, το μόνο συγκρότημα. (Δες όλες τις σημαντικές συναυλίες του καλοκαιριού εδώ)

Ο χρόνος λοιπόν μετράει αντίστροφα, για να δούμε αν η χώρα μας θα τεθεί εκτός συναυλιακών δρώμενων από τους Coldplay και άλλα συγκροτήματα του εξωτερικού για φέτος και, ενδεχομένως και για τα επόμενα χρόνια, ή αν θα γυρίσει το χαρτί και θα γλυτώσουμε το κάζο.