Σοκάρει ο ντράμερ των Iron Maiden, Nicko McBrain ο οποίος αποκάλυψε ότι υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο νωρίτερα φέτος και φοβήθηκε ότι η καριέρα του τελείωσε. Όπως περιέγραψε ο ντράμερ των Iron Maiden, Nicko McBrain, λόγω του εγκεφαλικού που πέρασε πρόσφατα είχε μείνει παράλυτος στη δεξιά πλευρά του. Μετά από 10 εβδομάδες «εντατικής θεραπείας», ευτυχώς κατάφερε «να επανέλθει κάπου κοντά στο 70% της ανάρρωσης», την ίδια στιγμή που οι Iron Maiden έκαναν πρόβες για την περιοδεία «The Future Past Tour», η οποία ξεκίνησε τον Μάιο.

Ο 71χρονος Άγγλος μουσικός έπαιξε με το heavy metal συγκρότημα, σε όλη την Ευρώπη για συναυλίες που περιλάμβαναν και το Ηνωμένο Βασίλειο τον Ιούλιο.

Ο ίδιος ο Nicko McBrain δήλωσε ότι ήθελε να επικεντρωθεί στις εμφανίσεις πριν μοιραστεί τα νέα για την υγεία του με τους θαυμαστές του. Εκτός από τη δήλωσή του, δημοσίευσε και ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα, δείχνοντας στους οπαδούς του «πόσο όμορφος και καλά είμαι».

Μοιράζοντας λεπτομέρειες για την ασθένειά του, ο McBrain είπε ότι υπέστη μια TIA (παροδική ισχαιμική προσβολή), γνωστή και ως μίνι εγκεφαλικό επεισόδιο, τον Ιανουάριο, η οποία «δόξα τω Θεώ… ήταν μικρή». Ωστόσο, αρχικά «ανησυχούσε πολύ ότι η καριέρα μου είχε τελειώσει», αφού έμεινε παράλυτος από τον ώμο και κάτω στη δεξιά πλευρά του.