Το πόσο έχουν αλλάξει οι αντιλήψεις, από τη δεκαετία του ’90, είναι γεγονός. Θυμάμαι, για παράδειγμα, τότε που ήμουν νιάτο, να λένε οι μεγαλύτεροι πως τα μέταλ συγκροτήματα προάγουν τον σατανισμό. Τότε ειδικά, ήταν της «μόδας» τα δημοσιεύματα περί σατανικών θυσιών σε βουνά της Αττικής. Θυμάμαι, επίσης, να δηλώνουν πως αν γυρνούσες ανάποδα το cd των Iron Maiden (τυχαίο παράδειγμα), θα εμφανιζόταν ο διάβολος. Σε συνδυασμό, δε, με τα εξώφυλλα των συγκροτημάτων, με τις νεκροκεφαλές και τα μυαλά του εγκεφάλου σε πρώτη θέα, δεν ήθελαν και πολύ οι all over φανατικοί χριστιανοί να προκαλέσουν μια άνευ προηγουμένου τρομολαγνία.

Μετά λύπης μου, συνειδητοποιώ τελικά πως οι αντιλήψεις δεν έχουν αλλάξει και τόσο. Έχουν περιοριστεί σε ένα βαθμό, αλλά ως εκεί. Βλέποντας το εξώφυλλο της Ελεύθερης Ώρας σήμερα, με αφορμή τη φωτιά που ξέσπασε στην Πεντέλη, συνειδητοποίησα πόσο εύκολο είναι να χτυπήσει κανείς το κεφάλι του στον τοίχο και να μην πονέσει. Διότι αυτό που διάβασα ήταν πιο βαρύ από τον ίδιο τον τοίχο.

Συγκεκριμένα, γράφει το εξώφυλλο: «50.000 θεατές στο ΟΑΚΑ συμμετείχαν – άθελα τους ως επί το πλείστον – σε δαιμονική τελετή, υπό τους ήχους του Μπαφομέτ και εν συνεχεία ξέσπασε η οργή του Θεού στην Αττική γη». Δεν ξέρω αν ο πλανήτης Άρης είναι κατοικήσιμος, αλλά μια καλή ιδέα είναι να πάμε προς τα εκεί.

Πεντέλη

Θα το αφήσω ασχολίαστο, αλλά για καλό και για κακό θα πως, μιας και οι Iron Maiden έβαλαν την φωτιά στην Αττική, να αποφεύγουμε τα ακόλουθα συγκροτήματα, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται…

Iced Earth στην Πελοπόννησο

Φήμες λένε πως αν κάνουν συναυλία οι Iced Earth στην Πελοπόννησο, τότε εκατομμύρια ακρίδες θα σκάσουν μύτη στην γη της Επαγγελίας και θα καταστρέψουν τα πάντα στο διάβα τους. Δεν παίζεις τώρα με αυτά. Έχουμε και ένα καλοκαίρι να περάσουμε στην Καλαμάτα, μην είμαστε με το άγχος.

Slayer στον Βόλο

Εδώ τα πράγματα είναι ακόμα πιο σοβαρά. Αν οι Slayer κάνουν συναυλία στον Βόλο, τότε πιθανό να καταστραφούν τα καζάνια με τα τσίπουρα. Και το τσίπουρο στον Βόλο είναι ιερό, δεν γίνεται να χαθεί. Είναι σαν να τελειώνει το νερό στην πόλη. Ζεις μετά; Δεν ζεις.

Megadeth στην Θεσσαλονίκη

Αν μαζευτούν 50.000 στη συναυλία των Megadeth, τότε η μπόχα του Θερμαϊκού θα εξαφανιστεί μια για πάντα και όλα θα έχουν άρωμα βελούδο. Θα μου πείτε, αυτό είναι καλό. Είναι τέλειο. Για εμάς τους Αθηναίους, όχι για τους Θεσσαλονικείς που την έχουν συνηθίσει. Είναι τώρα για να αλλάζουμε συνήθειες;

Judas Priest στην Κρήτη

Το εξώφυλλο της Ελεύθερης Ώρας θα λέει: Κοσμοσυρροή στην συναυλία των Judas Priest στην Κρήτη, πράγμα ασυγχώρητο οδηγώντας το νησί να βρίσκεται γεωγραφικά δίπλα στην Αφρική, από μεγάλο σεισμό. Όλο και κατέβαινε προς τα κάτω, ε ορίστε, θα κατέβει μια ώρα αρχύτερα.

Rotting Christ στην Εύβοια

Το ελληνικό συγκρότημα αν πάει Εύβοια, το πιο πιθανό είναι να μην επηρεάσει το μέρος μιας και από μόνο του το νησί βιώνει τα πάντα, χειμώνα-καλοκαίρι. Πάντως θα γράφεται τότε στο εξώφυλλο: Ανεπηρέαστη έμεινε η Εύβοια μετά την επέλαση του κόσμου στη συναυλία των Rotting Christ, αφού έτσι κι αλλιώς πλημμύρισε τον χειμώνα και κάηκε το καλοκαίρι.

Ο φανατισμός είναι κακό πράγμα. Ας έχουμε τα όρια μας σε όλα.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Δεν ξέρεις που να πρωτο-ξοδέψεις το Power Pass; Έχουμε 5 ιδέες

Στην Ιταλία τρως πρόστιμο αν κυκλοφορείς με μαγιό, στην Ελλάδα τί; 6 συνήθειες τουριστών που πρέπει να τις «πληρώσουν»

Η ζωή μας είναι ένα ψέμα: Είναι αυτός ο σωστός τρόπος για να βάζεις το καλαμάκι στους χυμούς;