Το τραγούδι που θα εκπροσωπούσε την Ιταλία το 2020 στην Eurovision θα μπορούσε να είχε απογειωθεί στον διαγωνισμό. Το ακούσαμε στον χθεσινό ημιτελικό στο Τορίνο και αποθεώθηκε από το κοινό. O Diodato με το «Fai Rumore», το οποίο είναι μια έκκληση για έναν πρώην εραστή, θα μπορούσε να έχει εξαφανίσει τους Maneskin, που κέρδισαν την Eurovision 2021.

Με λίγα λόγια αν είχε γίνει Eurovision το 2020 και δεν «είχε καεί» το τραγούδι του Diodato, δεν θα είχε υπάρξει αυτός ο ντόρος με τους Maneskin, οι οποίοι είδαν την καριέρα τους να απογειώνεται μετά τη νίκη. Έφτασαν μέχρι στις ΗΠΑ και στο φεστιβάλ Coachella, ενώ «άνοιξαν» συναυλία των Rolling Stones. Αν, όμως, είχε εμφανιστεί το 2020 ο Diodato, οι Maneskin θα υπήρχαν μόνο εντός Ιταλίας.

Πάντως και ο Antonio Diodato είναι ένα από τα ανερχόμενα αστέρια της Ιταλίας. Έγινε για πρώτη φορά γνωστός το 2014 αφού συμμετείχε στο Newcomers του ετήσιου μουσικού φεστιβάλ Sanremo της Ιταλίας, στο οποίο κατέλαβε τη δεύτερη θέση. Την ίδια χρονιά κέρδισε επίσης το Καλύτερο Πρωτοεμφανιζόμενο στα Ιταλικά Βραβεία MTV.

Και θα μπορούσε να γίνει είχε συνεπάρει και συγκινήσει τα πλήθη, αν το τραγουδούσε στη σκηνή, με το τραγούδι να λέγεται ότι είναι μια έκκληση σε έναν πρώην να εκδηλωθεί για άλλη μια φορά και να δώσει ένα σημάδι αγάπης και ζωής.

Μπορεί να μην είχαν εκπροσωπήσει καν την χώρα τους το 2021, μιας και μετά από μια νίκη δύσκολα πάει ξανά κάποιο φαβορί. Παρόλα αυτά η Ιταλία διαψεύδει για ακόμα μια φορά τις προβλέψεις και στέλνει ξανά τον Mahmood, που είχε εκπροσωπήσει τη χώρα το 2019, με το Soldi, το οποίο έγινε επιτυχία και κατέκτησε τη 2η θέση. Πολύ δύσκολο να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις και στάνταρ που άφησαν οι Maneskin, αλλά και ο ίδιος πριν τρία χρόνια.

Η Ιταλία από τότε που επέστρεψε το 2010 είναι πλέον μια από τις πιο επιτυχημένες χώρες στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Έχει μπει για πάνω από 30 φορές στην πρώτη δεκάδα όλα αυτά τα χρόνια.

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Eurovision 2022: Πέρασε η Ελλάδα στον μεγάλο τελικό – Εντυπωσιακή η εμφάνιση της Αμάντας Γεωργιάδη

Britney Spears: Το τερμάτισε με τη νέα γυμνή φωτογραφία – Την ανάρτησε 5 φορές με διαφορετικό φίλτρο

Young Thug: Συνελήφθη ο ράπερ για συμμετοχή σε συμμορία – Σοβαρά τα εγκλήματα της δράσης της