Ο Young Thug, ένας από τους πιο επιδραστικούς και επιτυχημένους ράπερ στις ΗΠΑ, που έχει κατακτήσει δύο φορές την κορυφή του Billboard, συνελήφθη ως ύποπτος για συμμετοχή σε συμμορία και κατηγορήθηκε για μια σειρά άλλων φερόμενων αδικημάτων.

Επιπλέον 27 συνεργάτες της δισκογραφικής του εταιρείας Young Stoner Life κατηγορούνται, με την Young Slime Life να χαρακτηρίζεται ως συμμορία του δρόμου. Τα μέλη κατηγορούνται για μια σειρά εγκλημάτων, συμπεριλαμβανομένου του φόνου και απόπειρας φόνου, καθώς και ληστείας, εκφοβισμού μαρτύρων και διακίνησης ναρκωτικών. Σε τηλεοπτική συνέντευξη, ο δικηγόρος του Young Thug, Brian Steel, είπε ότι ο ράπερ «δεν έχει διαπράξει κανένα έγκλημα και θα παλέψουμε μέχρι την τελευταία σταγόνα αίματος για να τον καθαρίσουμε».

Ο Young Thug, με πραγματικό όνομα Jeffery Williams, κρατείται σε φυλακή της Ατλάντα. Κατηγορείται για «συμμετοχή σε εγκληματική συμμορία του δρόμου». Στο έγγραφο του κατηγορητηρίου, κατηγορείται επίσης ότι απείλησε να σκοτώσει έναν άνδρα σε εμπορικό κέντρο, καθώς και για την ενοικίαση αυτοκινήτου που χρησιμοποιήθηκε κατά τη δολοφονία ενός άνδρα το 2015, του Donovan Thomas Jr. , ενώ σκόπευε να διανείμει μεθαμφεταμίνη. Και οι 28 κατηγορούμενοι κατηγορούνται επίσης για παραβίαση του νόμου της Γεωργίας που επηρεάζονται από τον εκβιασμό και τις διεφθαρμένες οργανώσεις (Rico), ο οποίος ψηφίστηκε για να βοηθήσει στην άσκηση κατηγοριών κατά συμμοριών και οργανωμένου εγκλήματος.

Ως θύμα στο κατηγορητήριο των 88 σελίδων αναφέρεται ο Lil Wayne, του οποίου το λεωφορείο για τις περιοδείες φέρεται να πυροβολήθηκε από έναν συνεργάτη του YSL το 2015. Στο κατηγορητήριο αναφέρονται στίχοι του Young Thug, οι οποίοι κατηγορούνται ότι είναι «μια απροκάλυπτη πράξη για την προώθηση της συνωμοσίας».

Η αναφορά στίχων ως απόδειξη εγκληματικότητας είναι αμφιλεγόμενη. Τον Ιανουάριο, ράπερ συμπεριλαμβανομένων των Jay-Z, Meek Mill και Killer Mike ζήτησαν μια αλλαγή στη νομοθεσία της Νέας Υόρκης που θα αποτρέψει τη χρήση στίχων ραπ ως αποδεικτικά στοιχεία σε ποινικές δίκες . Οι ράπερ Tekashi 6ix9ine, Tay-K και ο αείμνηστος Drakeo the Ruler έχουν δει τους στίχους τους να αναφέρονται κατά τη διάρκεια των αντίστοιχων δοκιμών τους τα τελευταία χρόνια.

Φημισμένος για την εκφραστική, ευρηματικά μελωδική επιρροή του, ο Young Thug είναι ένα μουσικό πρόσωπο στην Ατλάντα, την πόλη που έχει γίνει αναμφισβήτητα το κέντρο της ραπ των ΗΠΑ, τα τελευταία χρόνια. Εκτός από το Νο 1 σινγκλ των ΗΠΑ με τους Drake και Travis Scott, έχει εμφανιστεί σε επιτυχίες με τους Post Malone, Migos και Megan Thee Stallion και πέρασε στον κόσμο της ποπ το 2017 με την εμφάνισή του στο No 1 επιτυχία της Camila Cabello στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, Havana.

Με πληροφορίες από Guardian

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Jethro Lazenby: Έπασχε από σχιζοφρένεια και φυλακίστηκε δύο φορές για βίαιες επιθέσεις ο γιος του Nick Cave

Jesse Williams: Διέρρευσε παράνομα γυμνό βίντεο του πρωταγωνιστή του Grey’s Anatomy – Φρενίτιδα στο Twitter

Britney Spears: Το τερμάτισε με τη νέα γυμνή φωτογραφία – Την ανάρτησε 5 φορές με διαφορετικό φίλτρο