Η κυκλοφορία του νέου δίσκου του TOQUEL πριν μερικές εβδομάδες, ήταν μια καλή αφορμή για να διοργανωθεί μια μεγάλη συναυλία, όπου θα έδιναν το παρών πολλά μεγάλα ονόματα της σύγχρονης ραπ σκηνής, που έχουν και συνεργασία με τον καλλιτέχνη στον δίσκο του. Κι αυτή η συναυλία που έγινε στο ΟΑΚΑ δεν είχε προηγούμενο. Θύμισε συναυλίες που βλέπουμε στην Αμερική από τον 50Cent, τον Tyga, τον Travis Scott και τη λοιπή συνωμοταξία.

Το δίχως προηγούμενο εκπληκτικό 360 live show του TOQUEL έγινε το talk of the town καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, με πάνω από 16.000 θεατές να δίνουν το παρόν στο μεγαλύτερο μουσικό event της χρονιάς – μια εξαιρετικά ακριβή παραγωγή με προδιαγραφές εξωτερικού.

Ο TOQUEL έκανε το όνειρό του πραγματικότητα και πραγματοποίησε το μεγαλύτερο live show της ζωής του, αλλά και μία από τις πιο σαρωτικές συναυλίες που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα.

Ο κορυφαίος ράπερ, ανέβηκε στη σκηνή λίγο μετά τις 22:00 ξεσηκώνοντας τα πλήθη με τις iconic επιτυχίες του, ενώ ως special guests εμφανίστηκαν οι Fly Lo, Hawk, Roran, Lila, Rack & Nineb Youk, ενώ μεγάλες εκπλήξεις της βραδιάς αποτέλεσαν οι guest live εμφανίσεις από τους Bloody Hawk και SNIK.

Από τη συναυλία δεν έλειψαν όλα τα τραγούδια του τελευταίου του album «1111» που κυκλοφορεί από τη Minos EMI, a Universal Music Company, καθώς επίσης και mega hits όπως τα Business, Beverly Hills, Karolina, Platina, Sandra, Netflix, Allou, G63.

Παραγωγές όπως στη συναυλία του TOQUEL δείχνουν πως μπορούμε να ανέβουμε επίπεδο

Ο ράπερ ήταν σαφώς το κεντρικό πρόσωπο, αλλά για αυτή την τεράστια και εντυπωσιακή παραγωγή, αξίζει και ειδική μνεία στην παραγωγή, στους ανθρώπους που ενώθηκαν, στους ανθρώπους των καλλιτεχνών που ανέβηκαν στη σκηνή, ώστε να βγει αυτό το αποτέλεσμα.

Πραγματικά, αυτό το live μπορεί να γίνει το σημείο αναφοράς σε επίπεδο παραγωγής για τις επόμενες, αφήνοντας πίσω του τα live του Λεξ πέρσι και πρόπερσι που έγιναν θρυλικά. Εδώ υπήρχε όμως μια διαφορά. Η συναυλία του TOQUEL δεν επιβάρυνε την ατμόσφαιρα λόγω χιλιάδων καπνογόνων, ούτε εμπόδισε τους θεατές να δουν ή να αναπνεύσουν.

Ήταν μια παραγωγή με απόλυτο σεβασμό σε κάθε θαμώνα και έδειξε πως όταν θέλουν, οι εταιρείες παραγωγής μπορούν να αφήσουν στην άκρη προβληματικές πρακτικές που κάνουν τους θεατές να φεύγουν ξενερωμένοι.

* Photo credits: Ραφαήλ Λασηθιωτάκης