Αυτό είναι ένα κείμενο για όσους είναι στα 30 something τους και έφαγαν πολλά ΠΣΚ της φοιτητικής τους ζωής ή των 20s τους στο Πλυντήριο ακούγοντας Πάμελα και λοιπούς τραγουδιστές της μιας επιτυχίας.

Το αν θα κάνει ένας καλλιτέχνης επιτυχία, κάποιες φορές είναι ζήτημα καθαρά συγκυριών. Μπορεί να είσαι ένας καταπληκτικός τραγουδιστής που να το παλεύεις για χρόνια και να μη σου κάτσει η μεγάλη επιτυχία, μπορεί και στην πρώτη προσπάθεια να γίνει ένα μπαμ με τραγούδι σου και να βρεθείς στο υψηλότερο σκαλοπάτι στο καλλιτεχνικό στερέωμα. Το παρελθόν έχει δείξει πως το απότομο μπαμ είναι παροδικό και πως οι στέρεες βάσεις σε κρατάνε στον χώρο.

Οι ακόλουθοι τραγουδιστές έκαναν μια τεράστια επιτυχία, η οποία δεν συνοδεύτηκε από κάτι ανάλογο, αλλά ακόμα και σήμερα, αν παίξει σε ένα μπαρ ή σε πάρτι, θα προκληθεί παροξυσμός και «τι έβαλε το άτομο ρε…έχει ξεφύγει ο dj».

Πάμελα

Κάπου στο 2000, εμφανίστηκε η Πάμελα και μας έκανε να ξεχάσουμε την Πάμελα Άντερσον και το Baywatch. Μας είπε Πάμε Έλα η Πάμελα (μπράβο σε όποιον το σκέφτηκε) και την ακολουθήσαμε. Η Πάμελα τώρα, τα τελευταία πολλά χρόνια δηλαδή, ζει στις ΗΠΑ με τον άντρα και το παιδί της και δεν μας έχει πει ακόμα Πάμε Έλα. Δεν πειράζει Πάμελα, εξακολουθούμε να σε αγαπάμε.

Νότης Χριστοδούλου

Νικητής του Fame Story, άφησε τη μουσική και ασχολήθηκε με την διακόσμηση, ο Νότης Χριστοδούλου είχε δύο κομμάτια που ακούστηκαν. Το ένα το Έρωτας Είναι που ήταν το πρώτο που έβγαλε ως νικητής, και το έτερο αυτό εδώ που έκανε και την τεράστια επιτυχία. Και μετά…σιωπή!

Γιώργος Χρήστου

Άλλο τέκνο του Fame Story που είχε και μεγάλη πέραση στο γυναικείο φύλο. Εκτός από αυτό το τραγούδι που ακούστηκε, περισσότερη επιτυχία έκανε το ντουέτο με την Ειρήνη Μερκούρη στα βραβεία Mad, η διασκευή για το Δε Μπορώ Ν’ Αντισταθώ.

Βίκυ Χαρίτου

Όποιος μπορεί να βρει σε 30 δευτερόλεπτα τίτλο άλλου τραγουδιού της Βίκυς Χαρίτου, κερδίζει την εκτίμησή μας και ένα μπουκάλι Johnnie σε μπαρ της επαρχίας. Μέχρι εκεί φτάνουν τα οικονομικά μας. Για Νύχτες Στη Μύκονο, δε βγαίνουν τα χρήματα.

Blase

Μετά από αυτό το τραγούδι, έβγαλαν άλλα δύο δικά τους, έκαναν και μια ωραία διασκευή το «Αίνιγμα» των Ζιγκ Ζαγκ, αλλά το μπαμ έγινε με αυτό το ένα. Γενικώς, το καλοκαίρι του 2015 βγήκαν πολλά τέτοια τραγούδια από καλλιτέχνες που αποδείχτηκαν της μιας επιτυχίας και τέλος.

Βίλλυ Ραζή

Κι αυτό κυκλοφόρησε το 2015 και έκανε πάταγο. Η δε αοιδός με ένα πολύ χαρακτηριστικό όνομα που σε προδιαθέτει ότι θα το πετύχεις σίγουρα σε κάποιο πανηγύρι το καλοκαίρι και θα κάνεις τρελό κέφι. Όπως είδαμε, μετά κυκλοφόρησε τραγούδι με τίτλο Μάδησα, οπότε κινείται σε κάποια συγκεκριμένη δεξαμενή, κάνει sequel.

Μιχάλης Θέμελης

Φανταστικό τραγούδι, σε ξεσήκωνε, τραγούδι ιδανικό για να συμβουλεύεις φίλο ή για να πάρεις μεθυσμένος τηλέφωνο πρώην σχέση και να το αφιερώσεις. Ίσως αυτό το τραγούδι να ήταν που ενέπνευσε τη Βάνα Μπάρμπα να πει «ο άντρας είναι σαν το γραμματόσημο…τον φτύνεις και κολλάει».

Εύα Μιλλή

Για καιρό τη λέγαμε Μίλλη και σκεφτόμασταν το Πράσινο Μίλι. Όμως η Εύα Μιλλή, εκτός του τόνου, είχε και άλλο χρώμα, το κόκκινο της φωτιάς στο βλέμμα της. Και τα έκαψε όλα.

Ρούλα Σταύρου

Κάπου στο καλοκαίρι του 2007, αν δεν κάνουμε λάθος, εμφανίστηκε αυτό το πολύ πιασάρικο τραγούδι και για πολλά καλοκαίρια κόλλησε στο μυαλό καλύτερα κι από αφροδίσιο.

Γιώργος Αλουπογιάννης

Της πιο έντεχνης φάσης ο Γιώργος, πιο ροκ θα λέγαμε, τον ακούγαμε και στο Alter και στον Freedom, και κρίμα που χάσαμε τα ίχνη του.

Γιώργος Μυλωνάς

Τον μάθαμε ντουέτο με τον Μουζουράκη, ο Πάνος μας έμεινε, ο Γιώργος πέρασε λίγο στο background, αλλά άφησε ένα κομμάτι κληρονομία που το τραγουδάμε στις σχέσεις μας τα βράδια που κοιμόμαστε. Κι ας μην έχουμε σχέση και είμαστε μπακούρια. Κάνουμε πως έχουμε ταίρι. Σαδ.

2 Lips

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Παίζει να κατεβήκαμε πολύ βαθιά, στην Τάφρο των Μαριάνων της ελληνικής μουσικής και πάμε στοίχημα πως δεν υπάρχουν πάνω από 5 σε όλη την Ελλάδα που ήξεραν το όνομα του συγκροτήματος. Το τραγούδι όμως το έμαθαν όλοι για τα καλά.