Η δεκαετία των ’90s μας χάρισε τραγούδια που έχουν αφήσει εποχή και μαζί μας σύστησε τραγουδίστριες και τραγουδιστές που ήταν τότε από τα πιο συζητημένα ονόματα. Που συνδύαζαν φωνή και εμφάνιση, με την καριέρα τους να είναι πολλά υποσχόμενη. 

Παρόλα αυτά, η τέχνη είναι δύσκολο μονοπάτι. Και όσο κι αν όλα δείχνουν ειδυλλιακά, δεν είναι. Γι’αυτό οι ακόλουθες τραγουδίστριες, πήραν τη δύσκολη απόφαση, παράτησαν το τραγούδι και γύρισαν νέα σελίδα στη ζωή τους, με τις επιτυχίες τους να είναι πια μια ωραία ανάμνηση.

Θυμηθήκαμε λοιπόν 5 ονόματα της μουσικής, 4 τραγουδίστριες κι έναν τραγουδιστή, που πλέον ασχολούνται με κάτι εντελώς διαφορετικό και μπορεί να κάνουν κανένα μικρό comeback μουσικά σε στυλ να μην ξεχνιόμαστε, που έλεγε και ο Μαχαιρίτσας. 

Στέλλα Γεωργιάδου

Ποιος δεν έχει τραγουδήσει και δεν έχει χορέψει μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των ‘90s ονόματι «Τώρα μου μιλάει». Ένα τραγούδι που έκανε γνωστή την Στέλλα Γεωργιάδου και που στην συνέχεια την έκανε ένα από τα διάσημα ονόματα της μουσικής βιομηχανίας εκείνης της εποχής. 

Η Στέλλα Γεωργιάδου με την ωραία φωνή, αποφάσισε όμως να αποσυρθεί εν μέρη από τον χώρο της μουσικής και να επιστρέψει στην πατρίδα της, την Κύπρο. Γυρνώντας στις ρίζες της, λοιπόν, ξεκίνησε μαζί με τον αδερφό της μια επιχείρηση, ένα πάρκο με επίκεντρο τα γαϊδουράκια. Ο λόγος που το έκανε, είναι γιατί η τέχνη μπορεί να είναι ωραία, έχει όμως και μπόλικη ανασφάλεια επαγγελματικά. Η ίδια έχει κάνει κάποιες πρόσφατες επιστροφές, αλλά πλέον δεν ασχολείται ενεργά με το τραγούδι.

τραγουδιστές

Ελίνα Κωνσταντοπούλου

Η Ελίνα Κωνσταντοπούλου, για όσους μεγάλωσαν στα ‘90s, ήταν η απόλυτη στο ελληνικό τραγούδι. Είχε κάνει επιτυχίες, που ακόμα και σήμερα θα ακούσεις σε κάποιο trash πάρτι. Η ίδια, μάλιστα, εκπροσώπησε και την Ελλάδα στη Eurovision, το 1995, με το τραγούδι «Ποια προσευχή».

Ωστόσο, η Ελίνα Κωνσταντοπούλου μετά εξαφανίστηκε από τη δημοσιότητα και από τη μουσική βιομηχανία, θέλοντας να επικεντρωθεί στην οικογένειά της. Έναν χρόνο πριν, δήλωσε πως αν υπάρξουν κατάλληλες προϋποθέσεις θα έκανε comeback στο τραγούδι, το οποίο της λείπει. Για την ώρα, ασχολείται με το e-shop της, πουλώντας κοσμήματα.

Γιώργος Αλκαίος

13 χρόνια μετά τη συμμετοχή του στη Eurovision, ο Γιώργος Αλκαίος έχει αφήσει αυτή τη ζωή πίσω του. Αν και πριν την εμφάνιση του στον μουσικό διαγωνισμό, ο τραγουδιστής είχε δείξει σημάδια αποστασιοποίησης από το τραγούδι, επομένως δεν είναι ότι μας πρόκαλεσε έκπληξη αυτή του η απόφαση. Ο Γιώργος Αλκαίος πλέον δεν τραγουδά -ούτε καν μόνος του στο σπίτι- αλλά αντ’ αυτού έχει γίνει επιχειρηματίας στη Μήλο.

Ο τραγουδιστής έχει, για την ακρίβεια, στην κατοχή του ξενοδοχειακή μονάδα στην περιοχή Πολλώνια της Μήλου. Πρόκειται για το Salt Suites and Executive Rooms με σουίτες 5 αστέρων. Επιχειρηματική κίνηση πολύ καλύτερη από το τραγούδι θα λέγαμε. Είναι από τους τραγουδιστές που θα θέλαμε να επανέλθουν μουσικά για τα καλά, αν και πριν κάποιους μήνες κυκλοφόρησε έναν πειραματικό δίσκο με ιδιαίτερες μελωδίες.

τραγουδιστές

Μαριάντα Πιερίδη

Μπορεί πλέον να την βλέπουμε στην εκπομπή «Καλοκαίρι Yes» σε ρόλο παρουσιάστριας, ωστόσο η Μαριάντα Πιερίδη ήταν για χρόνια εκτός δημοσιότητας και εκτός μουσικής. Συγκεκριμένα, απείχε από το τραγούδι οκτώ χρόνια, προκειμένου να αφιερωθεί πλήρως στην οικογένειά της.

Κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων, η Μαριάντα Πιερίδη ασχολήθηκε ενεργά με την yoga και τον διαλογισμό, παραδίδοντας μάλιστα και μαθήματα. Δεν γνωρίζουμε τι μέλλει γενέσθαι για την ίδια, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το τραγούδι.

Χριστίνα Φαρμάκη

Η Χριστίνα Φαρμάκη ήταν από τα πολύ δυνατά ονόματα κάποτε στον χώρο της μουσικής. Ωστόσο τη δεκαετία του 2000 με σταθερά βήματα άρχισε να αποσύρεται από τα φώτα της δημοσιότητας και να δραστηριοποιείται περισσότερο στον χώρο του επίπλου.

Αργότερα γνώρισε τον Νίκο Μανιαδάκη, τον οποίο και παντρεύτηκε, και έκτοτε τα άφησε όλα πίσω της.  Σήμερα η Χριστίνα Φαρμάκη ζει στο Λονδίνο με τα παιδιά και το σύζυγό της και συχνά δημοσιεύει φωτογραφίες της στο instagram.

τραγουδιστές