Ζούμε στιγμές δεκαετίας του ’60. Η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Τότε, Ρωσία και ΗΠΑ εκκινούσαν στην περίοδο του Ψυχρού Πολέμου και έβαζαν στόχο να βρεθούν πρώτες στο Διάστημα, με τη Ρωσία να το καταφέρνει και την Αμερική να έπεται, ούσα η πρώτη που πάτησε στη Σελήνη. Κι αφού τα μοιράσανε και τα συμφωνήσανε και πήρε η κάθε μία από μια πρωτιά, είπαν να το αναβιώσουν το εργάκι, κυριολεκτικά και μεταφορικά, αφού πρόκειται για εργάκι, για ταινία, την πρώτη που γυρίστηκε στο outer space.

Περιμέναμε πως αυτό το ρόδι θα το σπάσει η Marvel και θα μας έδινε την ονείρωξη να δούμε ένα Avengers που θα είχε σκηνές γυρισμένες λίγο πάνω από τη Γη, κάπου στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Τελικά, ένα τέτοιο όραμα εξέφρασε ο Tom Cruise που προετοιμάζει αυτό το πρότζεκτ εδώ και αρκετό διάστημα, αλλά θα του πάρει χρόνο, γιατί Tom Cruise είναι, θα θελήσει να κάνει κανένα τρελό stunt, να πηδήξει σαν τον Baumgartner από τα 40.000 πόδια ή να πετάξει κανένα διαστημόπλοιο με το ένα χέρι.

Το εντυπωσιακό, το καλό πράγμα που λένε, αργεί να έρθει, γι΄αυτό και οι Ρώσοι βγήκαν πάλι νικητές και με την ταινία The Challenge, κάνουν την αρχή για μια νέα εποχή στο σινεμά. Το The Challenge είναι μια ταινία που ένα μεγάλο τμήμα της γυρίστηκε σε διαστημόπλοιο εκτός της Γης, καθώς το στόρι αφορά την κλήση που δέχεται μια καρδιολόγος να πάει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για να κάνει επέμβαση σε μηδενική βαρύτητα σε μια κοσμοναύτη.

Αρκετές σκηνές γυρίστηκαν στο Διάστημα, αλλά όχι όλες, αφού κάτι τέτοιο θα ήταν επικίνδυνο. Έτσι, κάποιες άλλες σκηνές είναι σε green room.

Στο διάστημα φυσικά δε θα μπορούσε να βρεθεί ολόκληρο συνεργείο, οπότε πίσω στο 2021, ο σκηνοθέτης Klim Shepenko και η πρωταγωνίστρια Yulia Peresild, μπήκαν σε μια κάψουλα Soyuz και ταξίδεψαν στον ISS και όταν βρέθηκαν σε τροχιά, πέρασαν 12 ημέρες γυρισμάτων, τα οποία κράτησαν συνολικά 30 ώρες. Σε αυτές τις ώρες η Yulia ήταν η μόνη ηθοποιός, με τους άλλους ρόλους να τους παίζουν αληθινοί κοσμοναύτες.

Επιπλέον, αφού μπορούσαν να ταξιδέψουν μόνο οι δυο τους, ο σκηνοθέτης εκτέλεσε χρέη μακιγιέρ, υπεύθυνου παραγωγής και καλλιτεχνικου διευθυντή. Αυτές οι 30 ώρες κατέληξαν σε ένα αξιοποιήσιμο υλικό 35 λεπτών.

Το trailer που κυκλοφόρησε είναι πολύ ιντριγκαδόρικο και ενδιαφέρον.

Ως προς τον Tom Cruise, αυτό το trailer ίσως είναι το λεγόμενο poking the bear, ίσως δηλαδή τον προκαλέσει να θέσει διαφορετικά το όραμά του. Ίσως να γίνει ο πρώτος που θα κάνει ταινία στη Σελήνη, τώρα που στείλαμε και μη επανδρωμένο. Σίγουρα πάντως, σύμφωνα με το Variety, θα θελήσει να γίνει ο πρώτος μη αστροναύτης που θα κάνει μια βόλτα στο Διάστημα.

Η κεντρική ιδέα της ταινίας είναι ότι ένας άντρας είναι ο μοναδικός που μπορεί να σώσει την ανθρωπότητα από μια άγνωστη διαστημική απειλή. Η έναρξη της εκτέλεσης αυτής της παραγωγής, θα γίνει μετά το τέλος των γυρισμάτων του Mission Impossible 8 – αυτό που θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι είναι το 7ο.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Άλλο ένα δίωρο Babylon γύρισε ο Damien Chazelle με το… iPhone του

10/10 μόνο οι φανατικοί σινεφίλ: Εσύ πόσες έχεις δει από τις 10 καλύτερες ταινίες της χρονιάς;

Έφτασε τον πρώτο του στόχο το Avatar: The Way of Water – Σημείωσε $1 δισ. στο παγκόσμιο box office