Μέσα σε μόλις 14 ημέρες «έσπασε» το φράγμα του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων στο παγκόσμιο box office το sequel του Avatar, The Way of Water. Αυτός ήταν και ο πρώτος στόχος της παραγωγής, καθώς θα χρειαστεί άλλο ένα δις για να κάνει «απόσβεση» το τεράστιο budget που δαπανήθηκε για τα εντυπωσιακά εφέ και να θεωρηθεί πετυχημένη εισπρακτικά η όλη παραγωγή.

Συνολικά, μόνο δύο ταινίες που κυκλοφόρησαν το 2022 κατάφεραν να ξεπεράσουν αυτό το όριο και είναι το «Top Gun: Maverick», που χρειάστηκε 31 ημέρες και το «Jurassic World Dominion», που χρειάστηκε περισσότερους από τέσσερις μήνες.

To «Spider-Man: No Way Home», που σημείωσε το μεγαλύτερο box office στην μετά την καραντίνα εποχή δεν συγκαταλέγεται ανάμεσά τους, καθώς έκανε την πρεμιέρα του τον Δεκέμβριο του 2021.

Η πολυαναμενόμενη συνέχεια του James Cameron που ήρθε 13 χρόνια μετά την πολύ επιτυχημένη πρώτη ταινία του 2009, ξεκίνησε στα μέσα Δεκεμβρίου με 134 εκατ. δολάρια στη Βόρεια Αμερική και 435 εκατ. δολάρια παγκοσμίως. Με προϋπολογισμό 350 εκατ. δολάρια πρέπει να αποφέρει σύμφωνα με τον σκηνοθέτη περίπου $2 δισεκατ. με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι θα φτάσει μέχρι $1,5 δισ.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο Avatar κατέχει και το ρεκόρ της πιο πετυχημένης εισπρακτικά ταινίας όλων των εποχών αφού είχε σημειώσει $2.9 δισ. δολάρια στο παγκόσμιο box office.

Αναμένονται άλλα τρία sequel στο Avatar, που θα κυκλοφορήσουν το 2024, 2026 και το 2028, αντίστοιχα. Μάλιστα, η τρίτη ταινία έχει ήδη γυριστεί και βρίσκεται στο στάδιο του post-production.

Ο σκηνοθέτης, James Cameron, ωστόσο, έχει αφήσει να εννοηθεί σε συνέντευξή του στο «Empire» ότι μπορεί να μη σκηνοθετήσει τις δύο τελευταίες ταινίες.

Διαβάστε ακόμη: Avatar: Ο James Cameron ανταποκρίθηκε και με το παραπάνω στις προσδοκίες – Το The Way of The Water σε αφήνει συγκλονισμένο | intronews.gr