Μετά την αναστολή των γυρισμάτων νωρίτερα το 2021, το Matrix 4 είναι πλέον γεγονός και μάλιστα έχουμε όνομα και trailer. Βέβαια, για την ώρα το trailer έχουν παρακολουθήσει μόνο όσοι βρέθηκαν στο CinemaCon, το ετήσιο συνέδριο των ιδιοκτητών κινηματογραφικών αιθουσών.

Σύντομα, πάντως, θα κυκλοφορήσει στο Youtube οπότε εμείς οι υπόλοιποι θα πρέπει να δείξουμε λίγη υπομονή ακόμη. Το όνομα της τέταρτης ταινίας είναι Matrix: Resurrections και η περιγραφή δίνει ορισμένες αναγκαίες πληροφορίες.

Ο Neo και η Trinity ζουν σε έναν κόσμο όπου η υπερβατική ιστορία αγάπης τους έχει πια εξαφανιστεί και δε θυμούνται καν τους παλιούς τους εαυτούς. Ο Neo, ως Thomas ακόμα, είναι πλέον ένας μακρυμάλλης άντρας και εμφανίζεται να παίρνει συχνά τα μπλε χάπια και να παρακολουθείται από έναν ψυχίατρο. «Είμαι τρελός;», τον ρωτάει ο Neo. «Δε χρησιμοποιούμε αυτή τη λέξη εδώ», απάντησε εκείνος.

Ο Neo συναντά, επίσης, τυχαία την Trinity σε μια καφετέρια και τη ρωτά αν έχουν γνωριστεί στο παρελθόν, ενώ αργότερα, συναντά τη νεαρή εκδοχή του Morpheus που τον καλεί ξανά να διαλέξει μεταξύ μπλε και κόκκινου χαπιού. Η επιλογή του κόκκινου τον οδηγή σε έναν καθρέφτη όπου περνά από μέσα και ο πρωταγωνιστής βρίσκεται ξανά στο Matrix.

Στη σκηνοθεσία της ταινίας βρίσκεται η Lana Wachowski, ενώ επιπλέον ονόματα που θα δούμε είναι οι Yahya Abdul-Mateen II, Jessica Henwick, Jonathan Groff, Jada Pinkett Smith και Daniel Bernhardt.

https://youtu.be/hGNpnmSzI0s