Η κινηματογραφική σεζόν ξεκινάει αύριο στη Βενετία, όπου το Venice Film Festival είναι το πρώτο από μια σειρά φεστιβάλ όπου θα μας παρουσιαστούν για πρώτη φορά ταινίες που αναμένεται να κατακλύσουν με υποψηφιότητες τα μεγάλα βραβεία. Μετά τη Βενετία, είναι το Τορόντο και μετά η Νέα Υόρκη. Με τα fashion shows να έχουν ήδη ξεκινήσει στη Βενετία, όλα τα… πληρώματα ταινιών προετοιμάζονται για την πρεμιέρα των έργων τους, που θα προβληθούν από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι την 11η.

The Card Counter

Ο Όσκαρ Άιζακ υποδύεται τον Γουίλιαμ Τελ, έναν τζογαδόρο, πρώην στρατιωτικό, ο οποίος βλέπει όλη του τη ζωή σαν μια παρτίδα πόκερ. Μπλοφάρει, ρισκάρει, κάνει all in, αλλά σπανίως πάει πάσο. Όταν θα βρεθεί μπροστά του ένας νεαρός, γεμάτος οργή και δίψα για εκδίκηση προς έναν ταγματάρχη, που αποτελεί κοινό εχθρό τους, ο Τελ θα μάθει, στην πορεία του χρόνου, ότι τελικά και η αναμονή δεν είναι κακή κίνηση. Και στο πόκερ και στη ζωή. Την ταινία σκηνοθετεί και υπογράφει ο Πολ Σράντερ, σεναριογράφος του Taxi Driver.

Dune

Για το έπος του Ντενί Βιλνέβ έχουν ειπωθεί όλα σε αυτόν τον ένα χρόνο που γίνεται το πρόμο της ταινίας. Είναι το πιο μεγάλο franchise στο Venice Film Festival και δεν είναι τυχαίο που ο σκηνοθέτης ετοιμάζει ήδη το δεύτερο μέρος που, όπως έχει πει, θα επικεντρώνεται περισσότερο στον ρόλο της Zendaya.

https://www.intronews.gr/to-neo-trailer-tou-dune-mas-proetoimazei-gia-mia-epopoiia

The Hand of God

Η κινηματογραφική ελεγεία του Πάολο Σορεντίνο έχει πάντοτε τον τρόπο να συναρπάζει κοινό και κριτικούς στα φεστιβάλ και θα είναι έκπληξη αν η ταινία δεν λάβει κάποιο βραβείο στo Venice Film Festival.

https://www.intronews.gr/3591-2-hand-of-god-to-netflix-trailer-paolo-sorrentino

Last Night In Soho

Η ταινία του Έντγκαρ Ράιτ είναι για πολλούς η ταινία της χρονιάς. Είναι σίγουρα η κινηματογραφική έκπληξη του 2021 και θα το αποδείξει στο Venice Film Festival.

Μια νέα κοπέλα, η Ελοΐζ, εργάζεται στον τομέα της μόδας και με κάποιο τρόπο καταφέρνει να ταξιδέψει στη δεκαετία του ’60 και μέσα από έναν καθρέφτη να αντικρύσει το είδωλό της, μια τραγουδίστρια. Στην πορεία αρχίζει να απορροφάται από την αντανάκλαση και γίνεται η ίδια το είδωλό της. Θα καταλάβει σύντομα όμως πως αυτός ο κόσμος των φαντασμάτων δεν είναι ένας εγκλωβισμένος παράδεισος, αλλά μάλλον μια κόλαση.

The Last Duel

24 χρόνια μετά το Good Will Hunting, Ματ Ντέιμον και Μπεν Άφλεκ βρίσκονται ξανά μαζί σε ταινία. Αυτή τη φορά η σκηνοθεσία και το σενάριο ανήκουν στον Ρίντλεϊ Σκοτ, ενώ στο καστ υπάρχει και ο αψεγάδιαστος Άνταμ Ντράιβερ. Η ιστορία μας μεταφέρει στον μεσαιώνα, εκεί όπου ένας ηγέτης προκαλεί σε μονομαχία τον καλύτερο του φίλο, ύστερα από τον ισχυρισμό της γυναίκας του ότι ο φίλος του τη βίασε. Κανείς δεν την πιστεύει εκτός από τον άντρα της και αυτή η μονομαχία θα εδραιώσει την αλήθεια. Δεν θα είναι όμως μια οποιαδήποτε μονομαχία. Ο θεσμός αυτός πρόκειται να καταργηθεί, επομένως οι δύο φίλοι θα μονομαχήσουν για τελευταία φορά.

The Lost Daughter

Βασισμένη στο βιβλίο της Έλενα Φεράντε, η ταινία The Lost Daughter μας μεταφέρει σε ένα ελληνικό μέρος, σε ένα σπίτι πιο απομονωμένο, όπου μια Βρετανίδα ακαδημαϊκός και συγγραφέας αναζητά την επόμενη ιστορία της. Στο μέρος που μένει όμως, θα αριβάρει μια οικογένεια από τη Νέα Υόρκη, με τη νεαρή μητέρα να είναι ψυχωτική και να φροντίζει να γίνει αισθητή η παρουσία τους. Η συνύπαρξη τους, θα οδηγήσει τη Λίντα, τη συγγραφέα, σε ένα σκοτεινό μονοπάτι αναμνήσεων από μια άλλη εποχή της ζωής της.

Έχοντας ως πρωταγωνίστριες της Ολίβια Κόλμαν και Ντακότα Τζόνσον, η Μάγκι Γκίλενχολ παίρνει το βάπτισμα του πυρός στη σκηνοθεσία και στη συγγραφή σεναρίου.

Parallel Mothers

Ζητήματα μητρότητας θέτει για ακόμα μια φορά σε ταινία του ο Πέδρο Αλμοδοβάρ, πάλι με την Πενέλοπε Κρουζ σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Η Κρουζ υποδύεται μια γυναίκα στα 50 της που μπαίνει στο νοσοκομείο να γεννήσει. Εκεί, γνωρίζει μια νεαρή γυναίκα που επίσης ετοιμάζεται να γεννήσει. Παρά την ηλικιακή απόσταση, οι δυο τους θα σχηματίσουν έναν άρρηκτο δεσμό πάνω στην κοινή τους πορεία προς τη μητρότητα και θα απομυθοποιήσουν παρέα όλα τα στριφνά μονοπάτια αυτής της διαδρομής.

The Power of the Dog

Η Τζέιν Κάμπιον επιστρέφει μετά από 12 χρόνια, από την ταινία Bright Star που της έδωσε Όσκαρ Σεναρίου, και αυτή τη φορά σκηνοθετεί κιόλας, βασισμένη σε μια νουβέλα του Τόμας Σάβατζ. Και θέλει να καταπλήξει την επιτροπή στο Venice Film Festival.

Ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς και ο Τζέσι Πλέμονς είναι δύο ραντσέρηδες στη Μοντάνα, ο ένας αυταρχικός, σκληρός και πονηρός, ο άλλος πιο αγαθός και ευγενικός. Η σχέση τους είναι ορισμένη μέχρι που εμφανίζεται μια χήρα, που υποδύεται η Κίρστεν Ντανστ, και αναστατώνει τις ισορροπίες, καθώς ερωτεύεται τον πιο αγαθό.