Το Don’t Look Up του Adam McKay είναι μια από τις ταινίες που περιμένουν όλοι ότι θα βρεθούν στα Όσκαρ και αποτελεί το μεγάλο ποντάρισμα του Netflix για το 2021-2022. Από πέρσι που ανακοινώθηκε ότι η πλατφόρμα έχει αναλάβει την παραγωγή, όλοι περιμένουν πώς και πώς να δουν την επιστροφή του Leonardo DiCaprio μετά το Once Upon A Time In Hollywood, αλλά κυρίως της Jennifer Lawrence που για δύο χρόνια και κάτι ψιλά, είχε αποφασίσει να ασχοληθεί με την προσωπική της ζωή και την επιχειρηματική της δράση.

Ήταν γνωστό πως το Don’t Look Up θα είναι διαθέσιμο στο Netflix το φετινό φθινόπωρο, αλλά δεν είχε γίνει γνωστή η ημερομηνία. Με την κυκλοφορία του πρώτου trailer της ταινίας, μαθαίνουμε πως η ταινία θα κυκλοφορήσει στις 24 Δεκεμβρίου και θα φέρει στις οθόνες μας ένα καστ από το υψηλότερο ράφι.

Εκτός από το κεντρικό δίδυμο, στο καστ του Don’t Look Up συμμετέχουν ο μπαλαντέρ Timothee Chalamet, η Meryl Streep που πια κάνει γκεστ αλά Robert De Niro και εδώ υποδύεται την θηλυκή εκδοχή του Donald Trump, η Cate Blanchett, η Ariana Grande, ο Chris Evans, ο Matthew Perry, ο Jonah Hill, o Ron Perlman o Mark Rylance και ο Tyler Perry. Όσκαρ, Emmy, Χρυσές Σφαίρες, όλα είναι μαζεμένα σε αυτή την ταινία.

Το Don’t Look Up γράφτηκε από τον McKay ως μια αλληγορία για την κλιματική αλλαγή, όμως όπως είπε ο ίδιος σε συνέντευξή του στους New York Times τον περασμένο Απρίλιο, η πανδημία την μετέτρεψε πολύ γρήγορα σε μια μαύρη κωμωδία.