Αν το αποψινό βράδυ σε ψήνει περισσότερο να μείνεις σπίτι, να χαλαρώσεις, να πάρεις μια μικρή απόσταση από όλα συμβαίνουν γύρω μας και να παρακολουθήσεις μια πραγματικά καλή ταινία στο Netflix, τότε βρίσκεσαι στο σωστό μέρος.

Εν αναμονή της 4ης σεζόν του Sex Education στο Netflix, καθώς και άλλων παραγωγών που προσγειώνονται στην streaming πλατφόρμα τον Σεπτέμβριο, σου προτείνουμε να παρακολουθήσεις σήμερα κιόλας τις παρακάτω προτάσεις.

Αν, λοιπόν, αναζητάς μια καλή ταινία για σήμερα, τότε δες τις ακόλουθες στο Netflix:

  • Heat (Ένταση)
Netflix

Αν δεν έχεις δει την ταινία που κυκλοφόρησε το 1995 και είναι διαθέσιμη στο Netflix, τότε δεν ξέρεις τι χάνεις. Μια αστυνομική δραματική ταινία, με πρωταγωνιστές τους Robert De Niro, Al Pacino, Val Kilmer και πολλά ακόμη σπουδαία ονόματα.

Η υπόθεση της ταινίας ακολουθεί τον Neil McCauley, έναν πολύ έμπειρο κλέφτη, που μαζί με τους δύο συνεργάτες του δεν διστάζουν μέχρι και να σκοτώσουν για να φέρουν εις πέρας τις «δουλειές τους». Τόσο που αποτελούν εμμονή για τον Vincent Hanna, τον υπαστυνόμο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών του Λος Άντζελες, που θέλει να τους πιάσει δια καώς.

Γι’αυτό και ο Hanna παρακολουθεί στενά τον Neil McCauley προκειμένου να το καταφέρει. Μην ψάχνεις για ταινία απόψε, πάτησε play στο Netflix.

  • Moneyball

Η ταινία είναι βασισμένη στο βιβλίο «Moneyball: The Art of Winning an Unfair Game» του Michael Lewis» και ευτυχώς, διαθέσιμη και στο Netflix. Κυκλοφόρησε το 2011 στις κινηματογραφικές αίθουσες και σημείωσε μεγάλη επιτυχία εμπορικά, ενώ συνοδεύτηκε και από καλές κριτικές. 

Επρόκειτο για την αληθινή ιστορία των OaklandAthletics στο μπέιζμπολ, οι οποίοι κατάφεραν να σημειώσουν ρεκόρ με σερί 20 νίκες στην American League, ενώ ήταν από τα μεγαλύτερα αουτσάιντερ. Μάλιστα, αυτό που κατάφεραν ήταν τόσο huge αφού δεν είχαν στην ομάδα τους τα τρία αστέρια τους, που αποχώρησαν πριν την έναρξη της σεζόν. 

Netflix

Το «Moneyball» επικεντρώνεται τόσο στους παίκτες και στον προπονητή όσο και στον γενικό διευθυντή της Billy Beane, που μαζί με τον βοηθό του κατάφεραν να κάνουν μια εξαιρετική στρατηγική με χαμηλό μπάτζετ. 

Είναι από τις πιο ωραίες ταινίες που υπάρχουν στη βιβλιοθήκη του Netflix.

  • Strong Island (Σκοτάδι στο Λονγκ Άιλάντ)

Το 2017 κυκλοφόρησε το αμερικανικό ντοκιμαντέρ που βασίζεται στην αληθινή ιστορία της δολοφονίας του William Ford Jr., που έλαβε χώρα το 1992, από τον Mark Riley. Το θύμα ήταν μαύρος και ο δολοφόνος του λευκός. Το Netflix πήρε τα δικαιώματα της ταινίας και ευτυχώς καταφέραμε να το δούμε.

Ο Mark Riley ήταν 19 ετών όταν έκανε το στυγερό έγκλημα, για το οποίο δεν καταδικάστηκε ποτέ. Γι’αυτό και πραγματοποιήθηκε το εν λόγω ντοκιμαντέρ, πέραν του να εξιστορηθεί το πώς βιώνει ο αδερφός του William Ford την απώλεια, για να ρίξει περισσότερο φως στην αμερικανική δικαιοσύνη, που δεν ήταν για όλους. 

Netflix

Στο Strong Island αποτυπώνει τη φυλετική διάκριση, αφού ο William Ford χαρακτηρίστηκε από την αστυνομία ως ένας βίαιος άνδρας, σε αντίθεση με τους φίλους και συγγενείς του που έκαναν λόγο πως ήταν μια προστατευτική φιγούρα που αγαπούσαν όλοι. 

Μην το χάσεις και δες το απόψε στο Netflix.

  • Love Wedding Repeat (Έρωτας. Γάμος. Ξανά)

Αν θες κάτι πιο χαλαρό για να αποφορτιστείς, τότε αυτή η ταινία είναι αυτό που χρειάζεσαι. Μια ευχάριστη rom-com στο Netflix σκηνοθετημένη από τον Dean Craig, που αν δεν έχεις δει, τώρα είναι η ευκαιρία σου.

Netflix

Εναλλακτικές εκδοχές του ίδιου γάμου ξεδιπλώνονται, καθώς ο Jack, αδελφός της νύφης, προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με μια εξαγριωμένη πρώην, έναν απρόσκλητο καλεσμένο με ένα μυστικό, ένα χαμένο υπνωτικό χάπι και ένα κορίτσι που του είχε ξεφύγει. Κάθε φορά το τέλος είναι διαφορετικό.

Μία ρομαντική κομεντί μίας ώρας για να περάσεις όμορφα απόψε το βράδυ με Netflix.

  • The Trial of the Chicago 7 (Η Δίκη των 7 του Σικάγο) 

Ένα καυστικό πολιτικό θρίλερ σε σενάριο και σκηνοθεσία του Άαρον Σόρκιν, που δεν γίνεται να μην υπάρχει στη λίστα των ταινιών που έχεις δει.

Netflix

Η ταινία ακολουθεί τα αληθινά γεγονότα που συνέβησαν το 1968, όπου κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου των Δημοκρατικών στο Σικάγο, οι αντιπολεμικές διαδηλώσεις για όσα συνέβαιναν στο Βιετνάμ, πήραν άλλες διαστάσεις. Η τότε κυβέρνηση του Λίντον Τζόνσον έδωσε την εντολή για πλήρη καταστολή, κάνοντας το ειρηνικό κλίμα, πολεμικό. 

Για πέντε ημέρες το Σικάγο φλεγόταν. Οι οργανωτές της διαδήλωσης κατηγορήθηκαν για συνωμοσία και υποκίνηση, κάνοντας τη δίκη τους να μείνει στην ιστορία.