Αν μπορείς να χαθείς σε έναν ωκεανό, μπορείς να χαθείς και στο Netflix, και αφού το γυρίσαμε έτσι στο πολύ ποιητικό, να μπούμε κατευθείαν στο ψητό και να σου πούμε ότι όσο κι αν είσαι πολύ χωμένος βαθιά στο Netflix, πάντα θα υπάρχουν ταινίες που δεν θα τις έχεις πάρει χαμπάρι. Και πάντα αυτές οι ταινίες θα αποτελούνται από διαμαντάκια κι από σκουπιδάκια. Και τα δύο, να θυμάσαι, έχουν την αξία τους.

Σε τούτο το κείμενο βέβαια, με τα διαμαντάκια θα ασχοληθούμε, ταινίες δηλαδή που είτε έχουν ξεχαστεί είτε δεν συζητήθηκαν ποτέ, δε βρέθηκαν ποτέ στα trends και μπορείς εσύ και όσοι μας διαβάζετε, να ξεκινήσετε το νέο κύμα για να βρεθούν ψηλα. Οκ, από τις 5 που διαλέξαμε, είπαμε ένα ψεματάκι, η μία είναι πρόσφατη προσθήκη στο Netflix και βρίσκεται στο νο4 στα trends, αλλά μη χαλάσουμε τώρα το αφήγημά μας για μικρολεπτομέρειες.

5 ταινίες στο Netflix που αν τις ξέρεις, έχεις βυθιστεί στο bingewatch

Netflix 5 ταινίες να δεις το ΣΚ

Maudie

Η Μόντι Λιούις ήταν μια κορυφαία ζωγράφος από τον Καναδά που πέθανε στα 67 της από πνευμονία. Όσο ζούσε όμως, ταλαιπωρούνταν από αρθρίτιδα. Στη ζωή της έζησε φτωχά, ξεκινώντας να δουλεύει ως οικιακή βοηθός στο σπίτι του Έβερετ Λιούις, ενός ψαρά στη Νόβα Σκόσια, αλλά μέσα σε μερικές βδομάδες ερωτεύτηκαν και παντρεύτηκαν. Ο Έβερετ είδε το ταλέντο της στη ζωγραφική και τη βοήθησε να κάνει αυτό που της έλεγε η ψυχή της. Έφτιαξε πολλούς πίνακες, μικρούς σε μέγεθος, που έγιναν ανάρπαστοι. Η ίδια ποτέ δεν θέλησε πολλά λεφτά. Στην ταινία την υποδύεται η Σάλι Χόκινς, ενώ τον Έβερετ υποδύεται ο Ίθαν Χοκ.

Wild

Από τις λίγες τόσο δυνατές ερμηνείες της Ρις Γουίδερσπουν σε κινηματογραφικό επίπεδο. One woman show είναι αυτή η ταινία όπου η Ρις υποδύεται μια γυναίκα που την διαλύει ψυχικά ο θάνατος της μητέρας της και αποφασίζει να ρίξει τη ζωή της στα ναρκωτικά και το ακατάπαυστο σεξ με αγνώστους. Μέχρι που χτυπάει βυθό και αποφασίζει ότι πρέπει να διαλέξει ένα άλλο μονοπάτι. Έτσι, αποφασίζει να κάνει πεζοπορία στο Pacific Crest Trail, δηλαδή στο μονοπάτι των βουνών στη Σιέρα Νεβάδα που οδηγεί στην δυτική ακτή. Πρόκειται για μια διαδρομή 1.800 χιλιομέτρων. Εκεί η Σέριλ ανασύρει μνήμες από το παρελθόν και προσπαθεί να αφήσει πίσω της τον πόνο. Νέα προσθήκη στο Netflix, βρίσκεται στο Νο4 στο top-10.

Ma Rainey’s Black Bottom

Βγήκε στο Netflix τα Χριστούγεννα του 2020 και για ένα διάστημα ήταν στις ταινίες που έβλεπαν οι περισσότεροι. Ένας σημαντικός λόγος ήταν πως πρωταγωνιστούσε ο Τσάντγουικ Μπόζμαν. Ήταν η ταινία που κυκλοφόρησε λίγους μήνες μετά τον θάνατό του και σε αυτήν έκανε μάλλον την καλύτερη ερμηνεία της καριέρας του. Τα φώτα βέβαια πέφτουν πάνω στην Βαϊόλα Ντέιβις που υποδύθηκε αυτή τη θρυλική γυναίκα της μαύρης μουσικής στο Σικάγο των 20s. Στην ταινία παίζει επίσης και ο Κόλμαν Ντομίνγκο που τώρα προαλείφεται για οσκαρική υποψηφιότητα.

The Dig

Παραγωγή του Netflix που ανέβηκε τον Ιανουάριο του 2021 στην πλατφόρμα και μας προσέφερε το τάνγκο από δύο υπέροχους ηθοποιούς της βρετανικής σκηνής, την Κάρι Μάλιγκαν και τον Ρέιφ Φάινς. Κι αυτή είναι βασισμένη σε αληθινή ιστορία και έχει να κάνει με τον αρχαιολόγο Μπάζιλ Μπράουν που κλήθηκε να κάνει ανασκαφή στον κήπο της Ίντιθ Πριτι σε μια περίοδο λίγο πριν αρχίσει ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, και ανακάλυψε ένα θαμμένο πλοίο των Βίκινγκ που εν τέλει ήταν ένας υγρός τάφος. Και ο Μπράουν δε μπόρεσε να ολοκληρώσει την ανασκαφή και να πάρει τα credits της ανακάλυψης γιατί ο πόλεμος ξεκινούσε και η αρχαιολογική αρχή της Βρετανίας ήθελε να του πάρει τη δόξα.

Belfast

Ο Κένεθ Μπράνα ανασύρει τις μνήμες από την παιδική του ηλικία στο Μπέλφαστ και αποτυπώνει μια ταραχώδη περίοδο στη Βόρεια Ιρλανδία, με εμφύλιες διαμάχες, με οδομαχίες, με κυνηγητό, με τρόπο παιδικό, με τρόπο αθώο, με τρόπο αστείο. Και κάπου ανάμεσα στη βία, υπάρχουν οι στιγμές με τους γονείς του και οι φορές που πήγαινε σινεμά να δει ταινίες και ερωτευόταν τον κινηματογράφο. Η ταινία ανέβηκε στο Netflix πριν μερικές εβδομάδες.