Κυκλοφόρησε το trailer της πολυαναμενόμενης ταινίας «The Tragedy of Macbeth» με πρωταγωνιστές τους Frances McDormand, Denzel Washington και Corey Hawkins, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Joel Coen.

Η ασπρόμαυρη ταινία είναι βασισμένη στην ομώνυμη τραγωδία του Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Είναι η συνέχεια του Joel στο “The Ballad of Buster Scruggs”, ενώ στο cast συμπεριλαμβάνονται υψηλού κύρους ηθοποιοί.

Η Μακ Ντόρμαντ κέρδισε φέτος το βραβείο Όσκαρ Α ‘Γυναικείου Ρόλου και Καλύτερης Ταινίας με το “Nomadland” και θα μπορούσε κάλλιστα να βρεθεί με άλλη υποψηφιότητα υποκριτικής για τον ρόλο της Λαίδης Μάκβεθ.

Επίσης ο Κόρι Χόκινς πρωταγωνιστεί ως Μακντάφ. Το δευτερεύον cast περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τους Moose Ingram, Brendan Gleeson, Harry Melling και Ralph Ineson.

Το A24 θα κυκλοφορήσει το «The Tragedy of Macbeth» στους κινηματογράφους στις 25 Δεκεμβρίου, ενώ θα είναι διαθέσιμο στο Apple TV+ από τις 14 Ιανουαρίου 2022.  Η ταινία θα ανοίξει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης στις 24 Σεπτεμβρίου.

«Νομίζω ότι ένα πολύ σημαντικό πράγμα σχετικά με την αναπροσαρμογή που έκανε ο Τζόελ είναι ότι δεν το ονομάζουμε την ταινία Μάκβεθ», είπε η ΜακΝτόρμαντ σε Instagram Live πέρυσι.

«Το ονομάζουμε ”Η τραγωδία του Μάκβεθ”, το οποίο πιστεύω ότι αποτελεί σημαντική διάκριση. Στην προσαρμογή του Τζόελ, ερευνούμε την ηλικία των χαρακτήρων, καθώς οι Μάκβεθ είναι μεγαλύτεροι. Τόσο ο Ντένζελ όσο και εγώ είμαστε μεγαλύτεροι.

Είμαστε μετά την εμμηνόπαυση, έχουμε περάσει την αναπαραγωγική ηλικία. Αυτό ασκεί πίεση στη φιλοδοξία τους να έχουν το στέμμα. Νομίζω ότι η πιο σημαντική διάκριση είναι ότι είναι η τελευταία τους ευκαιρία για δόξα ».