Η ιστορία του A Quiet Place ξεκίνησε in media res, στη μέση των πραγμάτων. Όταν πιάσαμε το νήμα της οικογένειας Άμποτ, οι εξωγήινοι ήταν ήδη για κάμποσους μήνες στη Γη και οι Άμποτ προσπαθούσαν να φτάσουν σε ένα καταφύγιο. Δεν είχαμε δει σε αυτές τις ταινίες όμως, τις δύο ταινίες A Quiet Place, τίποτα για το πώς ξεκίνησε όλο αυτό, πέρα από flashback σκηνές. Η στιγμή έφτασε για τον Τζον Κραζίνσκι να μας παραδώσει το prequel φιλμ αυτού του franchise κι ενώ είχε από καιρό δοθεί το οκ για να βγει και το τρίτο μέρος για την ιστορία των Άμποτ το 2025.

Το πρώτο trailer για το A Quiet Place: Day One που θα βγει στις αίθουσες στο τέλος Ιουνίου, κυκλοφόρησε το απόγευμα της Τετάρτης κι εκεί βλέπουμε τη Λουπίτα Νιόνγκο να υποδύεται τη Σαμ, μια γυναίκα που περπατάει στη Νέα Υόρκη αμέριμνη και μέσα σε μια στιγμή αλλάζουν όλα. Η εισβολή των εξωγήινων αποτελεί την αρχή για μια περίοδο απόλυτης σιωπής, όπου οι άνθρωποι θα πρέπει να μάθουν να είναι άλαλοι, να μην κάνουν τον παραμικρό θόρυβο για να ξεφύγουν από τα αιμοδιψή τέρατα.

Η Σαμ χάνει τις αισθήσεις της μέσα στο πανικό και ξυπνάει λίγα 24ωρα μετά στο σπίτι ενός άντρα που την έχει προστατεύσει και φαίνεται να έχει αναλύσει πολύ γρήγορα τους εξωγήινους και το ότι δεν βλέπουν, παρά μόνο ακούνε.

Μαζί με έναν άλλον άντρα, τον Έρικ, η Σαμ θα προσπαθήσει να κρατηθεί ζωντανή και να θέσει σε διαπραγματεύσεις με τον Έρικ τις προτεραιότητες που θα έχουν όντας δύο παντελώς άγνωστοι που πρέπει όμως να στηριχθούν ο ένας στον άλλον για να μπορέσουν να φτάσουν σε ένα καταφύγιο μακριά από τους εξωγήινους.

Εκτός της Λουπίτα Νιόνγκο, στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Τζόζεφ Κουίν, που τον γνωρίσαμε στην 4η σεζόν του Stranger Things, ενώ ρόλο έχει και ο Ντζίμον Χούνσου που ήταν και το 2ο μέρος. Το A Quiet Place: Day One θα βγει στις αίθουσες στις 29 Ιουνίου.