Μια απόφαση που μπορεί να θεωρηθεί ως και τρομερά αυστηρή, αλλά δείχνει και τις διαθέσεις του Hollywood, είναι αυτή που ανακοίνωσε η Ακαδημία Κινηματογράφου για την ποινή στον Will Smith μετά το χαστούκι στον Chris Rock στην απονομή των Oscar της 27ης Μαρτίου. Μετά τη συνεδρίαση που έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής, η Ακαδημία Κινηματογράφου και το Συμβούλιο των Κυβερνητών, αποφάσισε πως ο ηθοποιός δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στην απονομή μέχρι το 2032!

Λίγο μετά το συμβάν, οι φήμες έλεγαν πως η Ακαδημία σκεφτόταν ακόμα και να του πάρει πίσω το Oscar. Εν τέλει επέλεξε μια άλλη τιμωρία, εξίσου σκληρή.

«Το Δ.Σ. αποφάσισε για μια περίοδο 10 ετών που ξεκινάει στις 8 Απριλίου του 2022, ότι ο κύριος Will Smith δεν θα έχει δικαίωμα παρουσίας σε εκδηλώσεις της Ακαδημίας ή προγράμματα, είτε διά ζώσης είτε με εικονική παρουσία, μεταξύ άλλων, αλλά δίχως να περιορίζεται η ποινή σε αυτό, και τα βραβεία της Ακαδημίας», ανακοίνωσε ο Πρόεδρος David Rubin και ο CEO Dawn Hudson, που έκανε λόγο για απαράδεκτη και επιζήμια συμπεριφορά.

«Ελπίζουμε ότι αυτή η ποινή θα γίνει η αρχή για μια περίοδο επούλωσης και επανόρθωσης για όλους όσοι συμμετείχαν και επηρεάστηκαν από το περιστατικό».

Αξίζει να αναφερθεί πως το Συμβούλιο ήταν προγραμματισμένο να συνεδριάσει στις 18 Απριλίου, αλλά η παραίτηση του Will Smith την 1η Απριλίου από το σωματείο των ηθοποιών, επέσπευσε τις διαδικασίες και έφερε 10 μέρες νωρίτερα τη συνεδρίαση. Μεταξύ των ατόμων του Συμβουλίου που ψήφισαν για αυτή την δεκαετή ποινή, είναι οι Steven Spielberg, Ava DuVernay, Laura Dern και Whoopi Goldberg.

Αυτή η ποινή έρχεται να αποτελέσει την κορυφή του παγόβουνου στην πιο δύσκολη φάση της καριέρας του Will Smith που θα πρέπει να συνυπάρξει με συναδέλφους του, να βρει τρόπους να πείσει ότι δεν είναι βίαιος κι ότι ήταν μια πολύ κακή στιγμή και φυσικά να βρει το κίνητρο να κάνει ρόλους, αφού δίχως πιθανότητα βράβευσης, ίσως να μην υπάρχει αντίκρυσμα μέσα του.

Γι΄αυτό μπήκε πριν δύο ημέρες σε κλινική αποτοξίνωσης, ώστε να καθαρίσει το μυαλό του και φυσικά να ξεφύγει από τους παπαράτσι, από τους δημοσιογράφους και από όλα τα σχόλια που γίνονται στις εκπομπές. Στην προσπάθεια του ο Will Smith να φιμώσει ένα κακό αστείο, άνοιξε την πόρτα για έναν πακτωλό αστείων εις βάρος του και για μια εξοντωτική ποινή.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Will Smith: Το Netflix και η Sony «φρέναραν» ταινίες που πρωταγωνιστεί μετά το χαστούκι στα Oscars

Παραιτείται ο Will Smith από μέλος της Ακαδημίας μετά το χαστούκι στα Oscars

Will Smith: Γλίτωσε τη σύλληψη για το χαστούκι χάρη στον Chris Rock